Hogy sikerült az emelt történelem érettségitek (2013)? Milyen esszéket írtatok? Hogy ment az első rész?
Én két nappal az érettségi előtt vettem észre, hogy az atlaszt nem lehet használni az első résznél, hát örültem nagyon :D
De ahogy a megoldókulcs alapján számolgattam, az első résznél szerintem 34 pontot értem el a 44-ből. Az EU-s számomra végtelenül könnyű volt, csak tudni kellett melyik az a 4 ország, amelyek úgymond nagyhatalmak Európában (ugye UK, Németo., Olaszo., Franciao.). Emellett az 1. feladat, a népvándorlásos nekem max pontos lett, a Londos-Párizs összevetős feladat szintén könnyű volt, ahogy az a magyarországi életmódos is, meg a 30-as évek magyar politikai élete is, és persze az utolsó feladat is, amely a cigánysággal foglalkozott.
A Mátyással, meg a Bolsevik idealizmussal foglalkozó feladatot egész jól sikerült betippelnem, de az angol gazdasággal foglalkozó, meg a középkori földműveléssel kapcsolatos sem lett rossz, de ott már többet vesztettem. Ami igazán nehéz volt nekem az a Zrínyis volt, meg a magyar történelmi alakok forrásaival kapcsolatos.
Az esszés résznél én rövidnek a nacionalizmust, meg az antiszemitizmust választottam, hosszúnak meg a Anjou kori magyar társadalmat, és a dualizmus kori nemzetiségeket. Ebből egy hosszú, meg egy rövid elég jó lett (az utóbbiak), de a másik 2 sem lett feltétlenül rossz, de hát itt megmondani, hogy a tanár hogyan fog értékelni... 70% felett várom magam, ha az esszék jobbak lesznek mint várom, akkor a 80% is meg lehet, szóbelivel meg akár még jobb, hát majd kiderül, csak kár, hogy az eredményre olyan sokat kell várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!