Továbbtanuláshoz szeretnék segítséget, tapasztalatokat kérni, hogyan is induljak el?
Jövőre érettségizek, de ideje gondolkodni, hogy hogyan is tovább.
5 éves idegenforgalmi szakon tanulok, német nyelvet 10 éve. A középszintű német érettségi megvan, folyamatban az emelt szintű érettségi, és a középfokú nyelvvizsga.
A német nyelv az erősségem, (az éven 6 tantárgyat németül tanulunk, köztük szálloda-ismeretek, marketing, földrajz, idegenvezetés, turizmus, német civilizáció).
Van nyelvérzékem, ezeket a tárgyakat is könnyen tanulom. Szívesen lennék tolmács, szinkron-fordító.
Ezenkívül érdekel az idegenforgalom, azonbelül is pl egy gyógyszálloda vezetése, érdeklődök a természetgyógyászat, a dietetika iránt, és mindenem a gasztronómia (nem maga, hogy szakács legyek, hanem inkább elméletben).
Úgy érzem, ezek között leginkább a német nyelv, ami érdekel, még csak most nézelődök, milyen szakok vannak, és olvastam a germanisztika szakról. Ha ezt sikeresen elvégezném, hogyan helyezkedhetnék el? És a többi, az idegenforgalom, a gasztronómia hogy jöhet szóba ezzel együtt?
Teljesen össze vagyok zavarodva, hogyan lesz tovább, hova érdemes felvételiznem, amit szeretek is, és Érdemes is hosszútávon.
Hogyan látjátok, ezeken belül mi az, ami egy biztos alapot adhat? (Nagyon a germanisztika szak felé húzódok, de nem tanár szeretnék lenni, hogyan lehetne ezt összekapcsolni a gasztronómiával vagy az idegenforgalommal, vagy magával a nyelvvel mit tudok kezdeni?)
Hát igazából ha a gasztronómia, illetve egészségturizmus érdekel, akkor én a turizmus-vendéglátás szakot tudom javasolni, pl. a BKF-en ezen a szakon vannak is ilyen szakirányok, itt meg tudod nézni: [link]
Tudsz hallgatni német nyelvű tárgyakat is, tehát a nyelvvel sem maradnál le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!