Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Na akkor kinek hány pontos...

Na akkor kinek hány pontos lett a biosz illetve kémia emelt érettségije?

Figyelt kérdés
ha tudjátok barátotok,osztálytársatok,ismerősötök eredményét azt is írjátok le...

2013. jún. 4. 09:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:

xDD amúgy sztem ez így szokott lenni, ha nők vizsgáztatnak, akkor gonoszak..:D

Huhh én hnap megyek kémiából. Nagyon félek. Szurkolok a biosz miatt Neked is!

2013. jún. 6. 15:54
 52/68 anonim válasza:
A vascsoportostól kérdezném: hol voltál szóbelizni? Mert ha van olyan aki Baján volt az írja már le legyen szíves hogy sikerült. :D
2013. jún. 6. 15:57
 53/68 anonim válasza:
vascsoportos vagy (XD jó kis becenév :D ) Én Debrecenben voltam a Vegyipari gimiben. És holnap is ott leszek... -.-' Ha megint kifogom ezeket a nőket nem tudom mit csinálok :D
2013. jún. 6. 16:09
 54/68 anonim ***** válasza:
Te vagy a vasas. Amúgy szerintem nem osszák be őket 2X vizsgáztatni, mindig mások mennek nem?
2013. jún. 6. 16:14
 55/68 anonim ***** válasza:

Én azon csodálkoztam, hogy nálunk szinte már feleltetés volt, tehát kérdezgettem meg minden. És néha úgy beszéltek a vizsgázóval, mintha egy nagy rakás tudatlanság lenne...

Jaj, de jó lett volna, ha én benzol helyett vasat húzok, merthogy az volt minden vágyam. De valahogy csak összeszedtem ezt a hülye benzolt is, amit a szervesből pont átugrottam...-.-

Mondjuk, nekem azt mondta a vizsgáztató, hogy ügyes voltam, de ennek ellenére se mosolyogtak rám, esetleg egymásra.XD :D

2013. jún. 6. 16:47
 56/68 anonim válasza:

Biosz 76, kémia 39, állatorvosira igyekszem...

Bioszból ma szóbeliztem, Állatok szaporodása valamint Baktérium-immunrendszer. Szerintem egész egyszerű volt, bár engem ezek jobban érdekelnek, így tudom őket.

Most az önbizalmam kicsit helyreállt, látva nem csak az én írásbelijeim nem lettek nagyonjók... Kitartás és hajrá a szóbeliket! :)

2013. jún. 6. 23:54
 57/68 anonim ***** válasza:
tegnap voltam kémiából, N,O,F összehasonlítást húztam, ammóniás szökőkútkísérletet és addició-elimináció segítségével egymásba alakításokat kaptam bnek és cnek. jól ment, a vizsgáztatók kedvesek és jóindulatúak voltak, kb. végig mosolyogtak és minden megszerzett pontnál bólintottak. a végén azt mondták, hogy "hát ez szép volt". 2 nő, 1 férfi volt, kár, hogy nem ők lesznek ma bioszon... Budapesten vizsgáztam egyébként
2013. jún. 7. 10:24
 58/68 anonim ***** válasza:
75% lett a kémia, a biosz 68%, DE-GYTK-ra jelentkeztem :)
2013. jún. 7. 16:03
 59/68 anonim ***** válasza:

Tételem biológiából:

A rész:

- Milyen öröklésmeneteket ismer? Mutassa be példákkal!

- Milyenek lehetnek a szülők genotípusai, ha az első utódnemzedék tagjainak vérplazmájában nincs antitest AB0-vércsoport rendszer esetében? Milyenek lehetnek az utódok genotípusai? Mi történik, ha az utódokat keresztezzük?

- Miért nem szabad rokonok közt utódot létrehozni?

B rész: Már a nevére se emlékszem, ami a feladattal kapcsolatba volt... Valami telomár, de nem tudom. Kromoszómák végén található dolog, amiről nem történik fehérjeszintézis. Volt hozzá egy elég gagyi szöveg, amit lámpalázamban fel se fogtam. A kérdések hozzá:

- Miben különbözik az említett kromoszóma szakasz a szabályozó illetve struktúrgének régiójától?

- Miért káros, ha rákos sejteken jelen van ez?

- A DNS-bioszintézis a sejtciklus melyik szakaszába történik? Hogyan?

- Mi a szívinfarktus?

- Vélemény a genomok kísérleteiről meg mittudomén

Na és most a vélemény....

Az első részben el kezdtem mondani Mendel törvényeit, erre közbe szóltak, hogy őket nem érdeklik. Az öröklésmenetek típusaira kíváncsiak. Elmondtam. Na de itt felment a pumpa bennem. A második kérdésnél meg végig az összes Mendel törvényt el kellett mondanom... Nem értem mi a szarnak pofáznak bele akkor a mondandómba, ha én szépen felépítettem a feleletem. Gyakorlatilag már a végére annyira bezavartak, hogy örülök, ha elérek 20/10 pontot.

A második rész még rosszabb. A két "tanár" (szerintem valami professzorok) összesúgott, hogy ezt tanítják középiskolába? Azt súgja az egyik a másiknak: hát van amelyik könyv igen, van amelyik nem. Elmondtam volna nekik ott, hogy kb. 6 könyvem van biológiából, mind más szerzőtől és a követelmény szerint haladtam és egy szó sincs telomárról vagy mittudoménmiről... Úgyhogy szép lett a feleletem!!!

2013. jún. 7. 18:04
 60/68 anonim ***** válasza:
Előttem volt még valami ökoszisztémás dolog, meg mennyiségi jellegekről, de nagyon mekegtek, úgyhogy semmit nem értettem.
2013. jún. 7. 18:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!