Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a "diplomamen...

Nem szánalmas ez a "diplomamentő akció"? A józan ész megáll, de igazából nem csak még gyengíti az eddig is igen kétes értékű magyar diplomák értékét?

Figyelt kérdés

Tehát nyilván értesültök ti is í hírekről:

Miután rájöttek az okosok, hogy k sok olyan egyetemista van, aki ugyan leállamvizsgázott (és egyébként elvileg nem is egy legutolsó tanítóképző főiskolán pl), és a sok év alatt nem volt képes letenni az előírt nyelvvizsgákat, most majd ezt elnézik, és ezzel a kormányzati diplomamentő akcióval tehát amnestiát kapnak, és egye kukac, így is megkapja a diplomáját.

Hát de nem durva ez? Mégis kitől várjuk el a nyelvvizsgát, ha nem az egyetemet végzett rétegtől?

Én kiakasztónak tartom, de ki mit szól?

Egyáltalán milyen agyi színvonalat takar az, ha vki megszerzi a diplomát ugyan, de azt az átkozott nyelvvizsgát meg nem képes?

Nekem ez egyszerűen ellentmondásos (finoman szólva) ....

Csak így mit ér egy diploma?

A régi szép időkben, még az osztatlan képzések rendszerében, nekünk 2 db középfokú C típusú kellett, és bíz nem TIT-es meg a fene tudja, milyen kétes értékű egyéb papírok, hanem csakis kizárólag a hírhedt Rigó utcai-féle Állami NyB-tól fogadtak el bármit.

Akkor egy manapság szerzett diploma mégis mit takar? Sztem lassan abszolút semmit, de KI MIT GONDOL ERRŐL?

(most a fidesz újabb hatalmas és parasztvakító üzleti érdekeit itt ne boncolgassuk, de valójában ez volt a meghatározó indok e döntés mögött, nem az egyetemisták "megmentése", de ez is egyértelmű annak, aki ismeri a hátteret)

2014. márc. 19. 07:45
1 2 3 4 5
 41/41 A kérdező kommentje:
Igen, hát ez a lovári ez tényleg durva ... De az meg a másik oldala az igazságnak, hogy oké, vacak a nyelvoktatás, de több olyat is ismerek, aki fél év alatt eljut egy középfokú nyelvvizsgáig, tök kezdőként, és nem egyszer akár saját magától is. Szóval én úgy gondolom, rég rossz, ha kívülről várjuk, hogy majd vki belénk veri a dolgokat. Sztem ha nincs meg a belső hajlandóság, a motiváció, akkor lehet cseszni az egészet, abból sok jó nem fog kisülni ... most nem?
2014. júl. 30. 06:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!