Hogyan vegyem re magam a tanulasra?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, es mar annyira lusta a tanulashoz, hogy az mar koros :) Segitsetek tippekkel kerlek!2009. dec. 28. 13:59
2/4 anonim válasza:
elhatározás kérdése. Segít, ha rendszert csinálsz magad köré.
Este végiggondolod, hogy mekkora adagot akarsz másnap megtanulni, kitűzöl célokat, hogy jó, akkor reggel felkelek 8-9felé, összeszedem magam,megreggelizem, majd 10től tanulás - ez fontos, hogy meglegyen, hogy 10:00tól elkezdek tanulni, különben húznád, hogy még megnézem az e-mailjeimet, még ezt, még azt...
Aztán nem tudom, délig megtanulok 15oldalt, akkor ha azzal megvagyok, ebéd, megebédelek, és 1-től vissza tanulni. Újabb 15oldal után 15perc pihenő, stb.
Egy rendszer, ahol meg van szabva, hogy ezt az időt erre szánom.
Ha este úgy fekszel le, hogy ja, akkor holnap így és ennyit fogok tanulni, és reggel így kelsz, akkor az segíthet.
3/4 anonim válasza:
Lépj le valahova, ahol nem tudod mással lekötni magadat, mondjuk könyvtár.
4/4 anonim válasza:
nekem a 3. megoldás szokott beválni, de most itthon vagyok és vár rám 500 oldal fizikai kémia :( szóval én is tanácstalan vagyok, ráadásul a haverok már teljesen szilveszterlázban égnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!