Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem szánalmas ez a "diplomamen...

Nem szánalmas ez a "diplomamentő akció"? A józan ész megáll, de igazából nem csak még gyengíti az eddig is igen kétes értékű magyar diplomák értékét?

Figyelt kérdés

Tehát nyilván értesültök ti is í hírekről:

Miután rájöttek az okosok, hogy k sok olyan egyetemista van, aki ugyan leállamvizsgázott (és egyébként elvileg nem is egy legutolsó tanítóképző főiskolán pl), és a sok év alatt nem volt képes letenni az előírt nyelvvizsgákat, most majd ezt elnézik, és ezzel a kormányzati diplomamentő akcióval tehát amnestiát kapnak, és egye kukac, így is megkapja a diplomáját.

Hát de nem durva ez? Mégis kitől várjuk el a nyelvvizsgát, ha nem az egyetemet végzett rétegtől?

Én kiakasztónak tartom, de ki mit szól?

Egyáltalán milyen agyi színvonalat takar az, ha vki megszerzi a diplomát ugyan, de azt az átkozott nyelvvizsgát meg nem képes?

Nekem ez egyszerűen ellentmondásos (finoman szólva) ....

Csak így mit ér egy diploma?

A régi szép időkben, még az osztatlan képzések rendszerében, nekünk 2 db középfokú C típusú kellett, és bíz nem TIT-es meg a fene tudja, milyen kétes értékű egyéb papírok, hanem csakis kizárólag a hírhedt Rigó utcai-féle Állami NyB-tól fogadtak el bármit.

Akkor egy manapság szerzett diploma mégis mit takar? Sztem lassan abszolút semmit, de KI MIT GONDOL ERRŐL?

(most a fidesz újabb hatalmas és parasztvakító üzleti érdekeit itt ne boncolgassuk, de valójában ez volt a meghatározó indok e döntés mögött, nem az egyetemisták "megmentése", de ez is egyértelmű annak, aki ismeri a hátteret)

2014. márc. 19. 07:45
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
69%
Oké, akkor szerinted mivel kéne igazolniuk hivatalosan a nyelvtudásukat? Tisztában vagyok vele, hogy nem egy nagy cucc a nyelvvizsga, ezért sem értem, hogy miért nem lehet letenni értelmiségi embernek. Attól még, hogy próbálsz ferdíteni és mellébeszélni tény marad, hogy diplomás nyelvtudás nélkül szart sem ér, felesleges képezni. Olyan, mint a tolókocsis alpinista.
2014. márc. 19. 15:53
 22/41 anonim ***** válasza:

:DDDDD ezt ugye te sem gondolod komolyan. vannak tudományágak, ahol nagy szükség van nyelvtudásra (ez még mindig nem egyenlő a nyelvvizsgával), de nagyon soknál nem kell, nincs rá szükség.

továbbra is csak azt tudom mondani, hogy a nyelvvizsgázott egyéneknek jó ha a negyede használja a tudást, és nem potyogtatta ki egyből a fejéből (nem tudom matekból mennyire vagy jó, de a maradéknak, tehát a háromnegyedének szintén nem ér semmit a diplomája a te szemeddel).

ha már ennyire bizonygatni akarjuk a nyelvtudást, akkor legyen egy olyan rendszer, hogy 3 évente legyen kötelező vizsga MINDEN diplomásnak, hogy az is kiderüljön, hogy ki az, aki 16 évesen a nyári szünetben megszerezte a papírt egy robogóért cserébe, de már az sem jön ki a száján, hogy mucsai vagyok, és ki az, aki tényleg tudja, és használja.

2014. márc. 19. 16:04
 23/41 A kérdező kommentje:

16 és 19: na igen .... de mint látod, a többség itt is csak visszaböfögni tud pár kormányszlogent, a gondolkodás már keményebb dió.

Amit írtál, az meg egy abszolút épkézláb feltevés, ugyanis nem lehet a tudományt pont nekünk így elszigetelten, amolyan magyar tudományként értelmezni.

Aki meg papol a kormány áldásos tevékenységéről, hogy "mert tanfolyamokat indít a fiataloknak" ... aha, sztem a magyar nyelvvel is gondod van, nemhogy mással. Értelmezd újra az erről szóló szabályzásukat, és hátha rájössz magad is a dolgok nyitjára. (és bocs, de ha már személyeskedésbe megyünk bele, nem, véletlenül se, ugyanis a mi időnkben és a mi szintünkön, tudod a 2 középfokú nyelvvizsga amolyan alapkövetelmény volt, viszont én 2 felső C-t tettem. enyhe különbség ...).

Viszont a kommentek igen nagy része csak abban erősít meg, hogy tényleg felesleges ide bármi nyelvtudás és egyáltalán bármi színvonal, hát ezek az írások magukért beszélnek....

Hát igen, továbbra is hajrá a tartalom nélküli papírok gyártása, értelmiség meg minek ebbe az országba? Most őszintén? Ebben teljesen igaza van sokaknak. Arra miért nem válaszol senki, hogy miért nem valami más feltételt veszünk ki az eddigi kötelezettségek közül? Pl a már említett szigorlatokat? Ilyen alapon, azok is minek? Most nem? Tök feleslegesek, elvégre az ember, mikor fog az életben, na meg a munkahelyén szigorlatozni? .... az ész megáll továbbra is, és csak ámulok.

2014. márc. 19. 16:07
 24/41 anonim ***** válasza:
82%
Szóval szerinted nem kell letenni a nyelvvizsgát, mert nem használják (sic), illetve azért mert túl könnyű és nem garantálja a jövőbeni tényleges nyelvtudást. A második érveddel gyakorlatilag megcáfolod az elsőt. Ha nem kell használni, akkor mit számít az, hogy tud-e a jövőben beszélni vagy sem? Ha pedig könnyű, akkor miért olyan nagy kérés ez egy értelmiségi embertől? Kérlek mutass olyan diplomás álláshirdetéseket, ahol nem kérnek nyelvtudást, én szeretnék hinni neked, de eddig nem mondtál semmi értelmeset. A programmal meg nekem speciel az a bajom, hogy pozitívan diszkriminálja a lustaságot és a hülyeséget, mert csak ez a két ok elképzelhető arra, hogy valaki képtelen legyen 7 év alatt letenni egyet.. Én miért nem tanulhatok meg még egy nyelvet ingyen?
2014. márc. 19. 16:14
 25/41 anonim ***** válasza:
kicsit vágom a munkaerőpiacot, egyik komoly cég sem kéri be a papírt, mivel tudják, hogy értéktelen, helyette behívnak angol nyelvű interjúra. :D
2014. márc. 19. 17:06
 26/41 anonim ***** válasza:

"nah akkor most:

nincs diplomám, mert nem vettek fel egyetemre, ellenben egy középfokú nyelvvizsgát még középiskolában összehoztam... Akkor hogy is van ez?"

Ezzel mit akarsz kérdezni?

Attól, hogy VAN nyelvvizsgád, még nem jelenti azt, hogy pl gépészmérnökként képes lennél diplomázni.

Másrészt akinek technikai érzéke van, az nem biztos, hogy jó nyelvekben. MEg akinek van nyelvvizsgája, az egyáltalán nem biztos, hogy TUDJA is az adott nyelvet.

2014. márc. 19. 17:14
 27/41 A kérdező kommentje:

24-es:

Igen, és ne legyenek kétségeid, ez a program az ég világon nem garantál semmilyen színvonalat, és egyáltalán nincs olyan szó a tervezetben, hogy "kell". Csak simán elvégzik a tanfolyamot, és annak végén automatikusan megkapják az illetők a B2-es nyelvvizsgát. Ennyi, slussz. Nincs vizsga.

A másik dolog: nehogy elhidd, hogy ezt csupa szívszeretetből és a fiatalok érdekében teszik ... nyilván a "nemzeti dohányboltok" mintájára ebből is majd lesz egy rokoni és haveri körnek kiosztott jól menő üzletláncolat "nemzeti nyelviskolák" módjára, és igazából ez is a lényege az egésznek, nem pedig az, hogy most hirtelen elkezdte érdekelni őket szegény egyetemisták sorsa ...

De egyébként érdekes volt olvasni a sok izgalmas meglátást, csak elég szomorú is.

2014. márc. 19. 20:57
 28/41 anonim ***** válasza:

Ugyan áruld már el, hogy neked MILYEN diplomád és MILYEN nyelvvizsgád van?

Mert értelmiséginek nem tartalak a válaszaid alapján!!!

2014. márc. 19. 21:34
 29/41 A kérdező kommentje:
háát tudod, ezzel úgy vagyok egy ideje, hogy mióta DR. matolcsy számít ebben az országban az ország évszázados zsenijének, én kifejezett dicséretnek veszem a szellemi képességeimet illetően, ha a nagy nemzeti konzervatív jobbos megítélés alapján nem ismernek el értelmiséginek ... ez a nagy helyzet.
2014. márc. 19. 21:52
 30/41 anonim ***** válasza:

NEM VAGYOK "konzervatív jobbos", de még mindig nem árultad el, hogy milyen diplomád és milyen nyelvvizsgád van.

Vagy nincs, csak megjátszod magad?

2014. márc. 19. 22:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!