Érettségi pontozás avagy a duplázás számítása? . Tehát, jövőre fogok érettségizni és természetesen minél több pontot szeretnék elérni . Mivel a jegyeim nem a legjobbak és a magyarhoz analfabéta vagyok ezért úgy döntöttem hogy duplázni szeretnék .
Hallottam olyat is hogy mivel nekem csak az angol fog számítani és a német nem ezért nem kapom meg a német emelt szintűért a pontot ? Hogy működik ez ? És ha így van akkor lehet érdemes lesz inkább matekot és törit duplá
Ezeket lesznek a céljaim : -Angol emelt (93%, holnapután fogok szóbelizni ) -Német emelt (egy 80% fölött sikerülni fog remélem) -Matek közép (90% felett szeretnék) Így lesz 2 nyelvvizsgám is angolból és németből is . The question is : mennyi pont ez olyan helyen ahol matek és angol vagy német vagy töri fog számítani?znom ? vagy már nem is tudom , annyira bonyolult S:
A BCE-GTK ra szeretnék bejutni és vagy valami hasonló szakra ezért minimum 450-460 ( az új rendszerbe nem tudom hogy ez mennyi pontot jelent ) kéne elérnem .
csak abból kapod meg a pluszpontot az emeltért, ami felvételi tárgy és pontot számolnak belőle.
És egy nyelvért két jogcímen nem kaphatsz pontot.
Belököd az adatokat és kiszámolja.
ha a matekot 90%ra megírod, akkor:
angol - 93 (+ 40 plusz pont)
matek - hasamra ütök: 90
ezeket duplázod: 366
a nyelvvizsgák közül csak az egyik ér plussz pontot, kb 28at vagy mennyit.
ez így 434.
ajánlom, hogy tegyél le egy felsőfokú nyelvvizsgát németből, próbáld meg, nem olyan nehéz, mint hiszed. 1-2-3 hónap nyelvtanár, és simán megy az, ha tényleg készülsz rá. najó, nem megy annyira simán, mert nem kell a sültgalambot várni, de nem egy elérhetetlen cél. és a matekból csináld meg az összes eddigi érettségit majd, nézegesd, foglalkozz vele sokat, és akkor jó pontjaid lesznek. nekem így lett 98%os.
sok sikert!
//jelenlegi érettségiző, boldog leendő BCE-GTKs :D//
434 ponttal nem vesznek fel :S:S
milyen pluszt adna nekem a német felsőfokú ( én az angol felsőfokún gondolkoztam)
ha angolból emeltezel és azért kapsz plusz pontot, akkor angol felsőfokúért is kaphatsz plusz pontot. ha az angol jobban megy mint a német, akkor tehát angolból menj felsőfokúzni. itt a bizonyíték:
utolsónak:
Nem olvastam végig, amit a cikk ír. De én azt vettem ki belőle, hogy ha pl Anglisztikára mész, akkor számít az angolból szerzett többletpont (esetleg ha angol nyelven tanulsz az egytemen?)
hmm ... De ha nekem az angol meg a matek fog számítani és azt mondtad hogy az angolért nem kaphatok akkor több extra pontot akkor h-h az angol felsőfokú mégis számítana ? :S Vagy én értelmeztem félre ?
A német felsőfokút meg tudnám csinálni ha nagyon rászánom magam , most így hogy angol érettségim van és jövőév elején német közép szintűt és tesi közép szintűt megcsinálom heti 13 órával van kevesebbem szóval lenne rá időm tanulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!