KÉMIA SZÓBELI KÍSÉRLETBEN KELL VALAKINEK SEGÍTSÉG?
Figyelt kérdés
Ha valakinek kell segítség bármely tétellel kapcsolatban az írjon ide, szívesen segítek benne! Hátha fölmerülnek olyan kérdések, amelyek mások és az én segítségemre is lesznek, vagy nem voltak egészen világosak eddig:)2013. máj. 28. 19:18
31/71 A kérdező kommentje:
Szóval először mindkettőhöz lúgot kell adni. Így mg(oh)2 és Al(OH)3 csapadék keletkezik + Na2SO4. Ha sósavat adunk az oldathoz, akkor mindkét esetben semlegesítés történik, kloridok, illetve víz keletkezik. A kloridok vízben jól oldódnak, így mindkét oldat kitisztul. Ha tovább adagoljuk a NaOH-ot, akkor csak az egyik esetben tisztul ki az oldat, az alumíniumnál, az alumínium a nagy töltésének köszönhetően hajlamos a komlexképzésre (datív kötéssel megköti a hidroxidiont. (nátrium-tetrahidroxo-aluminát keletkezik:
Al(OH)3+NaOH= Na[Al(OH)4]
Tehát a magnézium esetében a csapadék nem oldódik a 2. esetben.
2013. jún. 3. 19:18
32/71 anonim válasza:
hatalmas köszönet!!! ez így tökre érthető:)) most nagyon örülök, ezzel végeztem is az összes kísérlettel, legalábbis átnéztem őket meg ilyenek..kéne egy kicsit elméletezni mostmár:D
33/71 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy segített!:-) huh..én most az elmélettel kínlódok:-(( nagyon le vagyok maradva és a kísérleteket is át kellene még néznem:-(
2013. jún. 3. 19:41
34/71 anonim válasza:
én meg félek h hnap szívinfarktust kapok az írásbelim láttán :D
35/71 A kérdező kommentje:
Húú ne is mondd..én komolyan attól félek, hogy el fogok ájulni, ha rosszabb lesz, mint amire számítok (amire számítok se jó..)
2013. jún. 3. 20:00
38/71 A kérdező kommentje:
kémiából 60-körülire (attól félek, hogy valamire rosszul emlékeztem és nem jól javítottam magamnak, így 60 alatt lesz:-( bioszból 80 fölöttire számítok, de most attól is parázok, hogy mi van, ha rosszul javítottam és alatta lesz..xD
2013. jún. 3. 20:21
39/71 anonim válasza:
én is pont így vagyok :D rosszul leszek, ha a kémiám 70 alatt lesz mert mindenképpen 80 vagy fölöttit akartam végeredménynek... bioszból meg hát 75-80 közöttire számoltam, de már én is kezdek beparázni h mi lesz ha vmit mégis rosszul írtam stb xdd
40/71 A kérdező kommentje:
Most ismételném a szerves kémiát, de egyszerűen nem tudom, mert rájövök a hibáimra..úgy felhúztam rajta magamat..inkább tanulok mást. Holnap tudok majd biztosat..Amúgy elég nehéz volt az elmélet is szerintem. Mondjuk nekem a szerves kémia annyira nem ment (nem foglalkoztam vele olyan sokat, mert az előző években annyira részletesen nem kérték, inkább csak az összefüggéseket kellett meglátni a szervesnél) Ennek ellenére a szervetlenben is rontottam. Én úgy készültem, hogy 70 alatt nem lehet, na képzeled mit szóltam az írásbeli után, amikor rájöttem, hogy lehet a 60 se lesz meg. Pedig órákon olyan jól ment, a próbaérettségim is sokkal jobb lett..Viszont bioszból is 70-re készültem, ha minden igaz akkor 83 lesz, de annyira félek, hogy ez is kevesebb lesz, ez valamelyest felhúzza a kémiát, meg az a jó, hogy az elmélet tényleg jól megy így remélem maxos lesz a szóbelim, amivel még az 54 pont esetén is 69 % lesz. Persze csak ha maxos lesz. Jaj de idegtépő ez a várakozás meg találgatás.. Te nem duplázol ugye?
2013. jún. 3. 20:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!