Megéri ma tanárnak tanulni?
Őszintén szólva, én nem hiszem, hogy érdemi változás lenne, az elkövetkező 10 évben...
De ha elvégzed, az angol nyelv miatt külföldön is kezdhetsz majd magaddal valamit. És ebben az a szomorú, hogy angliában egy McDonaldsban többet fogsz keresni, mint itthon tanárként :(
Ha nagyon lelkes vagy, akkor egy magyar McDonald's-ban is elérheted a tanári fizetésed. :)
Szóval szerintem tanárként soha nem érte meg dolgozni.
Talán akkor lehet ez jó, ha a tanítás után vállalsz még magánórákat (számlaképesen). OKJ oktatást, stb...
Egy jóbarátom ezt csinálja, és mivel egy tanárnak általában napi 4-6 órája van, így is bőven hazaér 17-18:00 körül, és a két fizetés havi nettója kb. 200-230.000
17:39-es vagyok:
A töri meg az angol lehet túltelített, de vannak olyan tanári szakok, amikből hamarosan hiány lesz, ilyen a fizika, matek, kémia, de ezek reál tárgyak gondolom nem nagyon érintenek, mert humán beállítottságú vagy, de humán területen is vannak olyan tanári szakok, amelyekből jelenleg hiány van.
17:39-es vagyok
Például ember és társadalomismeret műveltségterületi tanár vagy minőségfejlesztés tanár (4en voltunk), de egészségfejlesztés tanárnak sem sokan sokan jelentkeznek. Az emberismeret tanárral az a helyzet, hogy eddig ember és társadalomismeretet lehetett töri diplomával tanítani, de már nem, ezért felvételin volt néhány tanár is, akik azt mondták, hogy az iskolájuk küldte őket tovább tanulni, mert a diplomájukkal már nem taníthatnak emberismeretet, társadalomismeret,de jelentkező meg nincs, aki ilyen diplomával rendelkezne.
ez engem is érdekel!:)
De sajnos igen amint írta a fizika,matek,kémia tanár keresett.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!