Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez normális egy kollégiummal...

Ez normális egy kollégiummal kapcsolatban, vagy csak az én igényeim nagyok?

Figyelt kérdés

Idén kezdtem a főiskolát! Szüleim nem nagyon tudnak támogatni, így automatikusan kollégiumba jelentkeztem, abból is a legolcsóbba, ami havi 11 ezer forint. Azzal már beköltözés előtt számoltam, hogy még 2 embernek épp kényelmesen elég szobában hármunknak kell osztozni, meg hogy egy folyosóra jut egy fürdő stb. de amiket már utána tapasztaltam teljesen kiakasztott. Még nincs 10 éves az épület, amit annak idején a legolcsóbb anyagokból a város legrondább, leghangosabb környékén felépítettek. Déli fekvésű a szobánk, ami azt jelenti, hogy délután egyszerűen lehetetlen megmaradni, mert egyszerűen nincs levegő, hiába függönyzöm el. Már beköltözéskor koszosan vettük át a szobát, úgy hogy az előző lakók mocskát kellett feltakarítanom. (Rohadt ételmaradék az ágy mögött, linóleum padlóban rágó darabok, felkarcolt bútorok...stb. Ugyan ezt jelentettem a gondnokságon, azzal a válasszal visszatérve, hogy mindenkinek magának kell gondoskodni a tisztaságról. A közös helységek folyosók is katasztrófális állapotban vannak, az elfogadható tisztaságtól nagyon messze. Az i-re a pontot azt tette fel, mikor elromlott a hűtőnk és mikor azt jelentettem azt a választ kaptam, hogy mivel a beköltözést után ment tönkre, ezt így saját költségen kell megjavítatni! Tehát most hűtőnk sincs, készen kell vennem az ételeket, ami azért sokkal drágább úgy!

Azért kérdezem, hogy normális-e ez, mert a lakótársaim nagyon nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, mintha ez tök normális lenne. Ráadásul a szobában is szinte csak én takarítok, és mivel nagyon kevés személyes tere van mindenkinek, hamar összegyűlik a kosz, meg a lom.

Sajnos nincs pénzem drágább helyre költözni. Heti két estét dolgozok diákmunkát éjfélig, nagyon rossz hullafáradtan a mocsokba hazajönni. Ha több munkát vállalnék be a tanulás rovására menne és én tanulni jöttem erre egyetemre, ahova egyébként elég nehéz volt bekerülni. Állandó fáradságot érzek, hiszen rendesen se tudom kipihenni magam, mert a kis szobában éjszaka egyszerűen nincs levegő hármunknak., ha meg kinyitjuk az ablakot a zajtól meg a hidegtől nem lehet aludni.

Nem tudom milyen megoldások vannak, igazából itt "dühöngöm" ki magam. A véleményetekre vagyok kíváncsi, tényleg az én igényeim nagyok? Nektek milyen tapasztalataitok voltak az egyetemi/főiskolás kollégiumokkal kapcsolatban?

2009. okt. 6. 15:13
1 2
 11/11 EmilyRose válasza:
Meglehet, de én több kollégiumot is láttam...
2009. nov. 22. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!