Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egy egyetem adott szakán...

Ha egy egyetem adott szakán összesen a felvehető diákok létszáma 70, és csak 40en jelentkeztek oda, akkor a ponthatártól független felveszik mind a 40 diákot ha azok a minimális ponthatár felett teljesítenek?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 19. 17:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Mi az hogy nem adtam választ a kérdésre?

1. "Ha 40-n jelentkeznek, és úgy döntenek, hogy ennyi emberrel elindítják a szakot, akkor a 40. ember pontszáma lesz a ponthatár. "

2. "Ha annyian jelentkeztek (és mindenki oda is nyerne felvételt, mert azt jelölte elsőnek, vagy előrébb megjelölt suliba nem jutott be), akkor bizony a minimum lesz a ponthatár! Feltéve ha elindítják a szakot ennyi emberrel."

Melyik része nem érthető?

Azért vagyok ekkora paraszt, mert felcsesz, hogy az ember MIUTÁN MEGVÁLASZOLTA A KÉRDÉST, felhívja a figyelmet arra, hogy létezik kereső az oldalon, amit nem szégyen használni, még ő lesz a bunkó, mert nem érti a kérdést.

Hát ha egyszer nem azt kérdezd bakker, akkor miért én vagyok a hülye?

Ez kb. olyan, mintha feltettem volna egy kérdést, hogy "mennyi lesz idén a ponthatár az xy szakon?", mire vki közölné, hogy "még nem lehet tudni, mert csak nyáron derül ki".

Erre leordítanám a fejét, hogy mekkora hülye, mert én nem is erre gondoltam, hanem arra, hogy vajon kb. mennyi lehet.

Hát ne én legyek már a f.sz, ha a kérdésre válaszolok, csak te rosszul teszed fel.

Arról nem is beszélve, hogy a második válaszadónak sem sikerült megválaszolnia a kérdést, pedig ő elvileg érti.

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy ha elvileg teljesen tisztában vagy a ponthatár megállapításával, akkor miért kellett feltenni a kérdést?

Hiszen akkor ha logikusan végiggondolod, akkor meg tudod válaszolni.

Mivel feltetted a kérdést, szerintem elég jogosan hittem azt, hogy fingod sincs az egészről.

2012. ápr. 21. 15:04
 12/27 A kérdező kommentje:
Erre egyszerű a válasz, ne próbálj meg segíteni :3
2012. ápr. 21. 15:08
 13/27 anonim ***** válasza:
Hát tényleg csak gratulálni tudok akkor. Még mindjárt el is szégyellem magam rögtön, hogy segíteni akartam. Mekkora g.ci vagyok, atyaég. Én szemét...
2012. ápr. 21. 15:10
 14/27 A kérdező kommentje:
Idegi gyengeség, nem az én problémám sry :D
2012. ápr. 21. 15:12
 15/27 anonim válasza:

Kedves első válaszoló

Az a helyzet hogy nem teljesen nyugodtan és intelligensen írtad le a választ, korod meghazuttolásával. Gondolom te már végig mentél ezen, ugyanolyan hasgörccsel és izgatottsággal hátha valamit nem értettél jól vagy félre informáltak. Szerintem nyilván te is megtennél mindent annak érdekében hogy minnél többet megtudj az adott bizonytalannak tűnő dologról.

Szerintem ez a normális persze lehet velem vitatkozni, bár nem sok értelme van

Kedves kérdező!

Én is érettségiző diák vagyok úgyhogy ezért írtam neked(a védelmedben)

2012. ápr. 21. 15:13
 16/27 anonim ***** válasza:

Utolsó:

1. Igen, végigmentem ezen. Csak tudod ha vmiben nem voltam biztos, akkor alapból nem itt informálódtam, hanem hivatalos oldalakon, ugyanis itt az emberek baromi nagy része sem a pontszámítással, sem a ponthatárok meghúzásával nincsen tisztában.

2. Igen, ingerülten válaszoltam, beismerem. Méghozzá azért, mert minden héten van legalább egy ilyen kérdés, de inkább több. Ezért is írtam, hogy lehetne használni a keresőt.

3. Talán kicsit intelligensebb módon folyt volna a vita, ha a kérdező sem így reagál. Mondjuk megköszönhette volna a választ (ugyanis a feltett kérdésre igen is választ adtam!), majd hozzátehette volna, hogy válaszolhattam volna kicsit kedvesebben is.

De nem, véletlenül sem, hanem elkezd nekem magyarázni, hogy én vagyok a hülye, mert ő nem is arra volt kíváncsi, amit kérdezett.

Baromira nem szeretem, ha vki ahelyett, hogy beismeri a tévedését, elkezdi kimagyarázni és a másikat támadni, közben meg csak egyre nevetségesebbé teszi magát.

2012. ápr. 21. 15:19
 17/27 A kérdező kommentje:
Én meg baromira nem szeretem, ha ilyen hangvételben beszélnek hozzám:) nem a kisöcséd vagyok, és már elmondtam, hogy nem volt ehhez kapcsolódó kérdés, és itt informálódok ,mert máshol nem találtam választ a kérdésemre, de ha neked jó érzés itt vitázni délután,akkor hajrá, egyéni szoc problémád, hogy eleged van az ilyen kérdésekből, ha oly bölcs volnál akkor figyelmen kívül hagynád a téged bosszantó dolgokat, nem vitát kezdeményezni egy nyilván nálad fiatalabbal.Ilyen egyszerű, nem tudom te hogy reagálnál, ha kérdeznél valamit, jön egy paraszt és leolt a sárga földig. Ja de tudom hogy reagálnál, ugyanúgy ahogy én mert te is ember vagy :)
2012. ápr. 21. 15:27
 18/27 anonim ***** válasza:

Na szerintem ezzel a vitával most kéne leállni! Első válaszoló: szó se róla, valóban kicsit bunkón fejezted ki a válaszod, mert állítólag minden héten van ilyen kérdés. Tévedsz, én még nem találkoztam ilyen jellegű kérdéssel, de lehet hogy ez az én hibám, mert lógok egész nap ezen az oldalon... elsőre világos volt számomra, hogy mi a kérdés lényege, és nekem az is lejött, hogy a kérdező valószínűleg tudatában van azzal, hogy hogy vannak a pontszámítások, meg a felvételi ponthatárok. Én sem szeretem, hogy egy héten 20x találkozom ugyanazzal a kérdéssel, de ez épp nem abba a kategóriába tartozik, hiszen elég ritka az, ha egy szakra kevesebben jelentkeznek összesen, mint ahány embert felvesznek. Mindenesetre a válaszodat természetesen köszönöm én is, meg szerintem a kérdező is, csak már felhúzta magát azon, hogy milyen stílusban válaszoltál, meg a többi kommentjeid sem épp kedvesek.

2. válaszoló voltam.

2012. ápr. 21. 15:29
 19/27 anonim ***** válasza:

Biztos szóvá tenném, hogy lehetne kedvesebb is az illető, ez tény.

De attól még beismerném, hogy ha vmit hibáztam volna. Sőt, ha választ is kaptam volna a bunkóság mellett, akkor igen is megköszöntem volna.

2012. ápr. 21. 15:30
 20/27 A kérdező kommentje:
Teljes szívemből köszönöm a válaszát kedves első, pozitív építő kritikáját megfogadom!
2012. ápr. 21. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!