Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ilyen eredménnyel fel fognak...

Ilyen eredménnyel fel fognak venni jövőre az orvosira?

Figyelt kérdés

Nem nagyon látom át ezt az egész pontszámítós dolgot, meg most 500 lett a max pontszám, és nagyon félek, hogy nem lesz elég a pontom!

Ilyenek a 11.-es jegyeim: matek, töri, irodalom, angol 4-4-4-4, biosz tavaly 3, idén 5, fizikám tavaly 4 idén 5

Jövőre matek, töri, irodalom 5-re számítok, angolból négyes.

Bioszból emelt szinten olyan 85 fölött, de legalább 85 százalékra számítok, fizika emelt érettségin megy 80 százalék fölött.

Van országos sport 3.helyezés eredményem, ha azt is számítják.

Meg tudnátok mondani, hogy mennyire kellene belehúznom, és van-e esélyem rá, hogy fölvegyenek?

2012. júl. 8. 09:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ja igen, ha két emeltet csinálsz, akkor alapból megvan a maximum 100 pluszpont, így a nyelvvizsga és az országos 3. helyezés nem ér semmit.
2012. júl. 8. 10:33
 12/22 Andizsuzsi ***** válasza:
25%

Kedves kérdező!

Ha azért jöttél, hogy itt megnyugtassanak, akkor kár volt, mert azzal csak becsapod magad. Természetesen van esélyed, hogy felvegyenek, de ahhoz sokkal jobban kell teljesítened jövőre, mint az idén.

A biológia 88% középszinten nem olyan nagy durranás, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy faktos voltál. A szóbeliért járó dicséret dicséretes, de ez azt jelenti, hogy az írásbelid viszont ennél is gyengébb volt. És ha jól gondolom, jövőre az emelt szintre egyedül kell készülnöd, hisz a biológia tanulmányaidat befejezted. Nem elkeseríteni akartalak, de tudnod kell, hogy nagyon össze kell kapnod magad jövőre. Sok sikert.

2012. júl. 8. 10:33
 13/22 reptoid ***** válasza:

A fizikától ne félj, zéró különbség van a középszintű és az emelt szintű fizika ismeretanyaga között. Annyi a különbség, hogy emelten összetett, komplexebb feladatok vannak, amik többféle témakörből is merítenek. Nem kell hozzá többet tudni, csak jobban át kell látni a feladatokat.

Konkrétan nem is értem, valaki miért megy középszintre fizikából, mikor az emelt sem nehezebb és pluszpont is jár érte.

Én viszont megnyugtatlak. Középiskolás éveim alatt bioszból hármasnál jobb jegyem nem volt, évvégén masszív kettes voltam. Fizikából hármas. Aztán egy hirtelen jött ötlettől vezérelve kitaláltam, hogy én most orvos leszek. Egy fél évet rászánva cakk-pakk fel lehet készülni 90 fölé az emeltekkel bioszból is, fizikából is. Neked van rá majdnem egy teljes éved. Mindenesetre legyél szorgalmas, szerezz be jó tanárokat (az enyémek érettségi feladat összeállító bizottságokban voltak benne:D) és gyakorolj sokat fizikából. Menni fog az, a lényeg, hogy ne parázz rá! Csinálj magadnak egy ütemtervet, aztán ahhoz tartsd magad.

2012. júl. 8. 10:44
 14/22 A kérdező kommentje:
a kilencedik válaszolónak válaszolva: Nálunk az osztály háromnegyede tett előrehozott érettségit leglább egy tantárgyból (27ember) és senki más nem kapott dícséretet, szóval nekem igenis "nagy cucc" de nem azért írtam ezt a kérdést, hogy veszekedjek, és a válaszod baromira nem hasznos
2012. júl. 8. 10:46
 15/22 A kérdező kommentje:
a tizedik válaszolónak: ja, azt elfelejtettem leírni, hogy vagy egy nyelvvizsgám
2012. júl. 8. 10:46
 16/22 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm szépen, aki hasznos választ adott és nem csak fröcsögni jött ide, hogy úgysem sikerül
2012. júl. 8. 10:48
 17/22 anonim ***** válasza:

Az első által linkelt pontszámító kalkulátorral számolj.

Az megbízható. Beírod az eredményeid, meg a várható eredményeid, és kiadja, hogy mennyi pontod lesz.

Viszont elég otromba dolog azért lepontozni vkit, mert nem ért egyet veled.

A kérdésed az volt, hogy a válaszadók szerint bekerülsz-e. Nem értem miért pontozol le vkit azért, mert azt írta, hogy szerinte nem fogsz bekerülni.

Ha nem bírod a kritikát, miért tetted fel a kérdést?

2012. júl. 8. 12:36
 18/22 anonim ***** válasza:

"a kilencedik válaszolónak válaszolva: Nálunk az osztály háromnegyede tett előrehozott érettségit leglább egy tantárgyból (27ember) és senki más nem kapott dícséretet, szóval nekem igenis "nagy cucc" de nem azért írtam ezt a kérdést, hogy veszekedjek, és a válaszod baromira nem hasznos"

Válaszoltam: bele kell húznod. Nekem pl 3 érettségi tantárgyból volt dicséretem (nem csak a szóbelire), a többségnek 2-re, volt pár, akinek 4-re. Sikerülhet, de bele kell húzni. Ne vedd személyeskedésnek, de abból ahogy válaszolgatsz, egy sggfej vagy... ja de, vedd személyeskedésnek. A nyelvvizsga meg mint írtam semmit sem számít, ha egyszer kettőből emeltezel.

2012. júl. 8. 13:03
 19/22 A kérdező kommentje:

akkor mindenkinek válaszolva, aki szerint bunkó vagyok:

lehet, hogy nektek nem nagy dolog,hogy dícséretet kapotok az érettségin, de nekem igenis az, úgyhogy elég rosszul esik, amikor lesz*rozzátok az eredményeimet. Nem vagyok s*ggfej, nem pontoztam le senkinek a válaszainak hasznosságát, csak azért, mert szerintem nem volt kedves dolog, amit írt (bár az utolsónak nagyon szívesen megtenném, aki konkrétan les*ggfejezett azért, amiért büszke vagyok arra, amit elértem, és nyíltan meg is mondta, hogy személyeskedik, de őt sem pontoztam le, mert nem akarok ugyanarra a szintre süllyedni) szóval át kéne gondolni, hogy ki is a s*ggfej

2012. júl. 8. 15:32
 20/22 anonim ***** válasza:
Tessék, megint személyeskedsz. Nem érted, hogy nem ér semmit a nyelvvizsgád két emeltnél?! Ez nem személyeskedés, de nem fog érte járni pont!
2012. júl. 8. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!