Jól döntöttem? (BME)
Figyelt kérdés
gépész vagy járműmérnöki szakra megyek, valószínűleg az elöbbi, a német képzés miatt. Logikusan, racionálisan, gyakorlatiasan gondolkodom, szeretem a fizikát, matekot, amíg nem elvont. Jól érettségiztem is belőlük. Viszont egész nap politikai és gazdasági híreket olvasok és valamiért azon gondolkodom milyen jó lenne egész nap öltönyben pénzügyi döntéseket hozni és milliókat keresni. (mellette meg pilóta és repülőmérnök is lennék..) Sokkal többet tudok a gazdasági ügyekröl, mint a kortársaim, akik közgázra mennek,tapasztalatból mondom. Lehet, hogy nekem is közgázra kellett volna mennem? A gépek, a fizika viszont mégis közel áll hozzám. Nincs valami kombója a kettőnek?2013. jún. 22. 23:47
1/10 anonim válasza:
"amíg nem elvont."
Lol. Loooooool. Akkor nem biztos, hogy jól döntöttél :D Max. ha az elvont matekot és fizikát is képes vagy megérteni, még ha nem is szereted.
2/10 anonim válasza:
Műszaki menedzser elméletileg kombója a kettőnek, de akkora büfészak mint a ház. Gépésszel könnyű lesz elhelyezkedni közgáz max a Corvinus vagy BME-ről ér valamit de inkáb előbbi.
3/10 A kérdező kommentje:
:D képes voltam megérteni az emelt szintű anyagot nagyjából mindkettőből.
#2 igen,olvastam is, hogy azzal ruhatáros lehetek.
Tehát akkor úgy tűnik a mérnököt választottam, és nem leszek a Goldman CEO-ja? :D (pedig ugyanannyira érdekel mindkét irány)
2013. jún. 23. 00:22
4/10 anonim válasza:
Hát attól, hogy te 3 év alatt elvégzed a gépészt nem kell egész életeden át gépeket szerelned. Például keresel pénzt, félreraksz, elindítasz valami jó vállalkozást és máris üzletember vagy. Esetleg van olyan lehetőség Corvinuson, hogy végzést követően részt veszel a Mérnök-közgazdász képzésen. Itt képzik a fejeseket.
5/10 anonim válasza:
Ezzel ugyan nem a kerdesre valaszolok, csak egy apro megjegyzest tennek.. En is BME gepesz vagyok, es van par ismerosom, akik a nemet nyelvu kepzesen vannak/voltak, es gyakorlatilag orrba-szajba fikazzak, szidjak, es nem azert mert nem tudnak nemetul, vagy nem ertik, hanem mert nem egyseges, a kovetelmenyek se mindig tisztak, az oktatas szinvonala is eleg valtozo, van hogy nem is hajlandoak nemetul beszelni, stb. Szoval csak ovatosan. A magyar kepzes viszont eleg jo :)
6/10 anonim válasza:
Milyen kozgazdasagi szakra gondoltal? :)
7/10 A kérdező kommentje:
#5: hát majd kiderül, ha nem jó visszamegyek magyarra, de köszi
#6: amivel bróker, kockázatelemző, vezérigazgató lehetnék :D de pl.könyvelés nem érdekel
2013. jún. 23. 10:53
8/10 anonim válasza:
Ha kockázatelemző szeretnél lenni akkor corvinus gazdaságelemző BA+MSc ha pedig vezető akor gazd.men. utána pedig egy MBA vagy Vezetés és szervezés MSc.
9/10 A kérdező kommentje:
és ezek a szakok az általam igényelt munkahelyet is garantálják? :D
mert egy bme-gépészmérnökivel azért talán biztosabb.
2013. jún. 23. 22:07
10/10 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!