Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Idén érettségiz...

Viky095 kérdése:

Mit csináljak? Idén érettségizem és nem döntöttem még el, hogy pontosan hova menjek.

Figyelt kérdés
A lehetőségek: BME - Gazdálkodástudományi kar - gazdasági és menedzsment szak vagy ugyanez a BGF-en, esetleg a BGF-en pénzügyi szak. Az lenne a kérdésem, hogy melyikkel járnék jobban? Úgy értem, hogy például BME alapvetően műszaki egyetem és nem gazdasági, ezért nem tudom, hogy milyen ott a gazdasági képzés. Meg persze az is fontos, hogy melyik diplomával járnék jobban. Kérlek, hogyha van valami tapasztalatotok ezekkel a szakokkal kapcsolatban, akkor osszátok meg velem.. :) Így nagyon nehéz döntenem, sajnos nem látom át eléggé...

2013. jún. 10. 15:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Sikerült a legtelítettebb szakot kiválasztanod... szóval igazából tök mindegy :/ De ha csak az egyetemek nevére hagyatkozom, akkor inkább BME.
2013. jún. 10. 15:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is ebben a helyzetben vagyok, annyi különbséggel, hogy nekem a BME helyett a Corvinus volt a másik lehetőség a BGF mellett. (Megjegyzem a Corvinus a rosszul sikerült emelt angol érettségi miatt nem fog összejönni.)

BME-t be se írtam, pont emiatt, mert nem egy gazdaságra specializálódott egyetem így az én szememben máris lejjebb csúszott, mint a BGF és a Corvinus, persze ettől még lehet jó.

90%-al állíthatom, hogy a BGF-re megyek és egyáltalán nem bánom már. Persze a diploma "neve" is fontos, de ami a legfontosabb az a tudás ami mögötte van. Ha egy BGF-en a legjobbak között tudsz lenni, simán lehet hogy jobban tudsz majd keresni mintha egy nevesebb egyetemen bukdácsolnál végig.

Ha a BGF gazd. menedzsment mellett döntesz, akkor szeptemberben még találkozhatunk is.. :))

2013. jún. 10. 15:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!! :) Az a helyzet, hogy én is beírtam a Corvinust első helyre, nagyon szerettem volna oda menni, de sajnos nekem meg a matek emeltem miatt bukott az egész... És egyébként én is úgy voltam vele, hogy BME-t nem írom be, de utolsó pillanatban beírtam, mert ismerek egy tanárt onnan, aki nagyon ajánlotta. Viszont most, hogy így elúszott a Corvinus, el kéne döntenem, hogy melyik helyre menjek. Rengeteget gondolkozom rajta, néha úgy gondolom, hogy BME jó lesz, de aztán rájövök, hogy lehet, hogy mégse.. Szóval nagyon nem tudom, hogy mi legyen..

Majd még meglátom, de ha valakinek van tapasztalata is, akkor azt szívesen meghallgatnám.. :)

2013. jún. 10. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!