Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri tanárnak lenni?

Megéri tanárnak lenni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem szívvel lélekkel tudnám csinálni. Nagyon szeretek emberek közt lenni. Régóta érdekel a dolog. Sok minden elriaszt pl. tényleg kevés a fizu? azt tudom, hogy rengeteget kell dolgozni de mondjuk kezdő közép vagy ált. iskolás tanár mennyit keres?

F/17

2009. szept. 29. 19:00
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
igen szeretnék tanár lenni és a mérlegelés éppen ezért nehéz...
2009. okt. 1. 20:29
 12/26 anonim ***** válasza:
A némettanárommal nagyon jóban vagyok, ő mondta, hogy 1986 óta dolgozik a sulimban, és 102 ezer forintot keres, szóval nem valami jó a fizetés, pedig én is egészen kiskorom óta tanár szeretnék lenni. De külföldön jobban keresnek, én Németországban szeretnék tanítani.:)
2010. jan. 31. 17:40
 13/26 anonim ***** válasza:

én is Németországba szeretnék menni, nemzetiségi német- földrajz tanár szeretnék lenni,így tudnék ott is tanítani. ott olyan 600ezertől indul a fizetés,és fokozatosan növekszik az évekkel. egy középkorú tanár már több mint egy milliónak megfelelőt megkeres. és nem minden szempontból igaz hogy drágább ott megélni,tény hogy a lakások iszonyat drágák,de kaja olyan mint itt.. én pár évre szeretnék kimenni,megkeresni egy háznak az árát aztán hazajönni..

mert hát egy itteni keresettel még az unokáim is fizetnék a hitelt,és kinek van kedve egész életében nyomorogni és törleszteni..

gondold meg,én is kiskorom óta tanítani szeretnék,de tényleg mérlegeni kell..:)

2011. febr. 12. 11:25
 14/26 A kérdező kommentje:
Ez elég nagy dilemma. Én egy percig sem szeretnék külföldön dolgozni, annál elkötelezettebb és helyhez kötődőbb vagyok, de sajnos így elég kilátástalan a helyzet. Még mindig van egy szűk évem rágódni azon, hogy tanári pályára adjam-e a fejem...
2011. febr. 13. 19:56
 15/26 anonim ***** válasza:

Akkor azt kell eldöntened először is, hogy mennyire fontos neked a pénz, az anyagiak. Mert, ha valamikor javítják is a pedagógusok anyagi helyzetét, akkor sem lesznek soha a más (ovosi-jogi-mérnöki stb.) diplomával rendelkezőkkel azonos fizetési szinten.

És nem lenne szerencsés, ha még egy megkeseredett, kiégett, a helyzetét reménytelennek tartó pedagógus okítaná a jövő nemzedékét:)

2011. febr. 14. 22:41
 16/26 anonim ***** válasza:
Én 4 éve tanítok (angol szakos vagyok), a fizetésem most 97 ezer forint, ha nem tartanék különórákat, akkor nem tudom, hogyan jönnék ki ebből a pénzből. Amikor eldöntöttem, hogy angol-tanár leszek akkor nem a jövőbeli fizetésem volt a fő szempont, hanem, hogy olyannal foglalkozzak, amit szeretek.
2011. ápr. 1. 00:01
 17/26 anonim ***** válasza:
Menjél inkább pszichológusnak. Nem olyan monton a munka, mint egy tanárnak, és jobb életkörülményeket tudsz majd biztosítani magadnak és családodnak.
2011. ápr. 26. 01:55
 18/26 anonim ***** válasza:
Megéri tanárnak lenni, de csak a felsőoktatásban.
2011. ápr. 26. 02:07
 19/26 anonim válasza:
Hát elég rémes lehet egy általános vagy egy középiskolai tanár fizetése, de nekem a szívem vágya hogy tanár lehessek, remélem az lesz belőlem, már hozzá szoktam ahhoz hogy így szinte soha nem lesz pénzem, de nem érdekel, mégis tanár szeretnék lenni.
2011. júl. 22. 23:22
 20/26 A kérdező kommentje:
Talán lesz változás... én már kezdek letenni róla, de szeretnék a gyerekekkel foglalkozni és a pályához közel maradni...
2011. júl. 24. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!