Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyibe fog nektek/gyerekeite...

Mennyibe fog nektek/gyerekeiteknek kerülni idén a tankönyv?

Figyelt kérdés
23,500 ft-ot fogok otthagyni az iskolában a könyvvásárlásnál .Sokallom.11.-es tankönyvek.
2012. aug. 23. 17:38
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is ez volt. Megvetették a full új angol meg nyelvtan könyveket...fizettem 25ezret...aztán angolt sosem abból tanultuk, nyelvtan órám pedig soha nem is volt mert a tanár nem szerette.
2012. aug. 23. 18:02
 12/41 anonim ***** válasza:

Barátnőmnek asszem 15 ezer... 12. osztály.

Nekem meg már nincs :D

De egyébként való igaz, amit eddig leírtak, mi sem használtuk szinte soha.

Matekkönyvet a feladatok miatt használtuk, irodalomkönyvet SOHA nem láttam még kinyitva, mert minden órán jegyzeteltünk 3 oldalt, szöveggyűjteményt használtuk, kémia-biosz-fizika SOHA nem volt kinyitva, szóval elég gáz.

2012. aug. 23. 18:03
 13/41 anonim ***** válasza:
51%

Ja és még valami:

ha az összes tankönyv helyett minden diáknak meg kéne vennie részletre pl. egy táblagépet, mennyivel egyszerűbb lenne már a helyzet. Pl. gimnáziumtól, vagy már akár 6-7-8. osztálytól.

Esetleg minden évben lenne egy jelképes összeg ebookra. 2-3 ezer forint max.

Sokkal könnyebb lenne a tanulás, vizuálisabb lenne minden, estébé.

2012. aug. 23. 18:04
 14/41 anonim válasza:
nekem is ingyen lesz. azt leszámítva, hogy tavaly havertól vettem 1500ért egy könyvet, amúgy 10 (vagy 12) ezer forintig támogat a suli + könyvtárból kikölcsönöztem előre
2012. aug. 23. 18:06
 15/41 anonim ***** válasza:

Húgomnak 16ezer volt (szintén 11-es), de sokat megörökölt tőlünk vagy innen-onnan kapta, és nem kellett megvenni.

Nem is csak az a bosszantó, hogy megvetetnek sok könyvet potyára, hanem amit a falunkban lévő általános iskola művel már évtizedek óta (hál Istennek már nem érint minket): összerakat egy írószerbolttal egy úgynevezett füzetcsomagot, amiben füzeteken kívül van minden tök felesleges dolog, mint színes papír (ami felső osztályban minek?), tempera, festék, ecsetek, beazonosítatlan szemét, amit soha a 8 év alatt senki nem használ. Ráadásul minden a legratyibb minőség, a füzetek is. Meg olyanból, mint vonalas sosincs elég, de amiből pár untig elég lenne, van egy rakat, hadd kelljen még venni pluszban. Összeszámolva lényegesen drágább, mintha boltban szedtem volna össze minőségibb áruból, és még így is sok minden hiányzik, amit külön kell megvenni. Az ember pedig nem tud rá felkészülni, mert ami egyik évben benne van és ezért nem vesszük meg előre, akkor hiányzik, vagy éppen hogy megveszem külön, és abban is van. Nem tudom, szüleink miért nem lázadtak ez ellen, én nem venném át az iskolától és ki sem fizetném.

2012. aug. 23. 18:13
 16/41 anonim válasza:
100%
Romániába 0 ft mert a diákok használt könyveket kapnak
2012. aug. 23. 18:14
 17/41 anonim ***** válasza:
Nem lehet valahol használt tankönyvet venni? Vagy sok helyről hallottam, hogy könyvtári könyvet használnak a gyerekek (olyanok is akik dús gazdagok), persze nem tehetik tönkre, hanem év végén vissza kell adni. Aztán max. 1-2 könyvet kellett megvenni vagy munkafüzetet, és ha leszámítjuk a luxus minden évben új tolltartót, meg táskát, meg ceruzát, meg tollakat, stb, akkor (minden túlzás nélkül) egy 5000-ből megúszták a szülők.
2012. aug. 23. 18:15
 18/41 A kérdező kommentje:

nálunk nem lehet könyvtárból kölcsönözni, csak 1-2 órára. Illetve vannak az ingyen könyvesek,amire én nem vagyok jogosult.

Unokatesómnak mikor első osztályba ment adtak egy lapot,hogy x vagy y márkájú táskát és tolltartót vehetnek csak!

2012. aug. 23. 18:19
 19/41 anonim válasza:
hát nem hiszitek el, most megyek kilencedikbe, és a könyv ára :37.200 Ft
2012. aug. 23. 18:26
 20/41 anonim ***** válasza:
A neten állítólag lehet használt tankönyveket venni. Nekem már nem kell venni, de 16.000 ft-ba került az utolsó 2 évben, előtte meg még drágább volt. A szép az, hogy sokat tényleg nem használtunk, és gyakorlatilag újan porosodik nálam.
2012. aug. 23. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!