Hogy sikerült az emelt történelem érettségitek (2013)? Milyen esszéket írtatok? Hogy ment az első rész?
Figyelt kérdés
Nekem az első rész katasztrófa volt, az esszék egész jók voltak.2013. máj. 8. 14:03
11/40 anonim válasza:
A Zrínyis nekem sem ment... tetszett még az a kis írás a nőről aki a Váci utcán sétál, az az úrinő :D az is potyapontos volt :) viszont az esszéknél én azt írtam amiben Nagy Lajos szerepelt, és most aggódom h jó lett-e mert a források az Aranybullához kapcsolódtak... h a társadalom mivel értett egyet a bullából és mivel nem... na és én ott az Aranybulláról írtam, h kinek a jogait erősítette meg stbstb, meg a társadalom tagjairól, és fogalmam sincs h ezek jók-e....
12/40 anonim válasza:
Az EU-sat amúgy tudtátok? Mert sztem brutál nehéz volt...
13/40 anonim válasza:
Már fent van az oktatasi hivatal honlapjan! Kinek hany pontos lett az elso resz, en ilyen 31 pont korul szamoltam :)
14/40 anonim válasza:
Szerintem az első rész meg a második sem volt vészes, legalábbis én nehezebbre számítottam. Esszéknek a céheset, a ratio educationist, ipari forr. Németo.-ban és az Anjou-kori magyar társadalmat választottam. :)
15/40 anonim válasza:
Nekem az első rész csak 25 pont körüli :( de a második rész mindenért kárpótol :D remélem h egy max pontos szóbelivel egy 70%-ot csak elérek :) annyi elég lesz nekem
16/40 anonim válasza:
A teszt első része közepes nehézségű volt (London-Párizs, illetve az igaz hamis rész nagyon egyszerű volt) Az uniós típusú feladat kicsit szokatlan volt szerintem. Lényegében az eddigi egyik legnehezebb emelt szintű vizsga volt az elmúlt évekhez képest viszonyítva...
Én nem mertem az Anjou társadalmas esszét írni, mert nem volt egyértelmű számomra mit is vár el a feladat. Én az ipari forradalmat, Ratio Educationist, Rákosit és a céhes ipart választottam.
17/40 anonim válasza:
Én az Anjou-hoz írtam az Aranybulláról is... h kinek a jogait, érdekeit védte, mivel a forrásban említésre került... aztán az értékelésnél néztem h nem igazán kellett ez bele, és más szempontból kellett közelíteni a dolgokat...háááát... tényleg csak a tanár jóindulatán fog minden múlni. Meg pl. én olyan dolgokat hagytam ki, amiről nem is gondoltam vna h bele kell írni.
18/40 anonim válasza:
Tehát ilyen alapdolgokat, de nem gondoltam h pont jár érte, és kíváncsiak rá.
19/40 anonim válasza:
Hát igen rengeteg múlik azon, a 2. résznél, hogy a tanár mennyire szigorú.
20/40 anonim válasza:
Én tavaly azt hittem, milyen jók lettek az esszéim, aztán lehúzta 66%-ra az írásbelimet, pedig az első rész alapján 80+% lehetett volna. Nem számít sokat, hogy hogyan érzed, mert egyik nagy esszémre majdnem max pontot kaptam, a másikra meg kb. a felét, pedig azt éreztem jobbnak. És ugyanígy lerontották osztálytársaimnak is. Igaz, hogy előtte suliban nem sokat gyakoroltatták velünk az esszéírást, de szerintem nem attól függ, mert amire maxot adtak majdnem, azt is ugyanúgy írtam. Szóval sztem nagyon függ attól, hogy ki javítja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!