Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen Budapesten a Táncsics...

Milyen Budapesten a Táncsics Mihály Kollégium?

Figyelt kérdés

Szeptembertől Budapesten fogok tanulni, érettségi utáni szakmázni, és eddig ez a legszimpatikusabb kollégium.

Érdekelne, hogy milyenek a nevelők, a tanulók, hogy elnézőbbek e azért a nagykorúakkal, és hogy egyáltalán van e esélyem rá hogy felvesznek.

Lehetőleg hasonszőrűek írjanak, vagy legalább valaki aki ott koleszos, vagy volt koleszos.

Köszi előre is.

2009. aug. 2. 08:51
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:

Jaj, de jó akkor, hogy itt vagy! :)

Hát úgy mindenre: Milyen a kolesz állapota, mennyire szigorú a házirend- kimenők hogy vannak, milyenek az emberek, szeretted-e. Nekem elég szimpinek tűnik a honlap alapján.

ja és azt írják, h ingyenes csak a kajáért kell fizetni, az sztem kb 12 ezer ft, ugye?

Előre is köszi

2010. júl. 2. 20:00
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szóval a koli átlagos a külsejét illetve, a szoba meg attól, függ, hogy hanyadik emeleten vagy. Ha az elsőn akkor régi ágyak, ha a másodikon akkor újak. Én az elsőn voltam:) Egy emeleten belül két oldalra lehet menni, az egyik a középiskolások a másik az okj-s tanulók oldala. Egy ilyen oldalon kb. 14 szoba van. Ha szerencséd van, akkor a hátsó szobákba fogsz kerülni, mert a wc/mosdó/fürdő egyből az elején van (ha nem csukják be az ajtót a wc lehúzás elég zajos), illetve mivel lányok vannak a szinten elég hangosak (nevetés, beszéd) és minden magassarkú cipő kopogása áthallatszik az ajtón:). A wc-t ilyenket minden nap takarítanak, úgyhogy tisztának mondhatók. A zuhanyzók közül az első kettő, ahogy bemész, illetve a másik oldalon a leghátsó a legjobb és a legmelegebb. A többiből csak szitál a víz:) Ez az első emelet, ja és a középsulisok is ide járnak át zuhanyozni, de szinte sosincs tömeg.

A nagyszerű nyílászárók ne számíts nagyon melegre, bár hideg se volt télen. Egy szinten belül 4 nevelő tanár van, neked is lesz egy! Minden hétfőn 18:20-kor csoportfoglalkozás van, ami kb. negyven perces. Ezt a nevelőtanár tartja, itt beszélitek meg a lényeges dolgokat. Ezen kötelező a részvétel és minden héten van. A másik kötelező az alapprogram, ebből hetet kell teljesíteni: Környezet, Életmód, Kultúra, Önismeret, Magyarság ezeket kell teljesíteni az év során! Ez kötelező és szigorúan veszik! Másfél illetve/vagy kétésfél órás program. Szerintem érdekes, az egyiken a Szabó Ervin könyvtárban voltunk:).

Beköltözéskor kapsz egy zöld könyvet ezt bemenetkor mindig be kell mutatni, illetve kimenetkor szilencium alatt. De nyugi nem kell szilenciumra járnod:) Szabad a ki-be járkálás 6-22-ig. Ha tovább kint szeretnél maradni kérhetsz kimenőt 24:00-ig vagy 06:00-ig. A tanárok általában adnak, de ha nem teljesíted az alapprogramok akkor nem, bár tanárfüggő:( Az étkezés nem feltétlenül kerpl 12.000 Ft-ba, szóval a koliban a reggelit plusz egy főétkezés (ebéd vagy vacsora) kötelező megrendelni és kifizetni. De ha hátrányos helyzetű vagy akkor 50%-os kedvezményt kapsz. A kaja szerintem elég jó volt, és tényleg változatos! Bár én mindig csak vacsorát ettem:) Szilencium alatt nem tudsz nézni TV-t, mert a középsulisok a szobájukban tanulnak, a TV pedig a középsulisok és az okj-sek között van:) Az első emeleten nagyobb a TV:) Illetve szilencium alatt Internetezni se tudsz, ha van laptopod, de nem nagy szám az internet, nekem szinte sose jött be, illetve csak délelőtt, amikor ugye kevesebben vannak bent. De tudsz netezni a gépteremben is. Illetve van egy nagy könytvár is. Meg az udvaron van foci, meg még nem tudom milyen sportpályák:) Bent pedig van ping-pong asztal és tollaslabda pálya. Ja ha nem akarsz sokat utazni a Minervába, :D én is oda járok:) akkor közvetlenül a lány oldal alatt, a földszinten van az Európai Üzleti Politechnikus, ami ugyanolyan OKJ-s suli mint a Minerva:) És akkor nem kell utazni. Amúgy az utazás se volt vészes. Ugye a 7-es busszal a Ferenciek terééig és utána metró vagy a 47-essel a Kálvin térig és onnan metró. Bár én a buszt jobban szeretem:) Kb. 45 perc alatt oda lehet érni:)

Hú mit írjak még, mivel van egy pár Minervás a koliban, elképzelhető, hogy egy szobába kerülsz velük és akkor járhattok együtt a suliba:) Amíg suliban vagy reggel fél 9 körül a nevelőtanár végigjárja a szobákat és lepontozza. Ez is nevelőtanártól függ, van aki csak benéz és 5-ös és van aki még a kukába és hűtőbe is benéz. Kukazsákot vigyetek, mert azt minden nap kell cserélni:) És minden nap fel kell söpörlni és ki kell levegőztetni. Illetve vegyetek lakatot is, mert az is előfordulhat, hogy hétvégére haza kell mennetek, mert kiadják a szobátokat vendégeknek, és akkor mindent el kell pakolni és bezárni, ha jót akartok. Beköltözéskor a tanár végigvezet a szobán, végignéz veled mindent, pl. ágyneműket, matracot, faliújságot stb. és ezt kiköltözéskor is! és ha valami hiányzik vagy megrongáltál ki kell fizetni. Alaposan nézz körül ha beköltözöl és ha találsz valami hibát azonnal szólj. Van teakonyha is, ahol van tűzhely, mikro, melegszendvicssütő, vízforraló. Ja és ezeket nem viheted be a koliba, és lehet, hogy ellenőrizik ezt az év folyamán. Hajvasaló,-szárítót, laptopod vihetsz be, de ehhez is kell behozatali engedély, és ellenőrzik azt is amit behozol. Ja mégegyszer internet reggel 6-tól este 10-ig, hétvégén este 11-ig van. Több dolog most nem jut eszembe, de ha még van kérdésed, írj:) Másnak is hasznos lehet!

2010. júl. 2. 21:01
 13/51 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Igen a koli ingyenes, csak a kaját kell kifizetni, ha nem kapsz kedvezményt és reggelit és vacsorát rendelsz, akkor egy hónapban kb. 8000 Ft-ot fogsz fizetni:)
2010. júl. 2. 21:08
 14/51 anonim ***** válasza:

Hú, Nagyon szépen köszönöm a válaszod és az idődet,hogy ilyen részletesen írtál, sokat segítettél! Jelentkezek is hamar. :)

Igazából még lenne kérdésem...

Minerváról szeretnélek még faggatni... Aztán már nem zaklatlak igérem. :)

Sajna én pont előbb hallottam egy elég rossz véleményt egy másik suliról, ahova pont jelentkeztem minap, hogy hanyag a képzés és csak a pénzre mennek.

A Minervában Nem kell külön egyéb díjakat fizetni, ugye? Bár úgy olvastam nem, alapítványi izé sincs.

Ott milyenek a tanárok és az órák? Te milyen szakon vagy/Voltál?

Megnéztem a másikat is, amit írtál, az Üzleti politechnikumot az sem rossz, bár ott most látom 15 ezer a reg.díj, felsőfokúnál 30 ezer Ft vmi díj.. Szóval inkább Minerva, ha az jó. :)

2010. júl. 2. 21:23
 15/51 anonim ***** válasza:
Ja, és a Minerva a 8. kerültbe van? Mert a honlapon 2 cím van megadva, 13. és 8.kerület.
2010. júl. 2. 21:25
 16/51 anonim ***** válasza:
És még egyszer köszi a kimerítő választ a koleszről, így már mindent tudok amit akartam, aranyos vagy!
2010. júl. 2. 21:28
 17/51 anonim ***** válasza:

A sulinak két székhelye van, ugye a 8. és 13. kerületben. A 8. kerületi, bár a nevéből adódóan, szerintem egyáltalán nincs veszélyes helyen, a Combino megállójától kb. 5 percre. Valami a jezsuitákkal közös épület, már voltam benne és a felső szint az ami a sulié, kb. 6 terem van ott, ha a suli honlapján mégnézed az órarendet megláthatod, hogy mely szakokat tartják ott. Én a 13. kerületibe járok, egy épület 4. és 5. emelete a suli:) Szerintem ez jobb helyen van, közel pl. a Duna Plaza. De ez képzéstől függ, hogy hova kell járnod. Hát a suli, ha az első képzésed, akkor teljesen ingyenes, tényleg nincs rejtett költség, regisztrációs díj. Bár azt hiszem, a bizonyítvány kiállításáért kell fizetni egy pár ezer forintot a végén. A suliban az osztályzás úgy van, hogy egy félév során 3 jegyet kell szerezned de néha ez csak 2 lesz. Szóval két dolgozat/félév:) Nekem speciel az az egy bajom van a sulival, hogy sok tanár ellinkeskedi az órát, és nagyon engedékenyek. De hidd el ez néha nem baj! A dolgozatírás poén, mert nyugodtan puskázhatsz, -bár nem mindenkinél- de ez később a te bajod lesz, mert természetesen majd ha a záró vizsgára készülsz, neked kell utánajárnod a dolgoknak, mert a tanárok azért egy kicsit keveset tanítanak. És még nyugodtan dolgozhatsz a suli mellett, mert nem kötelező bejárni az órákra. Év elején biztos el fogják mondani, hogy 100 igazolt óra a max. de már később ezzel senki nem fog foglalkozni:). Összességében szerintem elég jó suli, ugye a koliban sok okj-s tanuló volt, mind más suliból és mindenkitől hallottam véleményt, ezekután én örülök, hogy oda járok. Én szerintem nyugodtan el is mehetnél a nyíltnapra!:)

Idegenforgalmis voltam

2010. júl. 2. 22:02
 18/51 anonim ***** válasza:
Ja jó, a nyílt nap ma volt! De szerintem lesz még a nyár folyamán.
2010. júl. 2. 22:04
 19/51 anonim ***** válasza:

Köszi köszi köszi!

Ezt most megnyugtató hallani.

Én az utazás-ügyintézőt néztem ki, főleg mert 1 éves, de még van 1-2, ami szóba jöhet, de 1 éves lenne nekem a legjobb.

De már menni fog. :)

2010. júl. 2. 22:26
 20/51 A kérdező kommentje:

Na hát nekem is sikerült lehúznom egy évet itt, és nekem nem igazán jött be. Nem akarom lehúzni se a kolit, se a sulit, de számomra nem igazán volt nyerő.

A koli tökéletesen felszerelt, mozgásérzékelős zuhanyzók, klotyók, tévé, internet, minden van, bár az ágyak kicsit kényelmetlenek, de nem vészes. Viszont engem kifejezetten zavartak a kötelező foglalkozások, ugyanis dolgozni egyáltalán nem lehetett mellette, ami pedig nekem létszükséglet volt, révén hogy magamat tartottam fent pesten. Szóval nem tudtam elmenni a foglalkozásokra, és nem adtak kimenőt, ha véletlenül éjszaka kellett mennem melózni. A bulizás is necces, ha csak kicsit spiccesen mész be, már megy másnap a hepajkodás, ami szerintem egy 21 éves fiúnál már elég kellemetlen.

A csajok a másik szárnyban vannak, hermetikusan lezárva, ki átlép oda, vissza nem tér élve... :)

A szobákat mindennap takarítani kell, ha csak egy picit kupi van, már nem kapsz kimenőt. A kaja jó, csak kevés.

Plusz év végén átnézik a szobát, és minden apró karcolást, vagy hibát ki kell fizetni. Nekünk 17ezer Forint gyűlt össze a szobában, karcolt szekrényajtóért, foltos matracért, meg piszkos pokrócokért.

A koli akkor való neked, ha ténylég nem akarsz mást, csak reggel iskolába menni, délután tanulni, esetleg megelégszel a nettel (van wifi, meg gépterem), és a rohadt nagy könyvtárral. Fizeted rendesen a kaját, nyalizol a tanároknak és bemész az összes unalmas alapfoglalkozásra :). Nekem nem ment.

A suli pedig, hát hogy is mondjam... Én a nyolcadik kerületben voltam, ami még nem vészes, mert nem a dzsuvás részén van, sőt, nagyon is jó helyen. Viszont elég komolytalan az oktatás, és egy templomba vagy mibe zajlik az egész.

Nem akarok lebeszélni róla senkit, csak annyi, hogy nekem nem jött be. :)

2010. júl. 3. 16:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!