Mi a véleményetek arról, hogy a magyar nyelvvizsgáztatási rendszer nagyobb maffia, mint a temetkezés?
Csak azt tudod tenni, h kipróbálsz másik v.központot
(pl. BME)
Elvárják, hogy felkészülten menj oda
(meg valami "sablonjuk" van, ami alapján javítanak)
Ha valaki tudja a megfelelő szinten a nyelvet, akkor sikerül a nyelvvizsgája. Általában azok szoktak a vizsgáztatók igazságtalansága miatt nyafogni, akik egészen egyszerűen nem tudják a megfelelő szinten az anygot. Az meg teljesen természetes, hogy nem engedik lefotózni a dolgozatot, hiszen ha megengednék, akkor pillanatok alatt elterjednének a benne szereplő feladatok és nyilván nem fognak több millió feladatsort gyártani csak azért, mert Pistike felnyomta a netre a feladatsort.
Van egy nagyon jó trükk: Rendesen meg kell tanulni a dolgokat, mielőtt vizsgázni megy az ember.
"Ha valaki tudja a megfelelő szinten a nyelvet, akkor sikerül a nyelvvizsgája. "
Amikor én mentem szóbelizni nekem sikerült, pedig begörcsöltem és egy értelmes mondatot sem tudtam kinyögni. Középfokú nyelvvizsgán nem jutott eszembe hogy van a szőnyeg! Csak tudod nekem egy bájos babapofim van és általában szimpatikus vagyok az emberek nagy részének, és átengedtek a nagy semmire. Míg nálam sokkal jobbakat kentek el, olyanokat, akik kint tanultak.
Nem mindig azok panaszkodnak a leghangosabban, akiket kirúgtak.
Vizsgáztatóval is beszélgettem (nyelvtanárként dolgozik), ő is fel volt háborodva azon, ami ott megy, hogy a többi vizsgáztató pofára osztályoz, nem is figyel arra amit mondanak, stb.
Az meg milyen már, hogy sok tanfolyamon elhangzik: ezt a nyelvvizsgán így kell mondani, de a beszéld nyelvben ezt nem használják, helyette ezt meg azt mondják.... de ezért a Rigó utcában kivágnak.
Régen is ez volt egyébként
(ott sem engedtek át egyből mindenkit)
Sajnos (nagyon jól fel kell készülni)
Csak persze "régen" (jóval)
kevesebbe került
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!