Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek többsége sz*rba sem néz, meg eleve sajnálkoznak rajtam, mert bölcsészkaron végeztem?

Figyelt kérdés
Elegem van abból, hogy a környezetemben, meg a mai világban mindenki azt mondja, hogy lúzer bölcsészek, de sz*r nekik, nímandok...A debreceni Egyetem történelem-nyelvészet szakán végeztem, és bár szerettem, de oké, azt aláírom, hogy k**va nehéz elhelyezkedni...tanári állás nincs, máshova meg ismertség kell, hogy bejuss..Pályakezdő?? És már köpnek is utánam...Nem kellek...De gyűlölöm, mikor kérdezik, mi a végzettséged?" Hmm...Történelemtanár...", "jaj, bölcsész, azzal se tudsz elhelyezkedni, büfé szak, zsíros hajú,nyomi bölcsészek...Pedig én nem vagyok elvont, se zsíros hajú, csinosan öltöző 24 éves nő vagyok, nem is vagyok levont, és igenis 5 éve keserves munkája van mögöttem, mert NEHÉZ volt elvégezni!!!! Bármilyen nehéz is elhinni, nem láblógatós...És mégis, akkor miért van, h az emberek általánosítanak, és sajnálkoznak rajtam...??? Gyűlölöm, ha azt kérdezik, h mi a foglalkozásom!(Egyébként én nem bántam meg, mert szeretem amit tanultam, de előtte német szakra jártam, azért jelentkeztem bölcsésznek, de sajnos nem sikerült elvégezni...Csak azért írom ezt le, mielőtt valaki megkérdezné, h miért jelentkeztem akkor BTK-ra.)
2009. szept. 19. 18:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is tudom, hogy sok rossz tanár van, és alapvetően rossz, ahogy a tanári pályára (f)elkészítik az embert. Jó lenne azért valami vizsga vagy valami. De az is probléma, hogy egy csomó fiatal tanár nem taníthat úgy, hogy az ösztönözze is a diákjait, mert az idősebb kollégák kifúrják őket. Inkább visszamennek a fiatalok is a harmninc éves, ma már nem alkalmazható módszerhez.

Másrészt ott vannak a diákok, akik eleve ellehetetlenítik a tanítást. Előbb a szülőknek kéne megnevelniük a gyerekeiket, nem pedig a tanároktól várni ugyanezt.

2009. szept. 20. 11:18
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Hát figyelj, a diákok alapvetően nem lennének ennyire rosszak és kezelhetetlenek. A dolog már elsőben el van rontva. Alsó tagozatban válik el, hogy hogyan fog viselkedni a gyerek a későbbiekben is az iskolában. Szerintem minimum egy pszichológia teszt kéne a felvételinél és az állásinterjúnál.
2009. szept. 20. 11:23
 13/16 anonim ***** válasza:
38%
Én is azt javaslom,hogy töröld ki a segged a diplomáddal,vegyél vissza az arcodból és menjél el dolgozni. Amugy sneki nem kötelezett téged,hogy bölcsész szakra menjél,ez a te döntésed volt,és szeretted is akkor most mit pattogsz?Miért nem vagy nagyvonalu és lépsz át ezeken a megjegyzéseken amiket kapsz miatta? Ja,vagy az is lehet,hogy fáj az igazság,és időközben te is rájöttél h l*faszra se mész ezzel a diplomával.Tudod,néha háborgás helyett jobb kicsit alázattal tekinteni a kritikára,és nem indulatoktól vezérelve mint egy 14 éves zsiroshaju fogszabályzós kamaszlány írni egy ilyen hangvitelü bejegyzést egy közösségi oldalra..ez igazán nevetséges volt. Egy elkényeztetett libának tünsz a stilusodbol,és nem az a gond veled hogy bölcsész diplomád van
2009. szept. 20. 13:32
 14/16 anonim ***** válasza:
26%

csatlakozom az előttemszolohoz...

menj el dolgozni (nem azt amit tanultál,az nagyjábol esélytelen),és közben tanulhatsz olyat is ami lehet kevésbé érdekel,de ha azzal helyezkedsz el,akkor kaphastz többet a minimálnál...

2009. szept. 20. 14:08
 15/16 anonim ***** válasza:
36%
én is a DE-BTK-n tanulok, állitólagos büfészakon, másodéves vagyok, 2 szakmai gyakorlaton túl. És LESZ munkám, mivel a szakomon egy évfolyamon 16-an vagyunk, mesterképzésen kb. a fele marad. A szakma kihalásos alapon működik, tehát a rátermettebje kap munkát.
2010. ápr. 20. 17:14
 16/16 anonim ***** válasza:
62%

MINDENKINEK!!!

Figyelj, amit most írok azt a legnagyobb őszinteséggel és jószándékkal írom!

SOHA NE MENJ BTK-RA, csak ha nagyon azt akarod és nagyon elkötelezett vagy, de talán még akkor se!

Borzasztó egy hely, unalmas, semmi értelme, hülyeségeket tanulsz, hülyét csinálsz magadból.

A követelmény, az órák, a társaság nulla.

Mocsok egy hely!

Nagyon messziről kerüld el!

Sajnos tapasztalatból beszélek! Nem hittem, hogy egy egyetem ennyire szar lehet, ezerszer elátkoztam azt a napot amikor oda jelentkeztem.

Ha megpróbálod, csak egy-két évet elcseszel és utána másba kezdesz.

Ha meg végig csinálod, akkor kapsz egy szó szerint semmit érő diplomát (kivéve talán ha tanár leszel).

Nem leszólni akarlak, csak figyelmeztetni! Fogadd meg amit tanácsolok, nem akarok rosszat!

2010. okt. 1. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!