Megéri tanárnak lenni?
Úgy érzem szívvel lélekkel tudnám csinálni. Nagyon szeretek emberek közt lenni. Régóta érdekel a dolog. Sok minden elriaszt pl. tényleg kevés a fizu? azt tudom, hogy rengeteget kell dolgozni de mondjuk kezdő közép vagy ált. iskolás tanár mennyit keres?
F/17
én is Németországba szeretnék menni, nemzetiségi német- földrajz tanár szeretnék lenni,így tudnék ott is tanítani. ott olyan 600ezertől indul a fizetés,és fokozatosan növekszik az évekkel. egy középkorú tanár már több mint egy milliónak megfelelőt megkeres. és nem minden szempontból igaz hogy drágább ott megélni,tény hogy a lakások iszonyat drágák,de kaja olyan mint itt.. én pár évre szeretnék kimenni,megkeresni egy háznak az árát aztán hazajönni..
mert hát egy itteni keresettel még az unokáim is fizetnék a hitelt,és kinek van kedve egész életében nyomorogni és törleszteni..
gondold meg,én is kiskorom óta tanítani szeretnék,de tényleg mérlegeni kell..:)
Akkor azt kell eldöntened először is, hogy mennyire fontos neked a pénz, az anyagiak. Mert, ha valamikor javítják is a pedagógusok anyagi helyzetét, akkor sem lesznek soha a más (ovosi-jogi-mérnöki stb.) diplomával rendelkezőkkel azonos fizetési szinten.
És nem lenne szerencsés, ha még egy megkeseredett, kiégett, a helyzetét reménytelennek tartó pedagógus okítaná a jövő nemzedékét:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!