Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elítélitek azt aki dadog és...

Elítélitek azt aki dadog és ezért 40 pluszpontot kap a továbbtanuláshoz?

Figyelt kérdés

(ez csak elméleti feltevés, én cukorbeteg vagyok de azért nem jár pont...)

csak érdekel mások mit gondolnak róla

2012. máj. 8. 15:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt maximálisan elitélem. Azt is, hogy plusz pontok járnak a dislexiáért disgrafiáért, discalculiáért. MIÉRT? Nem tud rendesen olvasni-írni-számolni, és tömegével nyomják be őket a felsőoktatásba.

Aztán meg tömegével kérnek nyelvvizsga letétele alóli felmentést hivatkozva a betegségére. Könyörgöm. És így lehet mérnök, hogy nem tud rendesen számolni.

Szégyen a felsőoktatásra nézve. A felsőoktatásba belépéshez TUDÁS és képességek kellenének, és ez hiányzik és deklaráltan később is hiányozni fog nekik. Ennek ellenére még plusz ponttal segítik hozzá őket a felsőoktatásba bejutáshoz. Szerintem szégyen.

Egyedül amiért pontot adnék, az a vak-gyengénlátó és a mozgásában korlátozott. Ugyanis ez nem tudást-tanulást korlátozó ok, azonban életüket jelentősen neheztíti. Ellentétben egy olvasni rendesen nem tudó emberrel.

Jah azt már mellékesen említem, hogy a disakármisek 90%-ának semmi baja nincsen. Volt osztálytrsam is discalculiás volt, osztályfőnök volt a matektanár, ő mondta, hogy elfogadja, de az óráján dolgoznia kell, nincs üldögélés. Ha elakad szóljon segít. Érdekes módon, 4-esre leérettségizett matekból, miközben fel volt mentve...........

2012. máj. 8. 16:09
 12/31 anonim ***** válasza:

"Ha te a cukorbetegséged miatt kapnál 40 pontot, gondolom nem mondanád azt, hogy "köszi, nem kell". "

Cukorbetegség miatt is miért kell pluszpont?

Az egyetemi tudásban hátrány, hogy nem ehet bármit, mert diétáznia kell?

Tényleg nevettséges...

2012. máj. 8. 16:11
 13/31 anonim ***** válasza:
28%

76%-os: Azét kicsit fekete-fehéren látod a dolgokat.

Nem értem miért kell mások nyomorúságán lovagolni.

Ha olyan nagyon okos vagy, úgy is felvesznek, nem fognak a "diszakármilyenesek" kitúrni.

Mondom, én is háborogtam egy ideig, aztán rájöttem, hogy semmi értelme.

Leérettségiztem és bekerültem olyan helyre, ahová szerettem volna. Pedig nem 200 pont kellett a bejutáshoz.

Nem hiszem, hogy annyira "tömeges" lenne az, hogy vki diszakármilyen betegség miatt jut be felsőoktatásba.

Nyilván aki nem tud számolni, az nem fog elmenni mérnöknek.

Ugyanígy aki olvasni nem tud, nem megy bölcsésznek.

De attól, hogy vki diszlexiás, miért ne lehetne egy tökéletes mérnök belőle?

Vagy egy diszkalkuliásból tökéletes újságíró?

A cukorbetegség sem annyi ám, hogy "nem ehet cukrot oszt kész". Tudom, mert van cukorbeteg bnőm, és sokáig én is ezt hittem.

De teljes életmódváltásra van szüksége, és az egész életét a betegsége köré kell felépítenie.

Nem beszélve arról, hogy mennyi időt kell orvosnál, kórházban töltenie. Hogy milyen iszonyat sok pénzt kell feláldoznia emiatt.

De amúgy a cukorbetegségre tudtommal nem jár.

De szerintem a dadogásra se.

2012. máj. 8. 16:18
 14/31 anonim ***** válasza:

"Nem hiszem, hogy annyira "tömeges" lenne az, hogy vki diszakármilyen betegség miatt jut be felsőoktatásba.

Nyilván aki nem tud számolni, az nem fog elmenni mérnöknek. "

Én nem szerintemre, hanem aépasztalatra alapozok.

"A cukorbetegség sem annyi ám, hogy "nem ehet cukrot oszt kész". "

Van cukorbeteg a családban nem kell bemutatni.

Ettől függetlenül is, a felsőoktatásba tudás kell. A cukorbetegség nem vesz el és nema d hozzá a tudásához, főleg nem 40 pontnyit.

2012. máj. 8. 16:28
 15/31 anonim ***** válasza:
35%

"Én nem szerintemre, hanem aépasztalatra alapozok. "

Akkor oszd már meg velem légyszi a nagy tapasztalatod. Esetleg vmi link, hogy hányan tanulnak a felsőoktatásban olyanok, akik ilyesmire kaptak pontot?

Vagy a te szakodon pl. hány ilyen ember van?

Szerintem sokkal szánalmasabb az, hogy 240 ponttal be lehet kerülni felsőoktatásba.

2012. máj. 8. 16:37
 16/31 anonim ***** válasza:

"Esetleg vmi link, hogy hányan tanulnak a felsőoktatásban olyanok, akik ilyesmire kaptak pontot? "

Ha a drága egyetemem nem csak az egyetemi hálózatból elérhető az intraneten osztaná meg, akkor már dúskálhatnál a dokumentumokban... Én viszont legközelebb 1 hét múlva kerülök egyetmei háló közelébe.

Tényleg nem üres töltényeket puffogtatok, le voltunk döbbenve, amikor az intrán túrkálva megtaláltuk az erről szóló határozatokat...

2012. máj. 8. 16:40
 17/31 anonim ***** válasza:
35%

Akkor egy hét múlva várom az adatokat:)

De azért azt is tedd hozzá, hogy melyik szakon.

Mert mint mondtam, egy diszlexiás pl. lehet nagyon jó mérnök.

2012. máj. 8. 16:42
 18/31 anonim ***** válasza:

"Szerintem sokkal szánalmasabb az, hogy 240 ponttal be lehet kerülni felsőoktatásba."

Na ebben viszont mi a szánalmas? Hogy nem csak büfészakok léteznek a világon?

Leginkább mérnöki szakokon van alacsony pontszám, ahová nem mennek az emberek, mert kemény és nehéz elvégezni.

Tudod, ez olyan, hogy a büfészakra nehéz bejutni, kell 400 pont, de utána akkor is elvégzed, ha 4 évig be sem mész.

Mérnökire "röhögve" bejutsz 240-260 ponttal, viszont a felét kiszórják 1 év után. Mert kemény a követelmény, és nagyon össze kell szednie magát.

Aztán 4-5 év múlva az az általad lenézett 240 pontos mérnök tervez az autód alá utakat, meg a házadat, hogy legyen hol laknod. A nagyra tartott 400 pontos andragógus, meg kiszolgál a McDonald's-ban, ha netán megéhezel...

2012. máj. 8. 16:43
 19/31 anonim ***** válasza:
Nem lovagol senki a más nyomorán, de ez alapján akkor a jogosítványhoz is járna plusz pont annak, aki pl. rövidlátó?
2012. máj. 8. 16:57
 20/31 anonim ***** válasza:
Dadogásért NEM JÁR 1 pluszpont sem, nem kell itt feleslegesen bosszantani magatokat.
2012. máj. 8. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!