Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 2013 Történelem érettségi?

2013 Történelem érettségi?

Figyelt kérdés
Szerintetek mik lesznek / lehetnek a főbb témakörök, amik biztosan hogy benne lesznek a 2013-as Történelem Érettségiben?????

2013. máj. 7. 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt még senki sem tudja! Ha tudnánk, nagyon boldogok lennénk! :D
2013. máj. 7. 14:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Örülnék ha tudnám! :D
2013. máj. 7. 14:46
 3/10 A kérdező kommentje:

Csak kérdtem... hátha valaki olyan válaszol, aki például összeállította a feladatsort :D

Egyébként máshol ezt olvastam, hogy ezekre tippelnek:

Mária Terézia, náci németország, kommunista oroszország, rákosi-kádárkorszak 1956-al, 1-2. világháború, ipari forradalmak

2013. máj. 7. 15:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Adná Isten ha ezek lennének, amiket leírtál. :D Csillagos ötösre írnám meg :D
2013. máj. 7. 15:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Rákodi-Kádár a halálom..nem akarom, de hallottam olyan véleményeket, hogy ezeket a témákat nem biztos, hogy bedobják a mostani politikai helyzet miatt.

Én elég kevés témának örülnék, mondjuk Szent István, Mária Terézia, 1848, kiegyezés, 1. világháború, Trianon jöhet és kb. ennyi..

2013. máj. 7. 17:37
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
De amúgy ti tanultatok a töri érettségire? Én négy évig ötös voltam , de ennyi . Konkrétan semmit nem tudok. De szerintem egy ötös töri érettségihez nem is kell tudni semmit , minden benne van atlaszba meg a forrásba. Ti nem így gondoljátok? Amúgy kezdek parázni sajnos.
2013. máj. 7. 18:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sem igazán készültem. A tételeket tanulgattam évközben, amikor muszáj volt és ennyi. Meg ami a 4 év alatt rám ragadt. 4-5-ös voltam végig, de azért olyan nagy a tudásom, most jöttem rá. A próbaérettségim csak 3-as lett. Utána elkezdtem átnézni a tananyagot, de nagyon kevés volt az idő, így csak az ókori keleti államokat, vallásokat, az ókori görög és római törit tudtam alaposan átnézni.

És én nem kicsit f*sok a holnaptól. Nagy nyugodtan bementem ma, vártam a matekot, szeretem, tudom, de közben majdnem elsírtam magam. Totál kiborultam, szerintem nehéz volt. Ezek után már nem tudom, mit várjak a töritől, amire külön nem is igazán készültem.

2013. máj. 7. 18:38
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

7:

Ne izgulj, ha tudod, úgyis menni fog! :) Én ezzel csesztem el a matekot, hogy marhára izgultam, miközben tényleg atom jó matekos vagyok, csak izgultam és majdnem a felét elfelejtettem annak amit tudok. Fogd fel próbaérettséginek, vagy nagy dogának! Igaz ez már élesbe megy, de ha izgulsz akkor tényleg elfelejted azt is, amit tudsz! Szóval no para! A töritől főleg nem kell parázni, 60% szövegértés, jó persze kell a háttértudás is, de azt már megszerezted a 4 év alatt. Nyugi! :)

18L

2013. máj. 7. 19:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom

Lehet esetleg a francia forradalom

vagy a "Szent Szövetség"

2013. máj. 7. 22:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát ez a töri qrva nehéz volt... Én is így gondoltam, hogy az atlaszból sok mindent ki lehet nézni, de szinte semmi nem volt benne... Az esszé már kicsit könnyebb volt...

Amugy én az esszék közül a középkori gazdaságot írtam... Oda jó, hogy beleírtam a Levantei-, és a Hanzai - kereskedelmet, mert növényekkel (búza, fa) és állatokkal is kereskedtek, aminek köze van kicsit a gazdasághoz /úgy gondolom/ Pár sort írtam még a középkori városokról, és ennyi...

2013. máj. 9. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!