Magyar érettségin az érvelés a legkönnyeb?
Kinek mi a könnyű. Nekem a műelemzés volt a könnyebb, így azt írtam.
Az érveléshez elég sok saját gondolat kell és nem csak egy sima fogalmazás, fel kell rendesen építeni, vannak szabályai. Plusz ugye annál ismerni kell a témához kapcsolodó más műveket, hiszen általában más irodalmi műveket kell példának felhozni, szóval elég tájékozottnak kell lenni.
Míg egy műelemzésbe rengeteg tipikus dolgot lehet beleírni, amiket meg lehet tanulni. Ugyanolyan szempontokra kell minden műelemzésben kitérni.
Persze függ a megadott témáktól, művektől is, hogy mit választ az ember. A tavalyi érettségin például (én tavaly érettségiztem) az érvelés feladat olyan volt, hogy egy megadott műt sem ismertem, nem foglalkoztunk velük órán. Miközben a műelemzés meg ha jól emlékszem Karinthy volt, vele viszont több órán keresztül foglalkoztunk így jobban is ráláttam az egészre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!