Diszkalkuliás lennék, vagy csak nincs érzékem a matekhoz?
Figyelt kérdés
Mikor matek órán a táblánál oldunk meg feladatokat, s én vagyok kint a táblánál, és a tanár rá kérdez, hogy mennyi az eredmény, akkor nem tudom azonnal megmondani, mert nagyon lassan számolok, míg a többiek szinte azonnal meg tudják mondani. A pénzt is nagyon lassan tudom megszámolni, sokat kell gondolkodnom, hogy mennyi összesen. A számokat tízezer felett már nehezen tudom kiolvasni.2013. jan. 9. 23:01
11/24 anonim válasza:
gondolom a Négyjegyű függvénytáblázatra gondolt. nálunk még sokan bele is írtak elég sok mindent, de abba tényleg minden benne van ami kell (legalábbis a középszinthez biztos).
12/24 A kérdező kommentje:
Ezzel a csak az a baj, hogy ha több hasonló feladat van, akkor nem tudom eldönteni, hogy azt most melyik képlettel kell kiszámolni. Sokszor van olyan az iskolában, hogy egy egyenlete, teljesen más képlettel próbálom kiszámolni, mint a többiek. A ketteshez hány pontot kell elérni a középszintűnél?
2013. jan. 10. 11:07
13/24 anonim válasza:
20 a 100-ból.
Amúgy szerintem tényleg diszkalkuliás vagy, és lehetne kérvényezni valahogy, hogy ne matekból kelljen érettségizni, hanem valami másból helyette.
14/24 anonim válasza:
már nem 20%-tól van kettes. idei évtől kezdve 25% lesz.
16/24 A kérdező kommentje:
25? Akkor készülhetek a szóbelire. Hiába készülünk sokat matekon, mert semmit nem tudok megjegyezni. Egyszerűen képtelen vagyok rá. Tavaly is mikor házi feladatot kaptunk, másnap hiába próbálta megoldani, nem tudtam. Pedig olyat kaptunk, amit matekon csináltunk, szinte az egész délutánom rá ment, s mégis rossz lett
2013. jan. 10. 13:39
17/24 anonim válasza:
Szia.
Értelmesen fogalmazol, ebből általában leszűrhető, hogy nem egy nyavalygós, lusta hülyegyerek vagy. Szerintem tényleg problémáid vannak a számolással és ez könnyen lehet diszkalkulia. Menj el a javasolt intézménybe és csináltass vizsgálatot, te is jobban járnál vele, haogy nem kell a matekon görcsölnöd. Ismerősöm anno pl. idszlexiás volt, így angol érettségin nem írásbelizett, hanem 2 szóbeli tétele volt. Neked is biztos ki tudnak valamit találni.
18/24 anonim válasza:
Szólj ha valamit nem tudsz megcsinálni, megpróbálok segíteni.
19/24 A kérdező kommentje:
Szabolcs megyében lakom, itt hol van ilyen intézmény? Most is a tavalyi matek érettségi tételeket próbálom csinálgatni, és a négyjegyű függvénytáblázat segítségével se tudok semmit.
2013. jan. 10. 14:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!