Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a magyar nyelvvizsgáztatási rendszer nagyobb maffia, mint a temetkezés?

Figyelt kérdés
Legtöbb ismerősöm 4-ből 3-szor 1-3 ponttal marad le, majd sokadik kísérletre engedik át. A feladatsort utólag meg lehet nézni bizonyos díj ellenében, de a dokumentációt se lefotózni, se teljes egészében lemásolni nem szabad, mindenz a magyar állam égisze alatt.

2013. ápr. 15. 10:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Azért "érdemesebb" úgy menni vizsgára, hogy egyszerre csak egy részből (tehát vagy írásb. v szóbeli)

Akkor nem olyan nagy a "kockázat"

2013. ápr. 15. 11:50
 12/21 anonim ***** válasza:

Meg (sztem) "régebben" az volt egy picivel "jobb", hogy

pl. valaki jelentkezett középfokúra s ha nem jött össze a szüks. pont(szám9, megadták azért az alapfokot (igaz, hogy az nem, sok mindenre jó) Most meg olyankor nem adnak semmit!

2013. ápr. 15. 11:53
 13/21 anonim ***** válasza:
38%

Az a nagy probléma, hogy az alapgondolkodás a következő: Én fizetek, ők szolgáltatnak, tehát nekik kutya kötelességük nyelvvizsgabizonyítványt adni nekem, ha már vettem a fáradságot és elmentem vizsgázni. Hát, ez nem így működik.

Sajnos a fiatalok nagy része abban nőtt fel, hogy nekik csak jogaik vannak, kötelezettségeik nem. Minden felnőtt feladata, hogy a gyerek hátsóját szép fényesre törölje a nagydolga után. De nem így fog működni az élet. Nagy koppanás lesz itt még!

2013. ápr. 15. 12:00
 14/21 anonim ***** válasza:

13: egyáltalán nem erről van szó. Hanem ha már drága pénzen vizsgáztatnak, akkor az legyen korrekt és a tudás felméréséről szóljon, ne arról, hogy kivágjuk az illetőt és akkor megint jön a pénztárhoz fizetni.

Nekem a legszimpatikusabb az IELTS vizsga volt, odamentem, levizsgáztam és besoroltak a tudásom alapján. Végig azt éreztem, hogy a tudásomra kíváncsiak.

2013. ápr. 15. 12:07
 15/21 A kérdező kommentje:
A kérdező vagyok. Nekem is van két középfokúm, elsőre sikerültek is, szóval nem a nyavalygók táborát szélesítem. Abban egyet értek, hogy a mai fiatalok értékrendje nem helyes és valóban mindig a jogaikkal jönnek. De a nyelvvizsgáztatás rendszerét ettől függetlenül tartom aggályosnak. Ahogy írtam is, mindenki szinte 2%-on belüli pontszámmal marad le, ami ugye újbóli próbálkozásra ösztönöz, ami újból huszonezret jelent. Szóval én továbbra is maffiahálózatnak gondolom, ahol meg van határozva a buktatási ráta. A fotózás tiltása valóban védheti a kevés számú vizsgaanyag publikálást a neten, de egyben az esetleges "félrejavítás" bizonyításának lehetőségét is kizárja.. Persze ha valaki full perfekt, azt talán nem vágják meg. De a legtöbb jelentkező határon autózik szerintem.
2013. ápr. 15. 13:54
 16/21 anonim ***** válasza:

De szerintem pont ez a baj, hogy úgy megy el nyelvvizsgázni, hogy éppen-éppen, kis vagy nagy szerencsével üti csak meg a mércét. Amikor én mentem középfokúra, akkor az írásbelim 86%-os lett. Mert akkor mentem, amikor nem csak éppencsak tudásom volt.

Ez ugyanaz, amikor a KRESZ-vizsgán megbuknak a fiatalok. Mert otthon megcsinál mondjuk 10 tesztet, abból 6 sikerül a minimum pont környékén, 4 meg nem és aztán jön a meglepetés, hogy élesben, stresszhelyzetben nem sikerül. Persze, hiszen nem készült rá eleget.

2013. ápr. 15. 15:37
 17/21 anonim ***** válasza:

A "KRESZ" azért nem ugyanaz

(Nekem olyan "oktatóm" volt (vezetés), hogy

vizsgán helyettem kormányzott!) Menjen a francba

2013. ápr. 15. 16:05
 18/21 anonim ***** válasza:

Meg a vezetésnél sokkal nagyobb pénzek mennék még!

Mert ha buksz, akkor újr akell venned tanórákat is

(az meg az oktatónak "jön jól" meg még plusz a

vizsgaköltség) Legalább két-háromszorosába kerül mint

a nyelvvizsga

2013. ápr. 15. 16:07
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekem is volt olxan nyelvvizsgám, hogy nem mentem át elsőre (másodikra mentem át- de egy évvel

mentem később, hogy fel tudjak normálisan készülni)

2013. ápr. 15. 16:08
 20/21 anonim válasza:
És azt mivel magyarázzátok h némely vizsgán a szavak túlnyomórésze felsőfoknak számít? Lehet valaki úgy megy h nem 100%-os a tudása, de az rohadtul érdekes h nagyon sokaknak 1-2 pont kellene hozzá... Az a baj, pont azokat tudják meghúzkodni aki 60% környékén teljesít. Ha jóindulatúan javítanák a leveleket akkor nem lenne ennyi bukás.
2013. ápr. 20. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!