Szerintetek egy tanulonak van joga eldonteni hogy hogy nezzen ki az iskolaban?
valamelyik heten irni kell a tanulok jogairol a 'kedves' igazgatonk szakdolgozatahoz, es arra lennek kivancsi hogy ha beleirom hogy jogunk van eldonteni h hogy nezzunk ki, azert kirughat ha megtudja hogy en voltam?
mert ez az angyali noszemely mindent megakar szabni (nem festhetjuk a hajunkat, nem lehet mukorom, nem lehet tetovalas, nem lehet piercing, nem lehet fultagito, DE P*CSA SZOKNYA MEG KIDOBOM A CSOCSOM AZ LEHET).
egyik heten hamvasito festekkel befestettem a hajam es ahol mar amugyis nagyon vilagos volt ott befogta egy nagyonpicit lilara (alig lehetett latni) es azert is lecseszett meg megfenyegetett h ha nem csinalok vele valamit kirugat, mert benne van a hazirendbe (amugy nincs mert 3an elolvastuk haromszor de nem talaltunk ilyesmit.)
egyebkent ez sima gimnazium!
És ebből fizeti a társadalombiztosítást mellette (mert tudod én olyanokat is ismerek, akikre egyszerre 3-4 év elmaradt tartozást akarnak most ráverni, vagy a rendelőben nem látták el mondván nem érvényes a TB-je és addig nem nyúlnak hozzá, amíg ezreket nem csenget ki).
Te úgy tervezed, hogy ebből fogsz stabilan megélni (tehát ha lebetegszel és nem tudsz kiülni rajzolni naponta, télen a hóban-fagyban-esőben, akkor is lesz bevételed?
Hát gratulálok a nagy eszedhez. Attól, hogy valakinek valami bejött, még nem biztos, hogy másnak is ugyanúgy sikerül.
De sok sikert neked, és ha majd a jövőbeni munkahelyeden találkozunk, akkor ne felejtsd el, hogy sok szósszal szeretem a hamburgert.... :-D
Ha ügyes vagy, akkor pár forint borravalót hagyok ott. ;-)
Ó Te jó ég! Na jó. Nagyon szeretem ezt az "ismerősöm mondta" dolgot. Ebből van általában az, hogy meghallod azt, ami tetszik, ami meg nem, azt meg nem hallod meg. Kiscicám, tudod hogy a pirszingedre mit fog mondani a főnököd?
elsőre: Vedd ki légyszíves a piercingedet
másodszorra (ha nem veszed ki): Kettő perced van, hogy kirámoljál a szekrényedből, kulcsát és a mágneskártyádat a portán leadod, a papírokat meg majd küldjük.
Nagyon szép gondolat az, hogy azt nézik, mit tudsz. Nem tudom, de aki alapvető szabályokat nem képes betartani, sőt hisztizik is miattuk, abból nem kérnek. Van a helyére másik 15 magyar/román/török/albániából átcsempészett, aki ugyanúgy meg tudja csinálni. Nálam mondjuk a pirszing, meg a rózsaszín haj alapból kizárja a tudást. Mint az élő példád is igazolja, nem véletlen. Máshol nem nézik a papírt? Tehát szerinted akinek a nyolc általános sincs meg, abból is lehet bankigazgató? Mert a papírt nem nézik? Nagyon el vagy tájolva, lövésed nincs a világról. 5000 egy rajzért? Szerinted, ha ez ilyen jó biznisz, akkor miért nincs minden sarkon valaki, aki ezt csinálja? Tudsz egyáltalán rajzolni? 2500-ért magán óra? Cicuka, ennyit anglisztikát/germanisztikát végzett diplomásnak szoktak fizetni, nem egy flegma csitrinek, aki annyira nem képes, hogy ha rászól az igazgató, a tök felesleges s.z.ar pirszinget kivegye a pofájából.
Most komolyan, miért nem veszed ki? Nem lenne egyszerűbb? Mit kell hisztizni? Suliba lépés előtt kiveszed, utolsó óra után meg visszateszed, és meg van oldva a probléma. Vagy Te ehhez túl menő vagy? Ne adj Isten túl hülye?
És a kérdésedre a válasz: Az igazgató megszabhatja hogy nézzél ki. Tök mindegy mi van a házirendben. A rád vonatkozó pontjait a házirendnek egyébként betartod? És komolyan olyan nagy elvárás az igazgatótól, hogy iskolában NORMÁLISAN nézzél ki? Emiatt is pufogsz, és külföldön akarsz munkát vállalni?
"kulonben meglepodnel milyen sokan jarnak kulon orakra ;) "
Igen, többek között az én gyerekeim is otthon. Anyanyelvi tanárhoz. Nálam már a fiatal magyar egyetemista is ki volt lőve a listámról, mivel ugyanannyi volt az anyanyelvi.
Amúgy nekem meg vannak ismerőseim, akik órákat adnak - elég bizonytalan, taposni kell a tanítványokért, sokan lemorzsolódnak, vagy épp elmennek, mert egy másik kicsivel kevesebbet kér.
"ha esetleg ugy alakul h kimegyek amerikaba akkor ott ugysem az fogjq oket erdekelni hogy milyen papirom van hanem h meg e tudom csinalni"
Lópikulát nem. Persze ha pizzafutárnak mész (közgazdász végzettséggel pizzafutárkodott kint egy ismerősöm 1 évig), akkor tényleg nem nézik. De normális munkahelyen, normális pozícióra igen. Az alacsonyabb szintű munkára viszont ott a mexikói meg ilyen olyan bevándorló, aki feleannyiért megcsinálja a melót mint te. Jobb helyekre meg nagyon kell teperni, hogy bebizonyítsd, hogy jobb vagy mint a helyiek.
Két diplomás barátnőm Angliában épp az ottani érettségire készül. Hogy miért? Mert a sz...ros kis papírjuk nekik előbbre való, mint a magyar diploma.
Igazad van, a magyar papírok tényleg nem kellenek... épp ezért hoztam ki a gyerekeket egy másik nyugat-európai országba, hogy itt szerezzék meg a bizonyítványt, hogy ne kelljen azzal szembesülniük amivel nekem, hogy most lázasan kutatom, hogy a vacak papírjaimat hogyan lehet besorolni az itteni rendszerbe, különben bebukok egy nagyon jó lehetőséget... persze lehet menni hambit sütni a mekibe is ha megcsinálom annyiért amennyiért a fekete gyerek Algériából, oda nem kell papír. Erre a pozira igen.
" IDOSEBB, TAPASZTALT ISMEROSOM MONDTA, AKI JART KINN MIELOTT EBBE IS BELEKOT VALAKI."
Kicsi bogár, ez a "kimentem 2 dollárral a zsebemben takarítani és ma bankigazgató vagyok" történetek a száz millióból egy.
A valóág az, hogy magyarként egy vagy az albán/lengyel/román/ukrán bevándorlók közül, akiknek nagyon sokat le kell tenni az asztalra ahhoz, hogy komolyan vegyék.
Tudom, évtizedes munkatapasztalatom van két amerikai multinál. Még a magyar irodákból sem könnyű bejutni a kinti központokba úgy, hogy már ismernek évek óta és letettél valamit a cégnek. Ezrekből sikerült egy-egy embernek, de nem az alsóbb szintekről.
27: " 2500-ért magán óra? Cicuka, ennyit anglisztikát/germanisztikát végzett diplomásnak szoktak fizetni, nem egy flegma csitrinek,"
Ennyiért van anyanyelvi is....
Egyébként így van, én amikor magántanárt kerestem, akkor nagyon megnéztem, hogy ki az, akinek kiadok ennyi pénzt, mert minőségi oktatást akartam a pénzemért, ha már a zsebembe kell nyúlni. Tapasztalat, anyanyelvi szint - ez mind nagyon fontos volt, először egy évekig kint élt csaj tanította a gyerekeket, aztán amikor megtaláltam az anyanyelvit, akkor leléptünk tőle.
Ifjú lánykoromban én is jártam magántanárhoz - szintén anyanyelvihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!