Van v.mi tapasztalatotok ezzel kapcsolatban,tudnátok írni előnyöket,hátrányokat?
2009. aug. 23. 19:46
1/10 anonim válasza:
Ha nem bölcsésznek mész, akkor totál felesleges. Elég a középszinttel megküzdeni és ott több a választási lehetőség is az önálló elemzésnél.
2009. aug. 23. 19:50
2/10 anonim válasza:
ha kell majd az irodalom ott ,ahol tovább szeretnél tanulni, akkor érdemes, de ha pl fizikára mennél majd, akkor teljesen felesleges...
2009. aug. 23. 20:04
3/10 anonim válasza:
Én voltam idén emelt szinten magyarból, jól megszívattak... Csak akkor menj emelt szintre, ha biztos, alapos tudásod van, és a felkészítő (fakultációt tartó tanár) segít felkészülni, nem blicceli el az órákat.
Az érdemesség attól is függ, hogy hova szeretnél menni tanulni.
2009. aug. 23. 20:49
4/10 anonim válasza:
Én is idén emelt magyaroztam és megbántam. Igaz, szerencsére felvettek oda ahová szerettem volna, de azért mégis... Tényleg megszivattak minket, a javítótanárom pedig egy kö.csög volt...
2009. aug. 23. 21:57
5/10 anonim válasza:
én is magyarból emelteztem. Engem szószerint körülrajongtak a suliban az irodalomtudásomért, erre összehoztam egy 71%-os emeltet. Más osztálytársam, akinek sose volt különös tehetsége irodalomból minden tanulás nélkül megirta a középszintet 98%-ra. Szóval nagyon bánom, hogy nem középre mentem. Hidd el az emelt szivatós (nyilván más tantárgyból is). Ha nem kell a pontok miatt, akkor ne jelentkezz emeltszintre.
2009. aug. 24. 08:52
6/10 A kérdező kommentje:
Hát én művtörire akarok menni,de mivel az csak masteren van előtte muszály elvégeznem 3 év szabadbölcsészetet művtöri szakirányal.szval ezek után mit gondoltok?
2009. aug. 25. 13:43
7/10 anonim válasza:
Én 2 éve emelteztem. Csak akkor menj, ha tényleg szükséged van rá. Nekem éppen meglett a 60%. Ráadásul magyarra jelentkeztem, fel is vettek, de égett volna a fejem, ha csak négyesem van. Egyetemen meg alig van ötösnél rosszabb jegyem. Annyira szubjektív az egész, hogy ott vonnak le pontot, ahol nem szégyellnek. Nekem sok helyen jogtalanul vontak le az írásbelin, de hiába fellebbeztem meg, csak 3 pontot ítéltek vissza. Úgy mentem szóbelizni, hogy 46 pont kell a 60%-hoz. És itt is tapasztaltam, hogy ne feltétlenül a tudás számít, hanem hogy hogyan tudod eladni magadat.
2009. aug. 25. 16:40
8/10 anonim válasza:
Akkor menj műv.töriből érettségizni. De szerintem azt is középszinten. Ez az egész közép- emelt szint egy hatalmas kib@szás.
Én konkrétan depressziós lettem az emelt érettségik után, mert nem tudtam megérteni, hogy miért kellett ennyire lehúzni, és porig alázni. Pedig a tudásom vígan megvolt...
2009. aug. 25. 22:08
9/10 anonim válasza:
Hát szerintem ne menj emelt szintre: MUSZÁJ..nem ly.
De amúgy én is emelt szinten tettem még korábban, a lényeg, hogy minimum hármas legyél..mert akkor megkapod a plusz pontokat ami hatalmas segítség.. plusz 40..gondolj bele..még akkor is ha hármasra sikerül.. Ha 2-es re..úgy tudom akkor nem jár a többlet pont.. sok sikert..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!