Meg teheti ezt egy iskola?
Figyelt kérdés
Hogy 19-23 éves szakmát tanuló diákoknak megmondja hogy nem hagyhatják el az iskola területét, amíg tanórájuk van?2012. nov. 6. 18:12
1/11 anonim válasza:
Igen. Tanítási idő alatt miért akarnak csavarogni?
2/11 A kérdező kommentje:
De van ehhez joga? Felnőtt (legalább is papíron) emberekről van szó...
2012. nov. 6. 18:19
3/11 anonim válasza:
Én sem végezhetem el az egyetemet, ha nem járok be a kötelező órákra, pedig 22 vagyok.
Nem kötelező oda járni.
4/11 A kérdező kommentje:
Ki beszél itt órákra nem bejárásról?
2012. nov. 6. 18:43
5/11 anonim válasza:
Erőszakkal nyilván nem tarthat ott, de azt megszabhatja, hogy aki nem tartja magát az intézmény belső szabályzatához (házirend), azt elküldi.
6/11 anonim válasza:
órára nem járás:
"nem hagyhatják el az iskola területét, amíg tanórájuk van"
7/11 A kérdező kommentje:
tudod vannak szünetek :D
2012. nov. 6. 19:28
8/11 anonim válasza:
szünet az nem a tanóra
szünetbe kimehetsz, én 15 vagyok én is ki szoktam néha menni meg kb. a fél iskola
9/11 A kérdező kommentje:
nah hát ez az hogy nálunk még a szakmásokat se akarják kiengedni szünetbe. röhejes.
2012. nov. 6. 20:36
10/11 tomala válasza:
Mivel már nem vagy tanköteles, nem kötelező iskolába járnod. Viszont ha mégis beiratkozol, akkor egyúttal elfogadod az iskola házirendjét (vagy ráutaló magatartással, vagy van, ahol külön alá is íratják a diákkal). Kvázi szerződésben vállalod a betartását, ráutaló magatartás esetén is.
Ha a házirend nem tartalmazza, hogy nem lehet kimenni, akkor ki lehet menni.
Ha meg tartalmazza, akkor meg a megsértése esetére lehet alkalmazni a fegyelmi szankciókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!