Nem szánalmas ez a "diplomamentő akció"? A józan ész megáll, de igazából nem csak még gyengíti az eddig is igen kétes értékű magyar diplomák értékét?
Tehát nyilván értesültök ti is í hírekről:
Miután rájöttek az okosok, hogy k sok olyan egyetemista van, aki ugyan leállamvizsgázott (és egyébként elvileg nem is egy legutolsó tanítóképző főiskolán pl), és a sok év alatt nem volt képes letenni az előírt nyelvvizsgákat, most majd ezt elnézik, és ezzel a kormányzati diplomamentő akcióval tehát amnestiát kapnak, és egye kukac, így is megkapja a diplomáját.
Hát de nem durva ez? Mégis kitől várjuk el a nyelvvizsgát, ha nem az egyetemet végzett rétegtől?
Én kiakasztónak tartom, de ki mit szól?
Egyáltalán milyen agyi színvonalat takar az, ha vki megszerzi a diplomát ugyan, de azt az átkozott nyelvvizsgát meg nem képes?
Nekem ez egyszerűen ellentmondásos (finoman szólva) ....
Csak így mit ér egy diploma?
A régi szép időkben, még az osztatlan képzések rendszerében, nekünk 2 db középfokú C típusú kellett, és bíz nem TIT-es meg a fene tudja, milyen kétes értékű egyéb papírok, hanem csakis kizárólag a hírhedt Rigó utcai-féle Állami NyB-tól fogadtak el bármit.
Akkor egy manapság szerzett diploma mégis mit takar? Sztem lassan abszolút semmit, de KI MIT GONDOL ERRŐL?
(most a fidesz újabb hatalmas és parasztvakító üzleti érdekeit itt ne boncolgassuk, de valójában ez volt a meghatározó indok e döntés mögött, nem az egyetemisták "megmentése", de ez is egyértelmű annak, aki ismeri a hátteret)
"Milyen segélyt édes szívem áruld már
el :)"
Nem egy ismerősöm otthon ül a 22800 forintos bérpótlóval, mert hiába lenne munkahely, nem veszik fel....
8-as:
jaaaaa ... hogy én tényleg még így is milyen naiv vagyok :D de tényleg!
Egyébként rájöttem, h hülyeség volt így feltenni a kérdést, mert akinek vannak nyelvvizsgái, azoknál ez úgyse jelentkezik, azaz csak az fog támadóan válaszolni, aki nem tudja teljesíteni ezt a követelményt. Na ok, akkor erről ennyit, és teljesítsen jobban az ország, csak ezzel megint az a baj, h aki csak egy kicsit is képes a gondolkodásra, az már szétröhögi magát ezeken a kényszeredett és agy nélküli fogásokon ...
Aranyos, ahogy vigasztalod magad.
Ha esetleg gondolod Facen felvehetjük a kapcsolatot és megmutatom a nyelvvizsgám!
Szal további jó röhögést!
Kérdező!
Ugye érted, hogy min vagy felháborodva? Nyelvoktató kurzusokat indítanak. Hát, ez felháborító! Tényleg! Milyen egy mocsok országban élünk, ahol olyan gyalázatos tettre készül a kormány, hogy oktatást indít azoknak, akik igénylik! A tudást népszerűsítik! Be*arok! Pedig a cél az, hogy minden minőségi, szellemi terméket ledöngöljünk a földbe, és menjünk vissza az őskorba! Méghogy az a több tízezer ember nyelvvizsgát szerezzen! Neadjisten még használni is tudja! GYALÁZAT! Ki akar egy olyan országban élni, ahol ösztönzik az embert, hogy tanulja a nyelvet? Undorító!
Nemhogy foglalkoznál inkább a magánnyugdíjaddal, kijevvel, az adórendszerrel, a rezsivel, vagy bármivel, ami tényleg szar.
Ehelyett te itt előadod a nagyasszonyt, mert te kiverted magadból anyád pénzén a B2 szintet (gratulálok, hatalmas teljesítmény tőled a kommenteket elnézve!)
Na ebből látszik, hogy nem egy sz*ros nyelvvizsga miatt ember az ember.
Kérdező! Lehet neked akár 20 diplomád, meg 10 felsőfokú nyelvvizsgád, értelmesebb akkor sem leszel annál, mint akinek nincs. Attól még nem leszel műveltebb, vagyis bocs, az "agyi színvonalad" nem lesz magasabb, hogy letetted azt a rohadt nyelvvizsgát, mert a szaktudáshoz ennek baromira semmi köze, hacsak nem nyelvszakon végeztél, vagy a szakmádban aktívan használod a nyelvet.
Nagyon nem kellene szerintem becsmérelni más ember értelmi szintjét csak a nyelvvizsga hiánya miatt.
Egyébként saját magadat minősíted a kérdéseddel, hiszen azt sem tudod, hogy ez a program nem arról szól, hogy azok akiknek nem sikerült megszerezni a nyelvvizsgát amnesztiát kapnak, hanem arról, hogy állami támogatással különböző óraszámú tanfolyamon szerezhetnek megfelelő tudást, majd ennek végén B2 típusú nyelvvizsgát KELL tenniük.
Hozzáteszem, ha amnesztiáról szólna sem lennék felháborodva, ugyanis rengeteg ember abszolút nem használja a nyelvet a munkája során, és lehet életében sem lesz szüksége rá, akkor meg minek kínlódjon a nyelvvizsgával? Rengeteg stressz, idő és pénz, mert nem mindenki tanulja könnyen a nyelvet, de attól ez a szaktudásán aligha változtat. Az értelmi szintjét ebben mérni valakinek meg szánalmas és számomra felháborító.
ma 13:12-es: Elörebocsájtom, hogy nincs angol nyelvviszgán (másikaka igen), viszont (két) diplomám van.
Ennek ellenére a szakirodalma OLVASNI tudom angolul, de egyetlen épkézláb mondatot sem tudnék magamtól összehozni.
Ahhoz, hogy valaki továbbképezze magát, nem szükséges angol NYELVVIZSGA, ennél sokkal alacsonyabb nyelvi tudás elegendö.
nah akkor most:
nincs diplomám, mert nem vettek fel egyetemre, ellenben egy középfokú nyelvvizsgát még középiskolában összehoztam... Akkor hogy is van ez?
Mivel van két nyelvvizsgád, ezért rád ez nem is vonatkozik. Értem, hogy az angolra nincs szükséged, nem is teszed le belőle, minek. Én arról beszélek, hogy annak nincs semmi értelme, hogy valaki diplomás és nem beszél semmilyen nyelvet érdemben.
Szerintem aki 7 év alatt (4 év középiskola, 3 év alapszakkal számolva) nem képes egy nyelvet elsajátítani, az inkább ne a szellemi képességeivel akarjon pénzt keresni.
lol, kapásból 10 embert tudok neked felsorolni, aki nyelvvizsgázott, de meg sem bír szólalni.
nyelvvizsga nem egyenlő a nyelvtudással. közel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!