Miért kell irodalomból olyan értelmetlenségeket megtanulnunk? pl. A lírai én ezt akarta kifejezni. A vers azt sugallja hogy.
Minden órán ilyeneket írunk le a füzetbe,érettségin is így kell majd leírnunk elemzést,vagy mi?
Gondolkodtam rajta h beszóljak-e a tanárnak,hogy ő azt honnan tudja,hogy mit gondolt a költő,amikor azt a verset írta,mert állandóan ilyeneket beszél,h akkor épp mit gondolhatott a költő meg minden...
Igazából az a baj,hogy nálunk a tanárnéni minden órán 2 oldalt leírat,és abból felelünk. :S
meg vannak ilyenek,hogy: belső ellentétet sugall, a belső lelki táj megismerését szolgálja....:/
Hát ezek szép, irodalmi kifejezések. Ha érteni akarod, nem csak magolni, akkor fogd fel a saját nyelvezeteden.
A lírai én pl: a költőre utal.
Sztem az lenne a celja ennek, hogy megtanulj gondolkodni :) Irodalomnak is van helye az eletben, hidd el :) Szoval probald megerteni, mit is akar ez vagy az a vers jelenteni, gondolkodj.
Az onallo es kritikus gondolast meg kell tanulni, el kell sajatitatni valamilyen szinten, s jobb, hogy ha most tanulod meg versek altal, mint kesobb.
Nem tudom, Mo-n kell-e irni olyan dolgozatokat, amelyben ki kell fejtened a velemnyedet, meg kell kritizalni valamit? Ez az alap :) Ha erted mirol szol az a vers, vagy szoveg, akkor lehet velemenyed valamirol. S ez vonatkozhat barmi masra is :) A kritikus es logikus gondolkodas, sajna, nagyon ritka manapsag :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!