Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri tanárnak lenni?

Megéri tanárnak lenni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem szívvel lélekkel tudnám csinálni. Nagyon szeretek emberek közt lenni. Régóta érdekel a dolog. Sok minden elriaszt pl. tényleg kevés a fizu? azt tudom, hogy rengeteget kell dolgozni de mondjuk kezdő közép vagy ált. iskolás tanár mennyit keres?

F/17

2009. szept. 29. 19:00
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Ma kaptam meg a bérjegyzékemet. 27. éve tanítok és 108 ezer... Szakvizsgázott pedagógusként.
2009. szept. 29. 19:08
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Kezdő tanári fizetésem 90 ezer Ft.
2009. szept. 29. 19:34
 3/26 A kérdező kommentje:
tehát mint mondjuk jövendőbeli családfőként nem egy ideális munka... hogyan lehet ebből a pénzből megélni? szeretnék tanár lenni emrt nagyon vonz a dolog de ebből tényleg nem lehet megélni... (ált. isk. ofőm mondta, ne legyek tanár. igaza lehet?)
2009. szept. 29. 19:49
 4/26 anonim ***** válasza:
83%
Most senki nem akar tanár lenni, de 10 év múlva már elfogynak a most tanítók. Akkor ki fog tanítani? Szerintem jobban megfogják fizetni őket..
2009. szept. 29. 20:09
 5/26 anonim ***** válasza:
14%
Második vagyok, kevésnek kevés a pénz, de ha belegondolsz napi hat óra munkáért azért nem rossz. (Most ne számítsuk bele amikor néha tovább kell bent maradni.) Ha nyelvtanárnak készülsz akkor megéri.
2009. szept. 29. 20:31
 6/26 anonim ***** válasza:
49%

Na, ne vicceljünk már egymással.

Még hogy megemelik a tanárok fizetéseit??

Azt megnézném magamnak.A tanár az egyik legrosszabban fizetett hivatás(már ahhoz képest, hogy diploma kell hozzá).

Őszintén szólva nem értem miért választják sokan ezt a pályát mivel szerintem ez csak nyűg(tök jó lehet állandóan fegyelmezni pár kölyköt de ez semmi a dolgozat javításhoz képest)de áldásom rá, nem az én dolgom.

El sem lehet már vele helyezkedni mert annyi a konkurencia max vidéken.

Ja még a fizetéshez annyit, hogy nagyanyám tanár volt annak idején és annyira magas fizetése volt, hogy a nyugdíj amit kap NEM éri el a MINIMÁLBÉRT sem.....

Kedves kérdező:

Ezek után megéri szerinted tanárnak lenni?

2009. szept. 29. 21:44
 7/26 anonim válasza:
85%

20:31-nek:

Hol élsz te bogaram?! Napi 6 óra? Ébredj fel, a tanárok jóval többet dolgoznak még napi 8 óránál is. Látom anyámon. Lehúzza a suliban az idejét, aztán meg még otthon is egy jó adagot készül, javít stb. Ja, h vannak szüneteik? Aha persze 1 hónap kb a nyári szünetük (annyi sincs, értekezletek, ügyeletek stb), de NINCS szabadságuk! Nincs ám olyan, h jaj most kiveszek két napot, mert úgy esik jól... szóval BAROMI kevés ez a pénz ennyi munkáért. Azt már csak súgva teszem hozzá, h lassan veszélyességi pótlékot is érdemelnének...

2009. szept. 30. 16:04
 8/26 A kérdező kommentje:
lehet én bolondultam meg de én minden rosszat el tudnék viselni, éppen csak azon gondolkozom, hogy ebből a fizuból meg kell élnem ami nehezen megy...
2009. szept. 30. 16:34
 9/26 anonim ***** válasza:
31%

16:04

Ha olvastad volna tanár vagyok, tehát tudom miről beszélek, a zárójeles részt is ajánlom figyelmedbe. Dolgozatjavítás? Ez van, én ált. hamar végzek velük. Nekem maximum egy nap 6 órám van, és kb. egy havonta egy értekezlet.

2009. szept. 30. 17:12
 10/26 anonim ***** válasza:
83%

Hát igen, én is gondoltam a tanári pályára, (angoltanár szívesen lennék), de megtudtam h mennyi is a fizetés, és inkább nem indulok abba az irányba. Egyszerűen nem éri meg tanárnak tanulni egyetemen, ennyi fizetésért inkább másik szakot kezdek majd el( az a szak is érdekel persze, legalább annyira mint az angoltanár, csak jobban keres).

Aztán még mindig tanulhatok később tanárnak, ha még érzek érdeklődést iránta, hátha majd fizetnek is akkor érte. :D

Amúgy én is eléggé meglepődtem azon, h mennyit keresnek, tettem fel kérdést is ide ezzel kapcsolatba, röhejesen alacsony...

De ha ez a szíved vágya, h tanár lehess, akkor gondold meg jól. Mérlegelj: ha ezt tanulod, akkor azt fogod csinálni, ami érdekel, de a fizetés viszont elég gyér.

18/L

2009. okt. 1. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!