Ezt meg hogy? Nem hiszem el, hogy ilyen a magyar rendszer.
Most tudtam meg, hogy felvettek a SOTE-ÁOK-ra, egész életemben erre készültem, és sikerült. Az utolsó két évem a kémia és a biosz emelt miatt úgy ahogy volt, elment a tanulásra. Nem volt buli, nem volt pasizás semmi, amit egy ilyen korú lány csinál. De megérte, mert felvettek.
Erre rámírt ma egy osztálytársam, hogy örül hogy engem is felvettek, mert ő is oda jön. A leányzó mindig is 3-4es tanuló volt, egy biosz közép érettségije van. De felvetették.. Állítólag vmi nagy fejes doki az ismerősük, és ő intézte el..
Hogy lehet ez?
Értem én, hogy fejes doki stb, de hogy tud belenyúlni a felvételi rendszerbe? Ha nincs elég pontod, vagy nincs meg a követelmény, nem vesznek fel, ilyen egyszerű, nem?
Vagy hogy működik ez az egész rendszer?
Nagyon ki vagyok akadva. ne értsetek félre, nem irigylem tőle, csak rossz érzés, hogy én ezért szenvedtem, ő pedig a 300 pontjával bejutott államira :(
Szerintem meg csak egyszerűen kamuzott! :)
Szeptemberig kiderül majd, hogy még sem vették fel.
Jó protekcióval bárhová be lehet jutni. A kérdés az, hogy utána végig fogja-e tudni csinálni..Mert a tanulást, a tudás megszerzésért már nem egyengetheti a fejes doki..Csak esélyt kapott hogy tanuljon. Az is lehet hogy fél év múlva kiesik mert túl nehéz lesz neki..
Ne foglalkozz ezzel. Gratulálok a sikerednek, és tanulj, hogy diplomát kaphass idővel..
De most komolyan. Magyarázza el vki!
Azt értem, hogy a nagy doktorbácsi beteszi az egyetemre. De a felvételi rendszert hogy vágják át? Hogy lesz a 300ból 400pont és egy közép bioszból emelt és kémia biosz? Főleg, hogy ő felvételit sem adott be.. Na?
Csak nekem idegesítő?
Nem lehet, hogy "fizetősre" jutott be?
Vagy valamelyik vidéki orvosira?
Államira nem juthatott be annyi ponttal
SOTE-ra négyszáthuszonhárom pont kellett, ha jól emlékszem
Kizárt,hogy a SOTE-ra ált. orvosira bekerült volna
Azért írt rád, hogy idegesítsen vele
Ne törődj már vele
Pedig van ilyen.. Nagyjából így zajlik..
_ Hello Béla barátom( SOTE-ÁOK- igazgatója) egy szívességet kérnék tőled..
- Jövök neked egyel, szóval mi a gond??
- Van egy nagyon régi jó barátom. A lánya akit nagyon szeretek, szinte lányomnak tekintem, a SOTE_ ÁOK szkra szeretne menni..sajnos nincs elég pontszáma, de okos kislány.. Nem tudnád valahogy betenni őt???
- nos....idén 550 diákot vehetünk fel.. Szerintem belefér hogy ide járjon.. Add meg az adatokat, és én magam intézkedek..
- Köszönöm Béla! Jövőhéten a golf klubban mindent megbeszélünk.. addig is csókoltatom Katinkát és a gyerekeket...
Hát nagyjából így zajlik egy ilyen bejutás..
Ez butaság..valamit rosszul tudsz..emelt érettségi nélkül tuti nem jutott be, az egyetem semmit sem tehet központi felvételi van..
Ezek a városi legendák mindig terjednek..
lehet hogy Se etk karra megy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!