Milyen Budapesten a Táncsics Mihály Kollégium?
Szeptembertől Budapesten fogok tanulni, érettségi utáni szakmázni, és eddig ez a legszimpatikusabb kollégium.
Érdekelne, hogy milyenek a nevelők, a tanulók, hogy elnézőbbek e azért a nagykorúakkal, és hogy egyáltalán van e esélyem rá hogy felvesznek.
Lehetőleg hasonszőrűek írjanak, vagy legalább valaki aki ott koleszos, vagy volt koleszos.
Köszi előre is.
Valaki megírná nekem, hogy felvesznek-e ide fsz-en (felsőfokú szakképzés) és/vagy alapképzésen tanuló diákokat? Esetleg, ha van még férőhely?
Köszönöm!
Lenne pár kérdésem a kolival kapcsolatban, leírtatok sok mindent, amit nagyon is köszönök, de az a baj kicsit általánosítva.
Kérdéseim:
Érettségizett tanuló leszek elmélet szeptembertől, szóval ez a kategória érdekelne :)
Elolvastam az Oktatási működési szabályzatot és a Házirendet!
1. Azt írja érettségi felett nincs szilencium, csak a heti kötelező 1! csoportfoglalkozás, illetve szakkör a tanult szakképesítéssel kapcsolatban.
2. Mi történik akkor, ha nem jövök ki a szobatársakkal? Áthelyeztethetem magam?
3. Mennyire szigorú az élet ott? Nem célom a csajozás meg ilyenek, de nem érezném jól magam, ha nem lenne közös szeglet.
4. Kiadják hétvégén a szobát? Ez most komoly? (csak mert a zár oké, de a huzat meg minden...)
5. Milyen a humán közösség? Mármint sok a "k@csög" vagy azért többnyire normális hozzáállásúak?
Számalk-ba járnék majd. Ezt a kolit tartom a legesélyesebbnek. (mivel más normálisat nem találtam).
Ez jó volt, utolsó, most sok emlék eszembe jutott nekem is. :D
19 évesen mentem oda, 1 évig voltam ott.
Állításuk szerint a 20 évesekkel nem bánnak olyan szigorúan, mint a 16 évesekkel. - Hát a nagy...-t.
"és volt olyan hölgy nevelőnö aki leopárdként vadászott rád a sötét folyosó árnyékában "
- igen, egyszer kb 22 óra 2 perckor még mertem a fürdőben a hajamat szárítani ( 2 perccel a kötelező takarodó után khm), az a nő egyszer csak ott termett a sötétből mellettem, úgy megijesztett, mint a sz.r. :D :D Persze bezavart, nem fejezhettem be. :)
Én az ilyeneket majd 20 évesen már nehezen toleráltam, hogy úgy kezelnek mint egy kiskamaszt.. 2 szobatársam is kiköltözött év közben ezek miatt. :D Engem csak megfenyegettek, amiért olykor jeleztem nem tetszésem az ok nélküli csesztetésért, hogy úgy gondolják én ki akarom magam innen vágatni. Vicces. :)
Nem voltam pedig nagyon hard core lány, tanultam, meg mellette gyakran diákmelóztam ( ja, egyszer valami hülyeség miatt kimenőmegvonást adtak ( még egyszer 20 évesen(?!), ahol állítólag máshogy kezelik a már érettségizetteket), nem akartak elengedni dolgozni. nevetséges.), egyszer nem láttak részegen sem bejönni (pedig voltam bulizni is azért), de még nekem is kilátásba helyezték egyszer ezt.
Az emlékeket tekintve és az embereket, imádtam, és a koli felszereltsége is kimondottan jó.
- A szobatársam mint mondtam év közben ezek miatt elköltözött tőlünk, de az a koli rosszabb állapotú volt, bogarak is voltak bent meg lelakott.
-Van amúgy közös rész, de csakis kizárólag ott érintkezhetnek egy térben lányok és fiók (:D), a másik részlegre nem mehetsz csak úgy át, mert kitérnek a hitükből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!