A doktornők hogy tudják összeegyeztetni a munkát a családdal?
Köszönöm a válaszokat!
Az a bajom a 30 fölötti szüléssel, hogy a párommal 10 év van közöttünk, tehát amikor én 30 vagyok, ő 40, és el van keseredve emiatt, hogy neki csak idős korára lehet gyereke... Meg én is jobban szeretnék korábban szülni.
Ez a halasztásos dolog kicsit nehéznek tűnik, de végső megoldásként elmegy... Remélem.... És ha még rezidensként szülök? Vagy az túl bonyolult?
nem elég megszülni azt a gyereket, akár 30-40 évesen, de utána még legalább 20 évig kell hozzá türelem, törődés...
én se tudom, hogy egyeztetik össze a női orvosok, de szerintem csak elhitetik magukkal és a környezetükkel, hogy sikerült
(egy ismerős mostanában, a rezidensi évei alatt szülte első? gyermekét)
A kérdésedre nem tudok válaszolni,de mindent meglehet oldani,csak akarni kell.A 70-es évek előtt csak 5 hónap volt a szülési szabadság.Ebből legalább 6 hetet előtte kellett kivenni.Vagyis a terhesnő az utolsó hónapig dolgozott ( vagy tanult) a szülés után 1-2 hónappal már újra dolgozott.És nem lettek a gyerekeknek semmi bajuk.Vagy a nagyival voltak,de a legtöbb a bölcödékben.
Ha akkor megoldták az anyukák,most is meglehet valahogy oldani.Pl.halasztasz egy félévet az egyetemen.
Egy nőnek el kell döntenie : vagy a gyerekek a fontosak számára, vagy a karrier.
Sajnos mindkettő nem fog menni (vannak doktornők, akik anyukák, de ők nyilván nem tudnak úgy törődni a gyerekeikkel, mint azok, akiknek a karrier nem olyan fontos).
Nem elég, hogy egy orvosnak 8 óra a munkaideje, de rendszeresen ügyelnie is kell!
Akár háziorvos lesz, akár kórházi orvos, a munkaideje nem 8 óra, hanem annál jóval több.
Továbbá folyamatosan tovább kell képeznie magát, a szakirodalmat folyamatosan nyomon kell követnie, az új gyógyszereket megismerni, az új kórházi technológiát, stb...
Az ismeretségi körömben inkább szemészorvos vagy pszichiáter nőorvos van, állandó rohanásban vannak, a családi életük romokban, a gyerekeik szerteszét...
Nagy igazság : "egy fenékkel csak 1 lovat lehet megülni"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!