Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Úgy érzem nem tudok tanulni,...

Úgy érzem nem tudok tanulni, idén érettségizem és nem tudom, hogyan állhatnék neki a tételek tanulásának. Ti hogy szoktatok tanulni?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 23. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Én szintén idén érettségizek. Nekem az a leghatásosabb módszer ha reggel felkelek, kajálok és utána tanulok 4-5 órát. Persze ezt hétvégén. Írásbeli után lesz 1 szabad hónapunk és én így fogom megtanulni a tételeket. Most így év végére ezzel a módszerrel beszedtem egy csomó 4-est. Pedig egy ritka szar tanuló vagyok, buktam nem is egyszer :D Ajánlom neked is ezt a módszert hátha bejön mmrt reggel friss kipihent elmével állsz neki tanulni, ilyenkor jobban megragad a tananyag, ha 3x 4x átolvasod a tételt akkor is.
2013. ápr. 23. 21:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :))).... Kipróbálom így is :)
2013. ápr. 23. 21:52
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
Hét végén tudsz tanulni
2013. ápr. 23. 23:09
 4/7 anonim ***** válasza:
38%
A matekot nézd át jól
2013. ápr. 23. 23:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát a matek az nagyon nem az erősségem....viszont a magyartól félek, hogy összekeverem a tételt és belebonyolodok :/
2013. ápr. 25. 15:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem fogod összekeverni ha alaposan megtanulod. Ne hülyéskedj van rá 1 hónap :D Sima ügy.
2013. máj. 1. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Majd ha szorít az idő ó, akkor nekiállsz, előbb úgyse fogsz, hiába is tervezed.. ;)

Egyébként meg olyan témákból írtatok tételt, amit a 4 év folyamán már tanultatok, amiből már egyszer számot adtatok egy röpdolgozat, felelés vagy TZ formájában.

Szóval nem lesznek új, ismeretlen részek, pláne ha nem voltál rossz tanuló.

Légy túl az írásbelin, pihenj pár napot, azt megérdemli minden érettségiző diák, és miután kellő barnaságot szedtél össze a napon, miután kicsavarogtad és kibuliztad magad, állj neki.

Mindig azt a tantárgyat vedd elő, amelyikhez kedved van. Tedd őket sorrendbe, gyakorolj térképpel/szöveggyűjteménnyel/irodalmi atlasszal, értelem szerűen melyikhez mi engedett, úgy jobban megmarad minden infó. Olvasgasd, memorizáld, és ne aggódj!

A lényeg, hogy mindegyikhez hozzá tudj szólni, akkor már a tanár is segít ha elakadsz.

Sok sikert, eredményes felvételit!

Hova jelentkeztél, ha szabad kérdezni?

2013. máj. 5. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!