Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » KÉMIA SZÓBELI KÍSÉRLETBEN...

KÉMIA SZÓBELI KÍSÉRLETBEN KELL VALAKINEK SEGÍTSÉG?

Figyelt kérdés
Ha valakinek kell segítség bármely tétellel kapcsolatban az írjon ide, szívesen segítek benne! Hátha fölmerülnek olyan kérdések, amelyek mások és az én segítségemre is lesznek, vagy nem voltak egészen világosak eddig:)

2013. máj. 28. 19:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
én bioszból 70 felettire számoltam mindenképp, kémiát meg olyanokon elszúrtam..figyelmetlenségemmel, például az első feladatba nem is 4 szénatomos vegyületet írtam egy csomó helyre, mert nem olvastam el a feladatot..hát utána azt hittem megőrülök.. de 60-70 között lesz elméletileg így.. remélem legalább vidékre orvosira elég lesz:)
2013. jún. 3. 20:46
 42/71 anonim ***** válasza:
te is? :OO én is basszus... hallod annyira fogtam a fejem, hogy a funkciós csoport stimmelt meg minden csak épp nem 4 szénatomos volt... és egy Ag-tükör próba egyenletért is 2 pontot adtak... majdnem elhasaltam h ezért nem kapok rá pontot majd, mert bár hibátlan az egyenlet, de ugye nem 4 szénatomos molekulával írtam fel... és is ott buktam el 8 pontot... amugy akkor az is 75-80 közötti lenne és engem is nagyon idegesít... :S
2013. jún. 3. 20:58
 43/71 anonim ***** válasza:
kérdező: igen én nem duplázok :) de akkoris mindkét érettségimet 80 fölött akarom tudni a végére... :D te duplázol?
2013. jún. 3. 21:01
 44/71 A kérdező kommentje:
Igen, ott szerintem én is elrontottam kettőt emiatt. Az elején nem olvastam el figyelmesen, aztán a többit jól csinálta, csak nem volt időm átnézni, így az elsőket nem javítottam ki-.-
2013. jún. 3. 21:01
 45/71 anonim ***** válasza:
én meg a pirrolt meg mindent gondolkodás nélkül írtam ugy megtanultam az elméletet... és nem esett le h a butadién is 4 szénatomos, meg a metil-propanoát is... ezeket mind fejből logikáztam ki... hihetetlen vagyok :D és azt a 8 pontot meg ezért sajnálom nagyon :S
2013. jún. 3. 21:03
 46/71 anonim ***** válasza:
huuuuhh ez azért megnyugtató,hogy nem csak én vagyok ennyire béna...:D egyébként én nem duplázok, mert csupa 5ös minden jegyem (hát nálunk szerencsére jófeje voltak a tanárok,így évvégére tavaly is meg idén is megadták az ötöst arra is ami inkább négyes lett volna..)
2013. jún. 3. 21:20
 47/71 anonim ***** válasza:
de szerintem ha nem dupláznék akkor az ilyen borzalmas 60-70-es érettségijeimmel sehova nem vennének fel..még így is tökre aggódok, mert sok múlik a szóbelin. na meg ha holnap kiderül az igazi pontos eredmény... félek bemenni a suliba :( :D
2013. jún. 3. 21:22
 48/71 anonim ***** válasza:
én is félek bemenni, de már nagyon kíváncsi vagyok rá ugyh jöjjön, aminek jönnie kell :D
2013. jún. 3. 21:26
 49/71 anonim ***** válasza:

valaki segítene az 56-os kísérlet megoldásában?

Két kémcső egyikében nátrium-acetát, a másikban nátrium-fenoxid tömény vizes oldata van. Mindkét kémcsőbe szódavizet öntünk. Az első kémcsőben zavaros rendszer keletkezett, a második kémcsőben nem tapasztalható változás. Azonosítsa a kémcsővek tartalmát és magyarázza meg a tapasztaltakat!

ezt ugyanugy kell megoldani, mint az 57. kísérletet? Mert akkor tudom mi a helyzet csak nem vagyok benne biztos. :)

2013. jún. 5. 21:15
 50/71 anonim ***** válasza:

"A szénsav erősebb savként kiszorítja a fenolt nátrium-sójából. A fenol korlátozottan oldódik a vízben, tömény oldata legfeljebb 0,1 mol/dm3 koncentrációjú. Sójából, az ionrácsos nátrium-fenolátból ennél jóval töményebb oldatot állíthatunk elő. A fenolát-iont jelentősebb mértékben hidratálja a víz mint a fenol-molekulát. Ha nagyobb koncentrációjú nátrium-fenolátot szénsavval savanyítunk, akkor a fenolát-ion protonálódása során fenolra nézve túltelítetté válik az oldat. Ez a folyadék zavarosodását okozza.

Az ecetsav erősebb sav, mint a szénsav, ezért nátrium-acetát és a szénsav oldatainak összeöntése során nem tapasztalunk változást." (idéztem Czirók Ede - Így készüljünk a kétszintű érettségire kémiából! c. könyvéből, amiben mind a 70 kísérlet ki van dolgozva + adnak hozzá dvdt, amin meg is lehet nézni, amúgy pedig nem fizettek, hogy reklámozzam őket :D )

2013. jún. 6. 13:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!