Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri ma tanárnak tanulni?

Megéri ma tanárnak tanulni?

Figyelt kérdés
Töri-angol szakon gondolkodom (történelmet majorba, angolt minorba). Nagyon szeretem a törit, alapvetően humán beállítottságú vagyok.Köztudott, hogy anyagilag és erkölcsileg is egyre rosszabb presztízsű a tanári pálya, viszont mostanában azt olvastam, hogy a kormány szeretne ezen változtatni, mi a véleményetek?
2011. júl. 28. 17:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva, én nem hiszem, hogy érdemi változás lenne, az elkövetkező 10 évben...

De ha elvégzed, az angol nyelv miatt külföldön is kezdhetsz majd magaddal valamit. És ebben az a szomorú, hogy angliában egy McDonaldsban többet fogsz keresni, mint itthon tanárként :(

2011. júl. 28. 17:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha nagyon lelkes vagy, akkor egy magyar McDonald's-ban is elérheted a tanári fizetésed. :)

Szóval szerintem tanárként soha nem érte meg dolgozni.

Talán akkor lehet ez jó, ha a tanítás után vállalsz még magánórákat (számlaképesen). OKJ oktatást, stb...

Egy jóbarátom ezt csinálja, és mivel egy tanárnak általában napi 4-6 órája van, így is bőven hazaér 17-18:00 körül, és a két fizetés havi nettója kb. 200-230.000

2011. júl. 28. 17:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Én is tanárnak tanulok, mondjuk olyan tanári szakot kell választani, amiből nagyobb a kereslet, mint a kínálat a munkaerőpiacon, de mostanában egyre kevesebben vannak, akik a tanári pályát választják. Úgy tudom, hogy a kormány tényleg helyre akarja állítani a tanárok presztízsét fizetés és erkölcsi téren is, hogy ebből lesz-e valami azt nem tudom, de bízom benne.
2011. júl. 28. 17:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Nyelvstúdiókban esetleg magasabb jövedelemszerzési lehetőségekre lehet számítani, vagy magán angol tanárként, nem túl telített ez a piac?
2011. júl. 28. 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:

17:39-es vagyok:

A töri meg az angol lehet túltelített, de vannak olyan tanári szakok, amikből hamarosan hiány lesz, ilyen a fizika, matek, kémia, de ezek reál tárgyak gondolom nem nagyon érintenek, mert humán beállítottságú vagy, de humán területen is vannak olyan tanári szakok, amelyekből jelenleg hiány van.

2011. júl. 28. 19:44
 6/9 A kérdező kommentje:
17:39-es melyik szakokra gondolsz?
2011. júl. 28. 19:59
 7/9 anonim ***** válasza:

17:39-es vagyok

Például ember és társadalomismeret műveltségterületi tanár vagy minőségfejlesztés tanár (4en voltunk), de egészségfejlesztés tanárnak sem sokan sokan jelentkeznek. Az emberismeret tanárral az a helyzet, hogy eddig ember és társadalomismeretet lehetett töri diplomával tanítani, de már nem, ezért felvételin volt néhány tanár is, akik azt mondták, hogy az iskolájuk küldte őket tovább tanulni, mert a diplomájukkal már nem taníthatnak emberismeretet, társadalomismeret,de jelentkező meg nincs, aki ilyen diplomával rendelkezne.

2011. júl. 28. 21:09
 8/9 anonim ***** válasza:

ez engem is érdekel!:)

De sajnos igen amint írta a fizika,matek,kémia tanár keresett.:(

2011. júl. 28. 21:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, szerintem ne menj tanárnak! A kérdésed alapján te is csak egy vagy azok közül a humán beállítottságú diákok közül, akiknek fogalmuk sincs, hogy mik legyenek, ezért ráböknek a kedvenc gimis tantárgyukra, és kijelentik, hogy ők tanárok lesznek. Ez szerintem elég szánalmas. Nem azért kellene tanárnak menned, mert érdekel a töri, hanem azért, mert szereted a fiatalokat és a gyerekeket, és az általad megismert tudást át szeretnéd adni. Van egy ismerősöm, aki töri-angol tanári kombinációt csinál az egyetemen. Na az ő mentalitása megfelelő. Találkozunk és lelkesen ecseteli, hogy éppen kiselőadásra készül, ebből és ebből a témakörből. Az az álma, hogy történelmet fog oktatni angolul, a régi gimnáziumunkban. Ő azért ment egyetemre, mert TANÁR AKART LENNI, nem pedig azért, mert törivel egész jól kijött középsuliban. Szóval szerintem ezt a tanári pályát gondold át még egyszer.
2011. aug. 9. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!