Ez normális egy kollégiummal kapcsolatban, vagy csak az én igényeim nagyok?
Idén kezdtem a főiskolát! Szüleim nem nagyon tudnak támogatni, így automatikusan kollégiumba jelentkeztem, abból is a legolcsóbba, ami havi 11 ezer forint. Azzal már beköltözés előtt számoltam, hogy még 2 embernek épp kényelmesen elég szobában hármunknak kell osztozni, meg hogy egy folyosóra jut egy fürdő stb. de amiket már utána tapasztaltam teljesen kiakasztott. Még nincs 10 éves az épület, amit annak idején a legolcsóbb anyagokból a város legrondább, leghangosabb környékén felépítettek. Déli fekvésű a szobánk, ami azt jelenti, hogy délután egyszerűen lehetetlen megmaradni, mert egyszerűen nincs levegő, hiába függönyzöm el. Már beköltözéskor koszosan vettük át a szobát, úgy hogy az előző lakók mocskát kellett feltakarítanom. (Rohadt ételmaradék az ágy mögött, linóleum padlóban rágó darabok, felkarcolt bútorok...stb. Ugyan ezt jelentettem a gondnokságon, azzal a válasszal visszatérve, hogy mindenkinek magának kell gondoskodni a tisztaságról. A közös helységek folyosók is katasztrófális állapotban vannak, az elfogadható tisztaságtól nagyon messze. Az i-re a pontot azt tette fel, mikor elromlott a hűtőnk és mikor azt jelentettem azt a választ kaptam, hogy mivel a beköltözést után ment tönkre, ezt így saját költségen kell megjavítatni! Tehát most hűtőnk sincs, készen kell vennem az ételeket, ami azért sokkal drágább úgy!
Azért kérdezem, hogy normális-e ez, mert a lakótársaim nagyon nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, mintha ez tök normális lenne. Ráadásul a szobában is szinte csak én takarítok, és mivel nagyon kevés személyes tere van mindenkinek, hamar összegyűlik a kosz, meg a lom.
Sajnos nincs pénzem drágább helyre költözni. Heti két estét dolgozok diákmunkát éjfélig, nagyon rossz hullafáradtan a mocsokba hazajönni. Ha több munkát vállalnék be a tanulás rovására menne és én tanulni jöttem erre egyetemre, ahova egyébként elég nehéz volt bekerülni. Állandó fáradságot érzek, hiszen rendesen se tudom kipihenni magam, mert a kis szobában éjszaka egyszerűen nincs levegő hármunknak., ha meg kinyitjuk az ablakot a zajtól meg a hidegtől nem lehet aludni.
Nem tudom milyen megoldások vannak, igazából itt "dühöngöm" ki magam. A véleményetekre vagyok kíváncsi, tényleg az én igényeim nagyok? Nektek milyen tapasztalataitok voltak az egyetemi/főiskolás kollégiumokkal kapcsolatban?
Ugyan sohasem voltam koleszos, de elég sokat jártunk be, néha bent voltunk napokig egy-egy projekt miatt.
Amit leírtál az teljesen normális.
(Eddig működött a hűtő? Csoda! Nem láttad még a koleszok ablakában télen a kilógatott szatyrokat? Na, az a hűtő. Télen van, Nyáron nincs.)
Van ahol nem is adnak hűtőt magadnak kell vinni, ha akarod hogy legyen. Vagy van egy közös, amiből majd ellopják, amit beleteszel. Felnőtt emberek laknak a kollégiumban még jó, hogy maguknak kell gondoskodni a szobájuk tisztaságáról.
Én voltam olyan kollégiumban, ami konkrétan úgy nézett ki, mint egy aluljáró, anno munkásszállás volt, aztán arra már nem felelt meg, hát kollégium lett belőle. És hárman voltak egy olyan szobában, ami szerintem egy embernek lett volna jó. De nem reklamáltak, ez van.
Arról nem a kollégium tehet, hogy nincs levegő.
Nincs pénz hiper szuper kollégiumokra, egy hadseregnyi takarítónővel, és 11ezer forintért havonta ne is várj többet.
Vannak jobb kollégiumok is, amik drágábbak, meg albérletek is. Tudom, hogy írtad, nincs pénzed, de ez a valóság. Akkor ez van.
Az a helyzet, hogy te jó helyzetben vagy. Ennél csak rosszabbak vannak. Ez nagyon normális. A koleszban az a hozzáállásod, hogy ha behánynak a fiúk, akkor jó, mert nem rinyál aházinéni! Tegyél a falra színes plakátokat, takard le az ágyad, ennél több energiát erre ne áldozz!
Élvezd ki az előnyeit, a közös ágyon ücsörgős, evős dumálós estéket! életed legfontosabb barátságait kötheted itt!
Minden hónapban "megspórolsz" 20-25 e. ft-ot, évi negyedmilliót. Ez az ára hogy tanulj, ennyi.
A kosz lényegtelen, koncentrálj a közösségre meg az egyetemre!
Használt hűtőt nagyon olcsón kaptok, de ha eleget "sírtok" valamelyikőtök valamely rokonánál akad majd egy felesleges.Csak szóljatok mindenkinek, iwiwen is.
Ne takaríts te se annyit, vedd fel a koszfílinget!
Majd a sajátodat takarítod. Ez csak afféle túlélőhely. Nézd a Desperadót, élvezd a kopott igénytelenség báját, és szedj fel valami jó hapsit!
ez normális,amit leírtál. El kell fogadni. Én is kollégista voltam 4 évig, kibírható. Volt egy lány,aki nem bírta, el is ment albérletbe. (neki az volt a baja, hogy túl hangosak voltunk= éjszaka arra felébredt,hogy valaki vizet iszik a szobában..szóval neki nem való a kolesz..
Persze igazad van, hogy nem egy koszfészekben akarsz lakni, de be kell látnod, túl nagy igényeid voltak a kollégiummal szemben.A kollégium ilyen, kicsit igénytelenedni kell, amin tudsz vagy amin lehet, azon változtass: beszéld meg a szobatársakkal, hogy ki mikor takarít stb.
Köszi a válaszokat, ha még van tapasztalat azokat is várom!
A takarítás nálam is egyértelmű, hogy magam után magamnak takarítok, hiszen otthon is így volt, a problémám azzal volt, hogy az elöző lakók mocskával kellett átvennem a szobát.
Valamint számomra egyértelmű lett volna, hogy egy kollégiumban a közös helységeket (fürdő, wc, konyha) takarítják. (hiszen már alapból egy kis szobábért 33 ezer/hó forintot keresnek + kitudja milyen pályázati pénzekhez juthat egy egyetemi kolesz)
Próbálok alkalmazkodni, mást sajnost nem nagyon tudok tenni. :(
Úgy látszik luxus sokminden amit eddig nem annak hittem...:S
Egy börtönben jobb körülményei vannak az elitélteknek...:S
Pedig te jót fogtál ki! A fiamhoz:
1. Nincs csótány!(még)
2. Nincs poloska!
3. Engedik, hogy hűtőt vígy a szobába(ugyanis extra áramot fogyaszt)
Szerintem lazíts!
A börtön tényleg komfortosabb.
DE!
Ott nagyon rossz a társaság, ellenben a koleszban igen jó lehet.
Ha kiszabadulsz innen doktornő leszel, vagy ügyvédúr, vagy csillagász, de ha onnan jössz ki, akkor börtöntöltelék, és egész mások a piaci esélyeid.
Tudod, milyen mennyei élvezte lesz otthon elterülni a kádban? Legalább megtanulsz örülni annak, ami a tied.
Hát szerintem ez nagyon nem jó így... Én most voltam Debreceni Egyetemi nyíltnapon, láttam kollégiumokat, olcsót és hát eszerint azok mind valami mennyei csoda folytán néznek ki úgy... Pedig a Kossuth III-ba is csak 12.000 a kolidíj... De rendes a felszereltsége, 4, vagy 6 emberre jut egy zuhanyzó, hűtő közös kis folyosón, de a 2-2, illetve 3-3 embernek külön TV, internet...
A Campus hotelba 3 főnek fejenként 15ezer, egy olyan szobában meg hűtő, konyhasarok, saját wc. zuhanyzó, TV, internet...
Nekem fura, azok után, amit láttam...
Egy 17 éves lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!