Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bankár, orvos, gyógyszerész...

Bankár, orvos, gyógyszerész vagy mérnök?

Figyelt kérdés

Anya állandóan a bankárt hajtja, hogy ez legyek, menjek pénzügy-számvitelre. De én az ilyesmi gazdasági részeket nem szeretem, a föcinek is ezt a részét utálom, alig értem. Szerinte ezzel nagyon jól lehet keresni, mert az egyik ismerősöm is ilyen szakon végzett és most jól keres, de ő nagyon-nagyon szorgalmas, egyfolytában csak tanult. Én erre nem lennék képes így, hogy nem is szeretem amit tanulok.

A fogorvos anya szerint gusztustalan, hogy egész nap mások szájában turkálok.. Szerintem pedig szép szakma. Az orvosi is vonz, csak annyi tart vissza, hogy testrészeket, embereket kell boncolni, a vért pedig nem bírom. A gyógyszerész érdekes, ez anya szerint is jó lenne, csak hát 2 emelt kell hozzá, de meg tudnám tanulni. A mérnök pedig a matek miatt, mert azt szeretem, de anya szerint nem keresnék vele jól. Szerintetek melyikkel lehet "nagyobb" karriert befutni? Melyik a keresettebb szakma? Az orvosi ellen még az szól, hogy 30 lennék, mire végeznék, és 40 alatt szeretnék 1 vagy 2 gyereket..

2013. jan. 20. 12:14
 1/6 anonim válasza:
Ha a bankár szakma nem vonz, akkor azt ki is húzhatod, mert ez a te életed, nem anyukádé :) Ha szívesen lennél orvos vagy gyógyszerész akkor érdemes belevágnod, hiszen orvosokra mindig szükség lesz. Azt már neked kell tudni, hogy képes lennél-e elviselni a vér látványát. A mérnöki pályáról annyit mondanék, hogy Németországban nagyon keresett szakma, viszont itthon nem tudom mennyire.. Ha esetleg vannak olyan ambícióid, hogy külföldre menj, akkor a mérnökit ajánlom.
2013. jan. 20. 12:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hat anyadnak aztan marha jo ralatasa van a dolgokra.... Szerintem a bankar kivetelevel barmelyik jo, es keresni is szepen fogsz, azt valaszd, amelyik legjobban erdekel. VISZONT az fontos, hogy mindharom nagyon tanulos, szoval oda kell tenni magad, akarmelyik is lesz.

(Es persze mernok alatt a klasszikus mernoki szakokat ertem, mint gepesz, villamos, stb, nem az ilyen kamu mernok szakokat, mint pl a elelmiszeripari "mernok", erdomernok...

2013. jan. 20. 12:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Milyen mérnök? Ismerek különböző mérnököket, valahogy mindegyiknek van munkája és jól is keresnek. (Ők gépészmérnökök, vagy informatikai mérnökök leginkább.) Én is azt javasolnám, hogy bankár ne legyél ha nem szeretnél. Fogorvos vagy orvos se legyél ha nem bírod a vért. Bár kérdés, hogy mennyire nem bírod a vért:) Csak mert azt azért a fogorvosok is látnak időnként:) Száz szónak is egy a vége, legyél az ami Te szeretnél lenni. Persze meghallgathatod anyukád véleményét, de ne ő döntsön helyetted. Legyen ő bankár ha annyira tetszik neki, sosem késő tanulni.
2013. jan. 20. 12:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha elvégzel egy szakot, ki fog azzal dolgozni? Te vagy anyád? ...

Amit leírtál az alapján fogorvos vagy mérnök szak.

2013. jan. 20. 16:30
 5/6 anonim ***** válasza:

anyukád szerint egy mérnök nem keres jól

[link]

[link]

2013. jan. 20. 17:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Édesanyád mit dolgozik? Mert valami irdatlan nagy "górénak" kell lennie, ha ilyen elvárásokat állít fel veled szemben. Ha a bankszakma nem érdekel akkor nem szabad belekezdeni. HA orvos akarsz lenni keresni kell olyan témájú videókat ahol embereket boncolnak, műtenek stb... Ha nem bírod akkor, válaszd a mérnököt. Gépészmérnöknek vagy biztonságtechnikai mérnökként megéri tevékenykedni. De manapság mindenhez protekció és pénz kell.
2013. márc. 15. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!