2011-ben érdemes tanárnak tanulni tovább?
Nem akarlak megbántani, de kicsit túl sok olyan tanár képződik manapság, akik csak jobb híján választották ezt a foglalkozást.
Ha tényleg érzel magadban kitartást, lelkesedést, elég türelmes vagy és valóban az a vágyad, hogy tudást adj át a következő generációknak, akkor hajrá. Ilyenekből kellene sok.
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon elhivatottnak érzem magam, ezért sem tudnám elképzelni magam más hivatásban.
Csak az angoltanáromnka volt egy olyan elszólása, amikor megmondtam, hogy tanár szeretnék lenni, miszerint annak idején nem volt ciki, hogy ő kitünővel pedagógusnak ment. Én is kitünő vagyok, és a tanáraim szerint manapság a kitünők nem nagyon mennek tanárnak.Tanári szakra azok kerülnek, akiket nem vettek fel máshová!
De én inkább az egyetem utáni elhelyezkedéstől félek, ugyanis minden felől azt hallom, hogy a tanároknak nem lesz munkájuk.
Szerintetek?
A matektanároknak és a term. tud. tanároknak biztosan lesz munkájuk.
Bölcsésztanárból annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, de nekik is akad munka, mert az állam indokolatlanul nyomja az irodalomórákat.
Viszont a fizetések nem fognak nagyon emelkedni a következő 5 évben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!