Ezt meg hogy? Nem hiszem el, hogy ilyen a magyar rendszer.
Most tudtam meg, hogy felvettek a SOTE-ÁOK-ra, egész életemben erre készültem, és sikerült. Az utolsó két évem a kémia és a biosz emelt miatt úgy ahogy volt, elment a tanulásra. Nem volt buli, nem volt pasizás semmi, amit egy ilyen korú lány csinál. De megérte, mert felvettek.
Erre rámírt ma egy osztálytársam, hogy örül hogy engem is felvettek, mert ő is oda jön. A leányzó mindig is 3-4es tanuló volt, egy biosz közép érettségije van. De felvetették.. Állítólag vmi nagy fejes doki az ismerősük, és ő intézte el..
Hogy lehet ez?
Értem én, hogy fejes doki stb, de hogy tud belenyúlni a felvételi rendszerbe? Ha nincs elég pontod, vagy nincs meg a követelmény, nem vesznek fel, ilyen egyszerű, nem?
Vagy hogy működik ez az egész rendszer?
Nagyon ki vagyok akadva. ne értsetek félre, nem irigylem tőle, csak rossz érzés, hogy én ezért szenvedtem, ő pedig a 300 pontjával bejutott államira :(
Ha annyira rosszul tanult a lány eddig is,akkor már
az első félévben sztem ki fog hullani
Miért nem kérdezed meg, kedves kérdező azt az egyént, hogy ha tényleg felvették, akkor mutassa már meg hány pontot mutat a felvi-je
Valamelyik másik karra juthatott be esetleg
Egyébk. ETK-n is ápolóira kellett négyszáz pont
Háromszázzal még a gyógyszerészetire sem juthatott be
Vagy van valami olyan többletpontja, amiről te nem tudtál?
Szerintem is kamuzott a csaj. Azért csinálta mert majd megeszi az irigység. De majd szeptemberben kiderül. Egyébként én is baromi sokat küzdöttem hogy bekerüljek orvosira szóval megértem hogy mit érzel, szerintem is felháborító. De tényleg ilyen a világ, a legtöbb amit tehetsz hogy nem bosszankodsz, hanem magaddal foglalkozol.
Aki meg azt írta hogy úgyis kibukik az téved. Max csúsznak egy évet, de kibukni soha sem fognak pont amiatt ami miatt bekerültek: a kapcsolataiknak köszönhetően.
Nem felvételizett, csak hipp-hopp bejutott (vagy jó nagyokat mond), igazából mind1.
arra voltam kíváncsi, hogy komolyan létezik-e ilyen. Felőlem bejuthat, mert el ugysem végzi :)
olyan nincs hogy hipp-hopp bejutott..államira felvételi nélkül, néha gondolkozhatnátok is..az OM azonosítót (nem azonos a középiskolaival a felsőoktatásban!!) központilag osztják ki, aki nem jelentkezett az nem is kap, aki nem kapott azután nincs állami pénz az egyetemnek..
Kizárt valami tuti sántít..és rosszul tudsz..
Hát ez fantasztikus.. már ha igazat mondott.. mi meg itt szenvedtünk hogy bejussunk.
Remélem csak kamuzott, de ha meg nem, úgyis ki fog esni, mert nem fogja bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!