Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem vettek fel egy kollégiumba...

Nem vettek fel egy kollégiumba se. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
A Debreceni Egyetemre fogok járni, és volt egy csaknem biztos pont, hogy hol fogok lakni: kollégiumban. Kettőbe is jelentkeztem, mindet elutasították. :( Teljesen el vagyok keseredve, hiszen Budapesten élek, senki leendő évfolyamtársat nem ismerek, és egyedül nincs pénzem albérletre. Akinek van valami ötlete, hogy mit tehetnék, légyszi írja le. Nagyon köszi!
2009. aug. 18. 08:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Hát, pedig az albérlet lesz a jó megoldás... Ha páran összeálltok, akkor nem olyan vészes pl. egy panellakás bérleti díja: rezsivel együtt kb. 20 000/hó. Ezért ez nem kifizethetetlen, a koli is majdnem ennyi már.

Érdemes lemenni egy napra Debrecenbe, és az egyetem környékén szállást keresni. Ez nem lesz nehéz, teli van a város hirdetésekkel... Ha csak ideiglenes jelleggel is, de mindenképpen számolj az albérlettel.

2009. aug. 18. 08:53
 2/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Nincs több kolesz a közelben? Mehetsz középsulisba is, ha van. Amikor középsulis voltam a mi koleszunkban is voltak egyetemisták.

Ha más nem marad, akkor albérlet, neten keress rá, hogy nincs-e a közelben olyan, ahol bevennének még egy főt!

2009. aug. 18. 08:53
 3/16 anonim ***** válasza:
28%

Engem felvettek.

És nekünk ingyen van a koli,csak a kajáért kell fizetni.

OFF:mi alapján nem vesznek fel valakit koliba?

2009. aug. 18. 09:08
 4/16 A kérdező kommentje:

3. válaszoló:

3 dolog van: távolság, eltartók száma, család jövedelmi helyzete

2009. aug. 18. 09:11
 5/16 anonim ***** válasza:
Felvi fórumban sokan keresnek lakótársat, nézz szét hátha..
2009. aug. 18. 09:21
 6/16 anonim ***** válasza:
Keress a neten betársulható albérletet, biztosan sok lesz. Legrosszabb esetben húzd le így az első félévet, esetleg kérj erre az esetre diákhitelt erre a félévre. Félévben biztosan be lehet kerülni vmelyik koleszba, mivel akkor sokan el szoktak menni. Már jó előre tájékozódj, és akkor össze fog jönni.
2009. aug. 18. 09:32
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg fellebbezni. Amúgy meg keress rá a neten hátha vannak még hasonló helyzetben lévők és akkor közös albi. Vagy, amit anno én csináltam, csak én Szegeden (Győrben laktam, de engem sem vettek fel koliba), lementem két napra, bementem az egyetemre, a faliújságról írtam ki címeket/telefonszámokat, meg megvettem a helyi apróhirdetési újságot és onnan is néztm. Két nap alatt sikerült találnom. Amúgy meg ifjúsági szálláson aludtam.
2009. aug. 18. 09:34
 8/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is teli van az egyetemen a faliújság ilyen jellegű hirdetésekkel, én is ezt akartam javasolni, hogy ott is kereshetsz. A középiskolás kolit el lehet felejteni, törvényileg már csak úgy lehet megoldani, ha fizeted a helyet, ami elég borsos, kaja nélkül is több, mint 20 ezer Ft. Ha "bújtatnak", elvileg lehetséges, de ahhoz jó kapcsolat kell és nagy a lebukási veszély, mert ilyenkor egy középiskolás nevén vagy bejelentve. Már mindent ellenőriznek az OM azonosító alapján.
2009. aug. 18. 09:45
 9/16 A kérdező kommentje:

Megvan a hiba. Nem küldtem jövedelmigazolásokat. Így persze, hogy a jövedelmi pontokra egy szép nagy 0-t kaptam. :D Most jöhet a fellebbezés papírokkal.

Van, mikor bejön a fellebbezés?

2009. aug. 18. 10:28
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Fellebbezni 15 napig lehet, a papír kiállítási napjától számítva.
2009. aug. 18. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!