KÉMIA SZÓBELI KÍSÉRLETBEN KELL VALAKINEK SEGÍTSÉG?
Nekem lenne kérdésem a 39-es kísérlethez! :)
Alumínium és magnéziumpor azonosítása NaOH segítségével.
Azt tudom,hogy az alumíniummal ez játszódik le:
Al+NaOH+3H2O=Na(Al(OH)4)+1,5H2 de a magnéziummal mi lesz? és hogyan tudom meghatározni, hogy melyik fém volt a kémcsőben? Mert az oké, hogy az alumíniumnál hidrogéngáz fejlődik, de azt én nem látom, nem? :D
ha gáz fejlődik akkor azt elvileg vagy hallod (pezsgés) vagy látod (buborék)
a magnézium nem amfoter, ugyh NAOH-val nem reagál sztem...
én legalábbis ezt írtam le :D
Ezt az oldalt most találtam, lehet, hogy vannak benne hibás feladatok, de a többsége szerintem jó, hátha segít valakinek:-))
igen, ezt az oldalt én is megtaláltam, és nekem sokat segített:) tényleg vannak hibás dolgok, de nem vészes és sokszor csak az ötlet kell,hogy elinduljak,hogy most éppen mit kell csinálni:D na és megint felmerült egy kérdésem...:) a 48. kísérlettel kapcsolatban:
Öntsön egy-egy kémcsőbe kevés magnézium-szulfát-, illetve alumínium-szulfátoldatot. Adagoljon mindkét kémcsőbe változásig nátrium-hidroxid-oldatot. Mindkét kémcső tartalmát felezze el úgy, hogy egy részét átönti egy másik kémcsőbe! Mindkét vegyület esetében az egyik részlethez adagolja tovább a nátrium-hidroxid-oldatot, a másik részlethez viszont csepegtessen sósavat!
Figyelje meg a változásokat, és értelmezze az összes tapasztalatot! Írjon egyenleteket is!
Ha valaki erre is írna nekem valami megoldást, akkor rettentően hálás lennék:)) nagyon köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!