Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mérnök vagy gyógyszerész?

Mérnök vagy gyógyszerész?

Figyelt kérdés
2 év múlva érettségizem. Érdekelne a mérnöki (mechatronika, esetleg közlekedés) pálya meg a gyógyszerész. Kémia megy, és mindkét szakon elfogadják. Viszont a matekot jobban szeretem, mint a bioszt (gyógyszerészesre biológia kell, mérnök szakokra matematika). Ebből emelteznék is, kémiából előrehozott középszintűt tennék. Mit javasoltok, melyiket válasszam? Mérnökökre van kereslet? Nagyon nehéz elvégezni? Melyik a nehezebb??
2010. júl. 25. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
sztem inkább mérnök
2010. júl. 25. 13:14
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
ÚrIsten...MIntha csak magamat olvastam volna.:o Most leszek 10.-es és én sem tudom, hogy melyik tantárgyakat veszem fel. Ha elhiszed, ha nem...Én is ezt a két szakot választottam ki magamnak, csak nemtudom, hogy melyiket.:S Komolyan azthittem elsőre, hogy: "Ezt a kérdést én tettem fel?" :-D
2010. júl. 25. 13:16
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Ha a matekot jobban szereted, akkor a mérnök legyen az első helyen.
2010. júl. 25. 15:26
 4/5 anonim ***** válasza:
58%

Ha a mechatronikát választod akkor ajánlom a figyelmedbe a fizikát. A fizikán és a matekon van a lényeg. Kémia nincs olyan sok.

egy mechatronikás

2010. júl. 25. 17:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Bocs, lehet későn írok...

Gyógyszerészetin (SZTE) fél év matek van, elég húzós, deriválás, integrálás.

1 év biofizika van, és kb. 10 féle kémia.

Biosz csak 1 féléves, de utána van élettan, kórélettan, mikrobiológia.

Isteni 1 szak! :)

2011. aug. 13. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!