Mi a véleményetek arról, hogy a magyar nyelvvizsgáztatási rendszer nagyobb maffia, mint a temetkezés?
Azért "érdemesebb" úgy menni vizsgára, hogy egyszerre csak egy részből (tehát vagy írásb. v szóbeli)
Akkor nem olyan nagy a "kockázat"
Meg (sztem) "régebben" az volt egy picivel "jobb", hogy
pl. valaki jelentkezett középfokúra s ha nem jött össze a szüks. pont(szám9, megadták azért az alapfokot (igaz, hogy az nem, sok mindenre jó) Most meg olyankor nem adnak semmit!
Az a nagy probléma, hogy az alapgondolkodás a következő: Én fizetek, ők szolgáltatnak, tehát nekik kutya kötelességük nyelvvizsgabizonyítványt adni nekem, ha már vettem a fáradságot és elmentem vizsgázni. Hát, ez nem így működik.
Sajnos a fiatalok nagy része abban nőtt fel, hogy nekik csak jogaik vannak, kötelezettségeik nem. Minden felnőtt feladata, hogy a gyerek hátsóját szép fényesre törölje a nagydolga után. De nem így fog működni az élet. Nagy koppanás lesz itt még!
13: egyáltalán nem erről van szó. Hanem ha már drága pénzen vizsgáztatnak, akkor az legyen korrekt és a tudás felméréséről szóljon, ne arról, hogy kivágjuk az illetőt és akkor megint jön a pénztárhoz fizetni.
Nekem a legszimpatikusabb az IELTS vizsga volt, odamentem, levizsgáztam és besoroltak a tudásom alapján. Végig azt éreztem, hogy a tudásomra kíváncsiak.
De szerintem pont ez a baj, hogy úgy megy el nyelvvizsgázni, hogy éppen-éppen, kis vagy nagy szerencsével üti csak meg a mércét. Amikor én mentem középfokúra, akkor az írásbelim 86%-os lett. Mert akkor mentem, amikor nem csak éppencsak tudásom volt.
Ez ugyanaz, amikor a KRESZ-vizsgán megbuknak a fiatalok. Mert otthon megcsinál mondjuk 10 tesztet, abból 6 sikerül a minimum pont környékén, 4 meg nem és aztán jön a meglepetés, hogy élesben, stresszhelyzetben nem sikerül. Persze, hiszen nem készült rá eleget.
A "KRESZ" azért nem ugyanaz
(Nekem olyan "oktatóm" volt (vezetés), hogy
vizsgán helyettem kormányzott!) Menjen a francba
Meg a vezetésnél sokkal nagyobb pénzek mennék még!
Mert ha buksz, akkor újr akell venned tanórákat is
(az meg az oktatónak "jön jól" meg még plusz a
vizsgaköltség) Legalább két-háromszorosába kerül mint
a nyelvvizsga
Nekem is volt olxan nyelvvizsgám, hogy nem mentem át elsőre (másodikra mentem át- de egy évvel
mentem később, hogy fel tudjak normálisan készülni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!