Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen már mások az emberek?

Egyetemen már mások az emberek?

Figyelt kérdés
Eddig akárhány osztályba jártam mindenhol volt kiközösítés és utálkozás. Én csendes, halk szavú ember vagyok néhány barátnőm volt/van de néha engem is piszkáltak. Most, hogy szeptemberben egyetemre megyek félek, hogy ott mi lesz? Remélem az ottlévő emberek már érettebbek és nem olyanok mint most okj-n. 21/L
2014. febr. 10. 10:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem szűrik az embereket jófejségre az egyetemen. Ugyanúgy lesznek gyökerek is meg normálisak is. Azt sem mondanám, hogy érettebbek, hiszen lesznek ott 18 évesek is, bár ennek túl sok köze nincs a korhoz, hiszen senki nem fog egyik napról a másikra jellemet váltani.

Annyival másabb inkább a helyzeted, hogy nagyrészt ott az embereknek már megvan a saját baráti köre, ha nem muszáj, nem fog másokkal foglalkozni. Ezenkívül időben és térben is sokkal kevesebbet lesztek együtt, szóval a konfliktusokra is sokkal kisebb az esély, ha meg van, akkor is sokkal könnyebben ki tudjátok egymást kerülni.

2014. febr. 10. 10:20
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem sem lesznek mások. Az emberek nem változnak meg bizonyos életkorban varázsütésre. Mindig lesznek szemetek, akik elnyomják a bénákat, óvodás korban, iskolában, egyetemen, sőt, a munkahelyen is. De még a nyugdíjas öregek otthonában is.
2014. febr. 10. 11:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyetemen is lesznek olyanok, akik kibeszélik a másikat a háta mögött, vagy kiröhögik azért, mert nem olyan, mint az átlag. De azért szerintem a nagy többség el van azokkal, akiket kedvel, a többire meg tesz magasról.

Meg ott mondjuk nem kell napi 8 órában összezárva lenni velük. Másrészt meg nem 30 ember van egy évfolyamon, hanem mondjuk 200. Kicsit több emberből lehet válogatni. Szerintem egyetemen azért könnyen lehet magadhoz hasonló embereket találni..

2014. febr. 10. 12:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ég és föld a különbség. OKJ-hoz képest nem tudom, de középsulihoz képest.

Már kezdenek kinőni a kamaszkorból, legalábbis nem divat (annyira) a gúny, a kiközösítés stb. Ellenben még nincsenek úgy belefásulva az életbe, mint néhány felnőtt, bizakodóbbak és életvidámabbak.

Mivel több ember van és lazább közösségben, ezért a tömegeffektus is kevésbé érződik. Kevésbé megy el bulizni az, aki nem szeret, kevésbé iszik az, aki nem szeret. Nem fog divatot majmolni az, aki nem szeret. Így lesz, aki melléd áll akkor is, ha nem jársz diszkóba, mondjuk.

Sok ember van és mindenféle.

Nincs vakmerőségpróbák sora, nincsenek kakasviadalok és nem kell megküzdeni a pozícióért. Csak megkeresni azokat, akikkel egy húron pendülsz.

2014. febr. 10. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!