Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 2011-ben érdemes tanárnak...

2011-ben érdemes tanárnak tanulni tovább?

Figyelt kérdés
Más nem nagyon érdekel, történelem szakon szeretnék kezdeni és utána felvenni hozzá valamit. (pl. matek)
2011. máj. 31. 21:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem akarlak megbántani, de kicsit túl sok olyan tanár képződik manapság, akik csak jobb híján választották ezt a foglalkozást.

Ha tényleg érzel magadban kitartást, lelkesedést, elég türelmes vagy és valóban az a vágyad, hogy tudást adj át a következő generációknak, akkor hajrá. Ilyenekből kellene sok.

2011. máj. 31. 21:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem igazán.. a fizetés gyér, és tönkre mehet az idegrendszered.
2011. máj. 31. 21:17
 3/13 anonim ***** válasza:
szerintem még mindig jobb ha elvégzed a tanárit minth a sima történelem szakot,azzal nem sokra fogsz menni.de valóban igaza van az elsőnek akkor érdemes ebben dolgoznod ha elég kitartó vagy és hivatásodnak érzed.Egy rossz tanár sok gyerek jövőjét elcseszheti.
2011. máj. 31. 21:40
 4/13 anonim ***** válasza:
A fizetés tényleg gyér. Az idegrendszeres dolog hülyeség, aki tanárnak megy, az ezt vállalja, nyilván nem innen fogja megtudni, hogy mi egy tanár feladat. A vegyész sem panaszkodik, hogy túl sok vegyszert lélegez be a munkája alatt, ő azt választotta. A fizetés viszont egyértelműen külső hatás, ami miatt érdemes elgondolkozni rajta, hogy megéri-e.
2011. máj. 31. 21:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is pont ezen gondolkozom, de egyre inkább feladom ezt az álmomat... :S Nem tudom mi lesz, de én szorítok neked! Az elhivatottság a titka mindennek!
2011. máj. 31. 21:41
 6/13 anonim ***** válasza:
A matek szakkal jól járnál szerintem mert az ilyen szakos tanárok kezdenek kifogyni.
2011. máj. 31. 21:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Az a gond a matekkal, hogy nagyon sokan elmennek, mert ott alacsony a ponthatár :P, és éppenhogy átcsuszannak a vizsgákon, utána meg f*** sincs az egészhez :P .. nem egy olyan középiskolai matektanárral találkoztam aki 56-ból nem tudott kivonni 38-at :p, a diákok jobban tudták, hogy hogyan kell megoldani az adott feladatot... ez szerintem igen szánalmas :P (persze tisztelet a kivételnek : ) ^^ )
2011. máj. 31. 22:03
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nagyon elhivatottnak érzem magam, ezért sem tudnám elképzelni magam más hivatásban.

Csak az angoltanáromnka volt egy olyan elszólása, amikor megmondtam, hogy tanár szeretnék lenni, miszerint annak idején nem volt ciki, hogy ő kitünővel pedagógusnak ment. Én is kitünő vagyok, és a tanáraim szerint manapság a kitünők nem nagyon mennek tanárnak.Tanári szakra azok kerülnek, akiket nem vettek fel máshová!

De én inkább az egyetem utáni elhelyezkedéstől félek, ugyanis minden felől azt hallom, hogy a tanároknak nem lesz munkájuk.

Szerintetek?

2011. máj. 31. 23:51
 9/13 A kérdező kommentje:
Bocs az elírásokért:)
2011. máj. 31. 23:52
 10/13 anonim ***** válasza:

A matektanároknak és a term. tud. tanároknak biztosan lesz munkájuk.

Bölcsésztanárból annyi van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, de nekik is akad munka, mert az állam indokolatlanul nyomja az irodalomórákat.

Viszont a fizetések nem fognak nagyon emelkedni a következő 5 évben...

2011. jún. 1. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!