Egyetemen vannak-e ''nehéz emberek''? (bőv. Lent)
Nyilván igen, akkor inkább úgy kérdezem, hogy milyen gyakorisággal fordulnak elő?
A 'nehéz emberek' alatt, azt értem, hogy vannak-e olyan diákok, pl: minden áron kötözködni akarók, minden áron konfliktus generálók, netán még verekedést is kedvelők? :S
külső tulajdonságokba belekötők?
Középiskolában volt elég részem ebben, és nem nagyon hiányzik..Na jó nem is folytatom tovább a leírást, tapasztalatokra, véleményekre lennék kíváncsi, minél többre, előre is köszi a válaszodat!
Az egyetemen a sok tanulás miatt már nem nagyon van idő és energia ilyenre.
De szabadidőben vagy diplomaosztás után előfordulhat az, hogy mások apróbb hibáit kiemelik, viccet csinálnak belőle. Akár tanárokét is a hallgatók. De verekedést nem tapasztaltam. Ha túl sokszor sikerültek elsőre a vizsgáim, akkor irigyem azért akadt, néhány csípős megjegyzés formájában. De nem volt komoly.
Amikor én jártam, nekem saját lakásom volt, így nem érezték erőfölényben magukat velem szemben a kötekedésre hajlamosak. Ráadásul a saját otthonomban nyugodtan fel tudtam mindig készülni a vizsgákra és mindig sikerültek. Míg ők a kollégiumban kevésbé, és a sok utóvizsga úgy leszívta az energiájukat, hogy a kötekedés fogalmára sem volt erejük gondolni.
Már bocs de ez teljesen rossz kérdés. Mindenhol vannak ilyenek.
Nekem pl a családomban sok a kötekedős ember, de gimiben jól elvoltam, tehát attól függ hogy te mit vonzol be. Meg mondjuk hogy milyen szakra/egyetemre mész. Gondolom nem valami kocka szakra, mert ott sztem viszonylag kevés a kötekedő ember..
A lényeg hogy ne parázz. Tervezd el hogy mit szeretnél és hogy mit tehetsz azért. Akár azt is hogy milyen barátokat szeretnél. Ha meg ezek után is csak kötekedéssel találkozol akkor gondolkodj el azon hogy miért vonzod be ezt állandóan. Ha már alapból félsz az ilyen helyzetektől akkor az is elég lehet ahhoz hogy bevonzd. De evvel sokan vannak így, ne aggódj :) Biztos hogy megtalálod a helyed, legyél optimista és ne csak a negatív dolgokra gondolj a kezdéssel kapcsolatban..
Azért egy egyetemi szakon ált. nem egy középiskolás osztálynyi ember van. Mi pl. 200-an vagyunk. Nyilván rengeteg különböző ember van, így mindenki meg tudja találni a saját közösségét.
Nálunk is van olyan lány, akit gimiben mindenki csesztetett, itt meg mindenkivel tök jó a viszonya.
Verekedést hála a jó istennek nem szoktam látni...
Teljesen mindegy merre mész az életed során, mindenhol vannak rosszakaratú emberek.
A kérdés az, hogy miért vonzod te be őket?
Lehetsz különb, mint a többi, az nem számít, ha nincs nagy képed hozzá, vagy nem vagy gyenge jellem.
Én tipikusan célpont vagyok, mert sokat tanulok, nem szeretek bulizni és amúgy is kis különc vagyok.
70-en vagyunk, tehát nem baromi sokan, nem 150-200.
Elég sokan haverok, vagy jóban vannak velem, tehát elég sokan eltűrnek-elfogadnak, melléjük szoktam ülni.
Akik nem bírnak, azok nem piszkálnak, hanem egyszerűen csak akkor szólunk egymáshoz, amikor kérdezünk, egyébként nem. A hátam mögött elvileg kibeszélnek, és azért néha én is őket, de nincsenek nyílt "párbajok".
Egy ember piszkált, de ő is rájött, hogy ez gyerekes és inkább magát égeti, úgyhogy mostmár inkább nem szól hozzám.
köszönöm mindenkinek a válaszát!
tanulságosak voltak.
Kötekedők nincsenek, de a nagyon tudálékosokat nem szeretik.
Általában 50-100 fős szakokon klikkesedés van. Mindenki megtalálja a maga baráti társaságát. Viszont vigyázz, mert ha mindig kész a házid meg jegyzetelsz rendesen, akkor befognak találni olyanok, akik ki akarnak használni emiatt.
Ha nagyon különc vagy, akkor ütközhetsz falakba, de ugye elvileg egyetemre felnőtt emberek járnak, nem hülye tinik.
Gólyatábort semmiképp ne hagyd ki, mert ott már kialakulhatnak barátságok, és ez jól fog jönni, hogy ismerősökkel indítod a sulit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!