Mit fogtok választani holnap a magyar írásbelin? (két vers összehasonlítása, novella elemzése vagy érvelés)
Én 2 éve az érvelést választottam és csak 3 korábbi olvasmányi élményt kellett beleírni.Eleve az érvelésre készültem, akkoris azt választottam volna,ha rossz témát kapok. Pedig a tanárom mondta h az érveléseket le fogja pontozni, mert szerinte érvelni mindenki tud. Paráztam rendesen... végülis szóbelivel együtt éppen 5ös lett az egész.
Sok szerencsét!!! Csak ügyesen! :)
Én vszínűleg az elemzést.
Érvelésnél az a baj, h most már irodalmibb szokott lenni és alá kell támasztani vszínűleg nem 1-2 irodalmi példával.
A diákok 90 %-a az érvelést szokta választani, mert az iskolákban általában nem oktatnak vers-vagy novellaelemzést, szóval nemigen tudják, hogyan kezdjenek neki és mit írjanak :)
Amúgy én tavaly a z érvelést választottam, igaz nem ezen okból, hanem mert úgy éreztem, ott tudom leginkább megcsillogtatni írói vénám és irodalmi tehetségem. mondjuk be is jött a dolog, élveztem :D
Csak 3 óra van az esszé megírására...
amúgy én a novellaelemzés felé hajlok, ha novellát kell majd elemezni:D esetleg összehasonlítás, de az érveléstől igencsak elzáűrkózom...
igaz, hogy azt mondják, hogy ott csak bla-blázni kell, de ez nem igaz
több tudományos érvvel alá kell támasztani, és művekre való hivatkozással..de nem csak úgy, hogy: ....ebben a műben is szerepel...meg kell mondani, hogy hol, hogyan jelenik meg benne, és miért használható fel érvként vagy ellenérvként a témához
úgyhogy ezzel csak óvatosan!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!