Bankár, orvos, gyógyszerész vagy mérnök?
Anya állandóan a bankárt hajtja, hogy ez legyek, menjek pénzügy-számvitelre. De én az ilyesmi gazdasági részeket nem szeretem, a föcinek is ezt a részét utálom, alig értem. Szerinte ezzel nagyon jól lehet keresni, mert az egyik ismerősöm is ilyen szakon végzett és most jól keres, de ő nagyon-nagyon szorgalmas, egyfolytában csak tanult. Én erre nem lennék képes így, hogy nem is szeretem amit tanulok.
A fogorvos anya szerint gusztustalan, hogy egész nap mások szájában turkálok.. Szerintem pedig szép szakma. Az orvosi is vonz, csak annyi tart vissza, hogy testrészeket, embereket kell boncolni, a vért pedig nem bírom. A gyógyszerész érdekes, ez anya szerint is jó lenne, csak hát 2 emelt kell hozzá, de meg tudnám tanulni. A mérnök pedig a matek miatt, mert azt szeretem, de anya szerint nem keresnék vele jól. Szerintetek melyikkel lehet "nagyobb" karriert befutni? Melyik a keresettebb szakma? Az orvosi ellen még az szól, hogy 30 lennék, mire végeznék, és 40 alatt szeretnék 1 vagy 2 gyereket..
Hat anyadnak aztan marha jo ralatasa van a dolgokra.... Szerintem a bankar kivetelevel barmelyik jo, es keresni is szepen fogsz, azt valaszd, amelyik legjobban erdekel. VISZONT az fontos, hogy mindharom nagyon tanulos, szoval oda kell tenni magad, akarmelyik is lesz.
(Es persze mernok alatt a klasszikus mernoki szakokat ertem, mint gepesz, villamos, stb, nem az ilyen kamu mernok szakokat, mint pl a elelmiszeripari "mernok", erdomernok...
Ha elvégzel egy szakot, ki fog azzal dolgozni? Te vagy anyád? ...
Amit leírtál az alapján fogorvos vagy mérnök szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!