Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen Budapesten a Táncsics...

Milyen Budapesten a Táncsics Mihály Kollégium?

Figyelt kérdés

Szeptembertől Budapesten fogok tanulni, érettségi utáni szakmázni, és eddig ez a legszimpatikusabb kollégium.

Érdekelne, hogy milyenek a nevelők, a tanulók, hogy elnézőbbek e azért a nagykorúakkal, és hogy egyáltalán van e esélyem rá hogy felvesznek.

Lehetőleg hasonszőrűek írjanak, vagy legalább valaki aki ott koleszos, vagy volt koleszos.

Köszi előre is.

2009. aug. 2. 08:51
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
Szia! Én a volt kolis vagyok? Ki a nevelőtanárod? Első emeleten vagy?
2010. okt. 30. 12:13
 32/51 anonim ***** válasza:

Szerintem az most nem fontos a kérdés szempontjából. ;)

Csupán leírtam milyennek látom a dolgokat.

Így is rám ismerhet aki ismer a stílusom miatt vagy a pár konkrétum miatt.

Ja, de egyet még leírok: Ugye van konyha, dejóó, gondolja mindenki. Igen ám, de azt meg zárják kulccsal!

Tehát ha te teát/kávét/ meleg kaját/főzni akarsz akármi, akkor elmész a tanáriba, elkéred a kulcsot, kitöltöd a kis füzetedet h mikor voltál, aztán mehetsz is a konyhába.

Ez akkor tud jó lenni, amikor nincs a te emeleteden épp a tanár-márpedig nem mindig van-, akkor körbefutkozod h hol van egy akitől tudsz kulcsot kérni. Jó esetben csak a másik emeleten lesz.

Ez akkor a legizgibb, mikor sietnél.

Csak azért, mert a másik koliba pl nem zárják, meg ismerősömnél voltam a kolijukba, ott sem zárták a konyhát, akkor mehettél kaját melegíteni, amikor akartál és nem töltögetni se kellett semmilyen füzetet, így már inkább csak akkor megyek oda, ha főzni akarok.

( ez lehet h csak nekem nem komfortos annyira, mert én meg kávézni szoktam és nincs kedvem állandóan a tanáriba is szaladozni emiatt)

De amúgy minél messzebb van a szobád a tanáritól, annál jobb, őket tényleg nem piszkálják akik a végén vannak, nekik lehet jobb a véleményük is.

2010. okt. 30. 18:00
 33/51 anonim válasza:
Szuper...Jövőre megyek oda,de elvettétek az összes kedvem:S Valami jó vélemény róla? :S pl. ha vannak rokonaim pont a 11. kerbe akkor sincs több kimenő? ez tényleg szemétség h érettségi után így fognak.......és a melók milyenek?
2011. febr. 21. 16:51
 34/51 anonim válasza:

Én is érdeklődtem korábban, hogy milyen a kolesz, de most már én is eltöltöttem itt 1 évet, így gondoltam megírom a tapasztalataimat, hátha az újaknak jól jön. :)

Nos, én a második emeleten laktam, és annak is a tanáritól messzebb eső oldalán. A nevelőm pedig férfi volt. :) Jó arc, ha te is az vagy. Kimenőkkel nekem sosem volt gond, leginkább ahhoz volt kötve h mennyire van rendbe a szoba. Lévén, hogy a szobatársaim is voltak annyira pedánsak, hogy nem akartunk koszban lakni, alap volt a napi takarítás. De szerintem ez a legkisebb elvárás.

Hogy 11ig lehet laptopot használni, az már nagyobb probléma nekem, főleg vizsgák, zhk idején, mivel nekem többnyire azon volt az anyag, és nappal képtelen voltam tanulni, mert hát inkább kihasználtam az alkalmat, hogy Budapesten lehetek. Meg általában mindenki 10 után került az ágyba, és az esti filmezés miatt para volt. Valakitől elvették a laptopot ilyen miatt.

Aztán menza. Szerintem szar a kaja. De lehet én vagyok nagyon válogatós. :P A reggeli szerintem egyáltalán nem éri meg, így már az első héten le is mondtam.

Konyhát én csak melegítésre használtam, ha nem volt nyitva az ebédlő (ott is van mikró), de ahogy már írta korábban valaki, valóban kényelmetlen ez a kulcsos módszer. Valaki vitt be vízforralót saját használatra, és eldugta a szobában a radiátor mögé.. nem tudom milyen büntit kaptak érte, ha kaptak, de nem nézték jó szemmel.

Internet a hátsó szobákban nem igazán volt jó, de még valamikor nálunk se, pedig mi egész közel laktunk ahhoz az akármicsodához, ami tolja a jelet. :)

A WCk lehet hogy következő tanévtől kulcsosak lesznek szintén ( minden szobához 1 kulcs, és 4 szobához 1 wc azt hiszem), mivel sok az igénytelen leányzó, aki nem képes maga után lehúzni/kitakarítani a wct, vagy volt aki összekente az ajtót. -.-" A fiúknál volt ez korábban, de megtanulták, hogyan kell kulturáltan használni a wct, és leszedték a zárat nekik.

A zuhanyzót meg lehet szokni, de elég idegesítő, hogy valamikor egy véletlen törölköző suhintástól beindul, valamikor meg egy egész pantomim showt csinálhatsz az érzékelő előtt, akkor sem indul el.

A nevelők szerintem jó fejek, már ami a nőket illeti. Persze volt, hogy ránk szóltak, mert hangosak voltunk, de a figyelmeztetésen (halkuljunk el) kívül nem volt nagyobb baj.

Az alapprogramok nekem valamikor még kifejezetten tetszettek is a témák miatt. De úgy voltam vele, hogy egyszer letudom aztán kész. Ennyit ki lehet bírni azért cserébe, hogy nem kell érte fizetni.

Amit negatívumként tudnék megemlíteni, az az évközbeni kiköltözés, mert volt, hogy kiadták a szobát másoknak, akik fizetnek érte. És ha már egyszer be vagy rendezkedve, akkor elég sz*r begyömöszölni mindent a szekrénybe vagy másik szobába.

A leltár során sem voltak annyira szőrös szívűek, mint gondoltam. Volt pár karcolás a szekrényen, amik keletkezése a szűkös hely miatt szinte elkerülhetetlen volt. :)

u.i.: bocsi, ha valamit elírtam, de nincs kedvem átnézni :)

2011. jún. 21. 20:15
 35/51 anonim válasza:

Sziasztok!

Fú, én jövő héten költözök be, nem tudom hogy örüljek-e vagy sem :D Igaz voltam már olyan koliban amiben este 9-kor kikapcsolták az áramot, meg hasonlók, szal talán túlélem ezt is. Minervás leszek, van itt olyan aki szintén idén költözik be, vagy esetleg utazásügyintézős lesz?

Ja, és olyan kérdésem lenne, hogy ha elküldtem a kolinak a papírokat amiket felsoroltak a levélben, amiben a beköltözés napja volt, stb.. akkor ezután már nem is küldenek levelet? mert én nem kaptam...

Köszi előre is

2011. aug. 25. 10:04
 36/51 anonim ***** válasza:

Annyira nem lesz ám vészes, mikor írtam dolgokat épp dúlt bennem a méreg a nevelők böszmeségei miatt. A koli maga jó, de akkor is pár nevelő elég retardált és Adolfnak képzeli magát, ez a véleményem, és visszafogott, mert tudnám bővebben folytatni.. :) De nem teszem.

Amúgy főleg az első 1-2-3 hónapban az van, hogy fölényeskedik majd 1-2, hogy mutassa, h itt ő a valaki és te nem, és körvonalazzák hol a helyed. ;) Így utólag jó volt, a szobatársak miatt legfőképp. Meg maga a kolesz állapota is igen jóba tartozik a többihez képest. Nekem is sikerült kibírnom egy idő után már nem foglalkozol ilyen dolgokkal. Hs sikerül, jó lesz.

2011. aug. 25. 22:36
 37/51 anonim válasza:

Ó, köszi a választ! Amúgy az igaz, hogy ha akarok akkor igényelhetek vmi uszodabérletet is? Mert a honlapon írták..

Meg nem tudom, lehet hogy én vagyok hozzászokva ahhoz, hogy mindig küldenek levelet, de innen csupán csak egyet kaptam, abba volt leírva hogy mennyi pénzt utaljak a kajához, meg miket küldjek el a megadott időn belül, mert ha nem akkor úgy veszik, hogy nem tartok igényt a kolira.

Elküldtem időben. Azóta semilyen levél nem jött tőlük.. Neked/nektek is így volt?

2011. aug. 27. 13:06
 38/51 anonim ***** válasza:

Fú, én nem emlékszem már h küldte-e még utána valamit, de nyugodtan hívd fel a kolit és kérdezz rá, megmondják és megnyugszol. Én is zaklattam őket tavaly, nyugi, ez a dolguk. :D

Az uszodabérletet mikor ott voltam még nem volt, legalábbis nem tudok róla, de ha írták a honlapon, akkor biztos lehet. :)

2011. aug. 27. 14:29
 39/51 anonim ***** válasza:
És ottalvós vendéget lehet fogadni? Mert főiskolás kollégiumokban ez nem gond. Érdekelne, és fontos lenne! (:
2011. aug. 28. 21:21
 40/51 anonim ***** válasza:
Lehet. Csak előtte szólni kell nekik hogy engedélyezzék, aztán kifizetni, kétezer valamennyi a vendégszoba ára/éj. De fent van a honlapon hogy pontosan mennyi.
2011. aug. 28. 22:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!