Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy teheti azt meg az iskola?

Hogy teheti azt meg az iskola?

Figyelt kérdés

Szakmát csinálok, méghozzá már a másodikat. Tehát néhány tárgyból felmentésem van. De lyukasórában a suliból nem engednek ki. Még csak kilépőt se adnak. Hogy tehetik ezt meg?

Ez már a személyes szabadságjog megsértése nem?

Ráadásul volt aki kiszökött ilyen esetben, aztán kapta a fegyelmit.

Azt megértem hogy a középsulisok nem mehetnek szabadon ki-be. Tankötelesek, ne lógjanak suliból. De nekem, hogy már elmúltam 20 ne mondja meg senki hogy mint csináljak szabadidőmben...

2013. szept. 12. 22:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez elég durva, minket már középiskolában kiengedtek végzősként (persze ofő aláírt papírjával), amikor lyukasunk volt. Most egyetemen vagyok, ott se érdekel senkit, mikor jövök, mikor megyek.

Nem tudom, mi a leghatalmasabb szerv az iskolában, ahova jársz, de szerintem írhatnál oda egy kérvényt. Lehet, hogy egyszerűen csak azért nem engednek ki, mert nem tudják, hogy nincsenek óráid, mivel már megcsináltad őket.

2013. szept. 13. 09:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Középsuliba nálunk is ez volt, bár oda még csak papír se kelletett. Most 2. éve csinálom ezt, tavaly még adtak kilépőt, aztán ofő mondta hogy az igazgatóság lecseszte hogy mi az hogy elengedi a diákokat. Azóta nem ad.

Igazgatóval még nem beszéltem, de sok osztálytársam már igen. Probléma az hogy elmondások szerint ez egy visszamaradt idióta, lehadarja a sablonszöveget aztán nem érdekli hogy mi van. (pl KRESZ vizsgára nem akarták Osztálytársamnak azt tanácsolták hogy hívjon rendőrt ha nem engedik ki(személyes szabadságjog megsértése) de azért én ezt nem szívesen játszanám el.(meg akarom csinálni ezt a szakmát, de ha az igazgatóság pikkel valakire akkor annak úgyse lesz meg...)

2013. szept. 13. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!