Hogy sikerült az emelt történelem érettségitek (2013)? Milyen esszéket írtatok? Hogy ment az első rész?
Figyelt kérdés
Nekem az első rész katasztrófa volt, az esszék egész jók voltak.2013. máj. 8. 14:03
1/40 anonim válasza:
Szia. Az első részt kicsit elrontottam, mivel ezek az alkotmányos bigyók eléggé távol állnak tőlem ezért ezeket nem is tudtam. Meg néhány helyen tuti rontottam. Én az enyémet nem nevezném katasztrófának. A második rész könnyebb volt, mint az első (számomra). A 13-as, 15-ös és 20-as kombinációt választottam /középkori gazdaság, honfoglalás, romák. Igazából írásbelire nem nagyon tanultam, szóval javarészt az esszéknél az eszemre és a kreativitásomra támaszkodtam. Remélem lesz egy erős közepes. :)
2/40 anonim válasza:
A honfoglalás az tényleg jó kis téma
(Mondjuk nem számítottam rá)
A középkoros kérdés sem volt túlzottan
nehéznek mondható
3/40 anonim válasza:
??? Ez nem középszint??
Én emeltet írtam, az első résznek volt pár feladata ami nem ment, vagy épp betippeltem, de a többi jól sikerült :) Esszék közül a céhes ipar bemutatását választottam, Mária Terézia Ratioját, Rákosi korszak és a II. Andrásos esszét.
4/40 anonim válasza:
várom már egyébként h tegyenek fel valami megoldást :/ amúgy a 2. feladat egy vicc volt, meg a "úrinőkre" vonatkozó feladat is :D
5/40 anonim válasza:
Sztem elég sz.ar lett az első része nekem is :S a kidolgozós meg nem volt vészes :) rákosi meg mária terézia jól jött :D már alig várom a megoldókulcsot :)
7/40 anonim válasza:
nekem voltak elég kétséges részek az rövid feladatoknál (pl. Zrínyi, Mátyás, népvándorlás), az esszéknél meg ezeket választottam: céhes ipar, török elleni harcok pénzügyi háttere, dualizmus nemzetiségei, Rákosi. ezek közül a két hosszú baromi jó lett, meg a céhes is, a törökösnél utolsó pillanatban jöttem rá, hogy sz_r, és nem kellett volna ezt választanom, de már mindegy volt:D azért reménykedek.
8/40 anonim válasza:
tudtok valami nem hivatalos megoldásról? mindenhol csak a középszintű töriről írnak :S
9/40 anonim válasza:
én se találtam semmit..:( sztem már ma nem is rakják fel.
10/40 anonim válasza:
A Zrínyis feladat nem tetszett, összességében nem volt vészes. Az esszéknek kimondottan örültem :) Mária Teréziát, céhes ipart, Rákosi-t és a német iparosodás-t választottam. A teszt.. voltak potyapontos feladatok(pl:London-Párizs) :D Reménykedem egy jó százalékban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!