Szerintetek egy tanulonak van joga eldonteni hogy hogy nezzen ki az iskolaban?
valamelyik heten irni kell a tanulok jogairol a 'kedves' igazgatonk szakdolgozatahoz, es arra lennek kivancsi hogy ha beleirom hogy jogunk van eldonteni h hogy nezzunk ki, azert kirughat ha megtudja hogy en voltam?
mert ez az angyali noszemely mindent megakar szabni (nem festhetjuk a hajunkat, nem lehet mukorom, nem lehet tetovalas, nem lehet piercing, nem lehet fultagito, DE P*CSA SZOKNYA MEG KIDOBOM A CSOCSOM AZ LEHET).
egyik heten hamvasito festekkel befestettem a hajam es ahol mar amugyis nagyon vilagos volt ott befogta egy nagyonpicit lilara (alig lehetett latni) es azert is lecseszett meg megfenyegetett h ha nem csinalok vele valamit kirugat, mert benne van a hazirendbe (amugy nincs mert 3an elolvastuk haromszor de nem talaltunk ilyesmit.)
egyebkent ez sima gimnazium!
Van egy rossz hirem. Nincs hozza jogotok.
Persze egyenileg lehet mindenkinek velemenye, hogy mit engedhetne meg, de a suliban akkor is o dont.
Ha ugy tetszik neki, akkor kovetkezo tanevben akar mindenkinek kotelezove teheti a kanarisarga egyenruhat.
Ez van.. hamarosan dolgozol, ismerkedj meg azzal a szoval hogy dress code.
Piercing, tetoválás és fültágító nem olyan, amit csak rátok lehetne hagyni. Nem véletlen, hogy normális helyen 18 év alattinak nem is csinálják meg. Későbbi munkakereséskor igencsak hátrányba kerülhetsz, mert sok helyen szabályozzák, hogy a munkatársak hogyan nézzenek ki.
Dolgoztam olyan helyen, ahol tilos volt a feltűnő színű körömlakk, a látható helyen lévő tetoválás vagy piercing. Fültágítóval az interjú max. 30 másodpercig tartott volna.
Lehet pampogni meg a jogokat hangoztatni, de a való világban az diktál aki fizet. Ha pedig valakinek céljai vannak (elköltözni otthonról, családot eltartani, utazni, márkás cuccokat venni), akkor el lehet dönteni, hogy a jogaimat lobogtatva megyek éjszakai árufeltöltőnek, vagy van egy normális állásom átlagnál jobb fizetéssel kinézhettem magamnak egy drágább fényképezőgépet, amit a jövő hónapban megveszek magamnak.
Most külföldön dolgozom, a dress code olyan, hogy alig várom hogy lerángassam magamról a ruhám és átöltözzek a nap végén, de valamit valamiért... Itt a legtöbb suliban amúgy egyenruha van, túlélik a gyerekek...
Úgyhogy engem nem nagyon hat meg ez a tinirinya, mert soha a büdös életben nem lesz ennyi szabadságotok mint ami most van..
A jogok mellett meg néha nem ártana tanulmányozni a kötelességeket is, tudod azok együtt járnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!